Feng Shui

Kennismaken met Feng Shui in al zijn facetten.

2018 Jaar van Aarde hond. Schilderij van Sylvia te Braake

Feng Shui is een 6000 jaar oude Chinese leer over wind en water. Door wiskundige berekeningen wordt er gekeken naar de elementen – aarde, metaal, water, hout en vuur – de Chinese dierenriem tekens, Yin en Yang. Voor een uitgebreide uitleg  Wikipedia Engels

Door verschillende rekenmethodes aan de hand van je geboortetijd -datum en -plaats, kan een Feng Shui master je vertellen wat je sterke kanten (krachtbronnen) en je valkuilen zijn, hoe het beste om te gaan met je eigen element en welk element je voedt en welke je uit balans brengt.
De dagelijkse realiteit is een belangrijke onderdeel van de berekening en de nazorg.

Via een persoonlijke berekening en begeleiding kun je jouw Dress 4 Success samen laten stellen. Dus welke kleuren jou bekrachtigen vanuit je elementen, welke neutraal zijn of juist minder geschikt zijn voor je.

Welke voeding geeft jou energie en herstel wat is juist het beste om te vermijden. Dit heeft allemaal met jouw eigen persoonlijke berekening en elementen te maken.

Tevens behoort het ook tot de mogelijkheden om te kijken of jouw huis het beste uit jou haalt of juist het tegenovergestelde. Als je bijvoorbeeld iedere keer heel moe voelt wanneer je enige tijd doorbrengt in je huis of er steeds onrust ontstaat, kan er meer aan de hand zijn dan ons oog kan zien. Je huis is je oase en dient jouw te dienen.

Dit geldt net zo goed voor je bedrijfspand. Ook hier is letterlijk en figuurlijk veel winst te behalen met een berekening. Misschien ken je de verhalen van bedrijven die uit hun jasje groeide en verhuisde. Toen stortte alles in. Dat had waarschijnlijk niets met de economie te maken maar dat het pand niet paste bij het bedrijf / eigenaar qua energie.

Maak vooral gebruik van deze bijzonder methode om alles uit je leven te halen wat erin zit!

Regelmatig horen wij dat iemand iets overneemt wat een ander aangereikt heeft gekregen via een persoonlijke- of pandberekening.
Dat kan desastreuze gevolgen hebben – ieder mens is uniek en ieder advies ook.

Weinig binnen Feng Shui is zo algemeen dat je kunt zeggen “ons size fits all”.
Integendeel.
Hier gaat het gezegde “baat het niet, schaadt het niet” absoluut niet op. Ga hier heel zorgvuldig mee om en schakel deskundige hulp van een authentieke Feng Shui master in.

Vandaar dat ik Feng Shui evenementen in het atelier alleen organiseer met een klassieke Feng Shui master / styliste Mary-Rose Kolkman.
Ik ben erg blij met de diverse workshops die wij het afgelopen jaar gegeven hebben hier in Atelier Kunstig Art.

Onze planning bevat diverse onderdelen van Feng Shui en thema’s die erg van toepassing zijn op het actuele moment.

Planning:

19 augustus 2018: “Hello Feng Shui”.
Thema: overvloed en welvaart – op gebied van gezondheid, relaties, carrière, geld, woning, persoonlijke ontwikkeling en liefde.

29 september 2018: Wealth Vase (Welvaartspot). Wat wil jij in je leven verwelkomen dat voor jou gelijk staat aan welvaart?

4 november 2018: “Hello Feng Shui”.
Thema: Kerst – welk kleur kerstballen brengt harmonie voor jou? Wat, waar, welke trucjes en hoe wordt jouw dinertafel een goede Feng Shui tafel voor het kerstdiner?

27 januari 2019: Nieuwjaarslezing – wat gaat het nieuwe Chinese jaar ons brengen? Hoe neutraliseren wij de minder goede energie en versterken juist die goede energie?
Zijn de elementen van het nieuwe jaar jouw bekrachtigende of mindere elementen?

14 april 2019: “Hello Feng Shui”.
Thema: Communicatie en mindset. Positieve mindset communiceren. Maak het je onderbewustzijn wat makkelijker! Want wat kun jij doen om nieuwe liefde in dit Chinese jaar aan te trekken, te onderhouden en te cultiveren?
Hoe kun jij de gezondheid van jezelf of gezin een steuntje in de rug geven? Dus alle vormen van communicatie bewust en onbewust met een Feng Shui uitgangspunt.

Tijdens elke “Hello Feng Shui” evenement wordt er verteld over de grondbeginselen van Feng Shui, zodat iedereen mee kan doen. Er wordt ook een kleine berekening gemaakt waar je direct mee aan de slag kunt; inclusief de tips voor thuis om de Chi te verbeteren. Dat zal gelijk effect hebben op alle bewoners!

Feng Shui werkt veel met het onderbewustzijn. Mindset is een belangrijke onderdeel. Vandaar dat de combinatie Feng Shui en Mindset een gouden duo is en dat wij op elke tweede donderdagavond van de maand een Mindset Training geven in IJsselstein.

Voor uitgebreide informatie over elke evenement volg de links in de planning. Bij vragen kun je altijd terecht bij mij: Sylvia 06-291 35 690 of Mary-Rose Kolkman 06-543 67 536.

Verbreed je horizon. Neem eens een kijkje in de keuken van een andere cultuur – Chinese Feng Shui.

Mary-rose

Mary-Rose Kolkman

 

Comments are closed.