Schilder workshops

Schilderen geeft je vrijheid, jij bepaalt wat er gebeurt op het doek.
Je kunt dus je eigen wereld creëren.
Je gaat iets scheppen wat er nooit eerder is geweest.
Je kunt je heerlijk uitleven.
Je frustratie kwijt raken.
Je hoeft je niet aan regels en wetten te houden.
Je hebt alle vrijheid en dat geeft de ultieme ontspanning.
Het uiteindelijke resultaat geeft je een kick om verder te gaan.

De doelstelling van de workshop is, heerlijk bezig zijn vanuit jouw eigen fantasie,
gevoel en intuïtie. Het schilderij komt vanzelf wel.
Dit geldt ook als je van een eigen voorbeeld schilder. Je blijft altijd jouw gevoel volgen.

Dankbaarheid kunstigart.nl

Life is a passion - kunstigart.nl
“Mijn rol is jou begeleiden en je creativiteit stimuleren.
Er worden geen opdrachten gegeven en je hoeft niets na te schilderen!
Tenzij jij er zelf voor kiest om van een voorbeeld te gaan schilderen.
Niets moet, alles mag!”
Sylvia

Atelier Kunstig Art schilderijen deelnemers

Schilderen bij Atelier Kunstig ART

  • In een knus atelier.
  • Les krijgen in kleine groepen.
  • Intuïtief ervaren van een veilig en prettig gevoel.
  • Hier mag je jezelf zijn; gelijk gestemd of anders denkend.
  • Bijzondere materialen zijn voorradig, dus leef je uit.
  • Jij bent de enigste die weet wat jouw schilderij betekent.
  • Ieder schilderij staat op zich. Ieder schilderij heeft zijn eigen betekenis en de mening van een ander is niet belangrijk. Vandaar dat bij ons de schilderijen niet besproken worden aan het einde van de les.
  • We werken met een strippenkaart van 4 of 9 strippen, steeds weer opnieuw, dat is vrijheid!

Vrij schilderen

Van een voorbeeld/plaatje schilderen kan je veel hou vast geven. Soms hebben we dat even nodig. Je leert ook om goed te kijken naar de diepte, het licht en schaduw. De vormgeving. De compositie. Al schilder je iets na, het wordt toch jouw schilderij. Jij zal het altijd weer anders doen dan een ander en dat is prima.

Er zijn mensen die zowel intuïtief schilderen als een eigen voorbeeld meenemen. Beginners en gevorderden zitten door elkaar heen in de wekelijkse workshop. Als je voorkeur is om alleen van plaatjes te schilderen, geef dat dan even door bij je aanmelding. Dan kunnen we dat gelijk goed bespreken. Al werk je niet vanuit het principe intuïtief schilderen, toch zal je merken dat je het onbewust wel doet. Jouw voorkeur voor een kleur, of iets weg te laten of juist toe te voegen is ook je intuïtie gebruiken. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier. De keus is altijd aan jou. Uiteraard zijn er ook losse workshops zoals: een middagworkshop, eendaagse en kennismakingsproefworkshop. 

Er is altijd een workshop die bij jou past.

“Ik vind het iedere keer heel jammer als de “lestijd” weer voorbij is en ik een week moet wachten om verder te kunnen met m’n schilderij! Het is twee en een half uur ontspanning en alles loslaten!! Alleen maar bezig zijn met je gevoel! Dit betekent schilderen bij Sylvia voor mij! Het is ook een gezellige en fijne ontmoeting met anderen. Iedereen is op een bijzondere en eigen manier bezig met schilderen! Kortom een geweldige ervaring iedere week weer!”
AnneMarie
“Ik schilder inmiddels al heel wat jaren bij Sylvia. Schilderen is helend. Sowieso creatief bezig zijn. Iedereen kan intuïtief schilderen, je doet het altijd goed, dat is juist zo mooi. Wat naar buiten mag komen komt op het doek. Is het niet naar je zin dan verander je dat weer totdat het goed voelt. Sylvia weet de juiste snaar te raken als zij samen met jou het schilderij leest. Het is mooi om te zien welke boodschappen er zichtbaar mogen worden. En natuurlijk kun je ook iets na schilderen, heb je een plaatje of foto neem het mee en start. Gewoon doen en ik waarschuw je, als je begint ben je verkocht!”
Barbera
“Het is heerlijk schilderen bij Sylvia ik ben een aantal jaren nu bezig bij Sylvia. Ze leert je technieken en oppert diverse mogelijkheden. Je leert ook kijken naar wat je schildert. Het is vreselijk gezellig samen met de andere cursisten. Het voelt als een warm thuis als je met elkaar bent en je hebt dezelfde passie ‘het schilderen’. Heerlijk om bij Sylvia dit te mogen doen. Mensen als je wilt leren vanuit je hart te schilderen dan stel ik voor om je gauw aan te melden en je via het schilderen te uiten.”
Anneke