Arts and Crafts

Atelier Kunstig ART biedt een variant aan creatieve mogelijkheden. Vandaar ons nieuwe term Arts and Crafts. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen creatief bezig te laten zijn. Wat je ook doet, het is belangrijk om die rechterhersenhelft, je weet wel, waar je creatieve centrum zit, te stimuleren voor je algehele welzijn.

Onderstaande informatie over de verschillende technieken en materiaal kan gedaan worden tijdens de wekelijkse workshops “Date met je ezel!” of eendaagse workshops “Vrije keus!”

Onze missie is om jou te helpen je creativiteit te ontdekken!

mixed media workshop kunstig art

Eendaagse workshop “Vrije keus!”

Arts and Crafts wil zeggen, bezig zijn met kunst en ambachten. Een creatieve kunst handambacht begint eenvoudig vanuit een spontane ingeving om creatief bezig te zijn, neem tekenen bijvoorbeeld. Je begint als kind met tekenen. Dan krijg je steeds minder les op de middelbare school erin. Je oog hand coördinatie is niet zo yoepie en dat wat je tekent lijkt in jouw ogen nergens op. Als je 30 bent denk je ineens terug aan dat vrolijk en blije kind dat zat te tekenen. Dat geeft een goed gevoel. Nu durf je het niet meer te doen. EN als je nu weet dat Atelier Kunstig ART zoveel verschillende mogelijkheden aanbiedt om jou weer creatief bezig te laten zijn dan zou het misschien, zomaar kunnen gebeuren dat je weer de smaak te pakken krijgt via een andere ingang.

Energetisch tekenen bijvoorbeeld is vrij tekenen zonder dat het op een kopje of een mens hoeft te lijken. Vandaar uit kun je met vertrouwen een ander tekenmethode leren zoals zentangles. Dan krijg je steeds meer zin en vertrouwen in jouw eigen kundigheid. Dan ga je misschien leren tekenen vanuit de rechterhersenhelft methode. Nu kun je eindelijk die kopje tekenen. Zo heel langzaam is jouw creativiteit een ambacht geworden. Want dat is toch knap om realistisch te kunnen tekenen. En vergis je niet dat met zentangles ook prachtig kunst gemaakt wordt.

Nu aanmelden
mixed media groot kunstigart.nl

Mixed media met grove materiaal

Intuïtie©
Sylvia te Braake
mixed media

Dat is nou precies de missie van Atelier Kunstig ART.  We zouden bijna de naam om kunnen dopen in Atelier Kunstig Art’s and Crafts! Jou helpen jouw creatieve vermogen te stimuleren en te ontdekken wat jij fijn vindt om te doen is onze missie. Zo is intuïtief schilderen een prachtig ingang om te leren schilderen. Dat geldt ook voor mixed mediatechnieken. Het brengt je steeds verder en vooral EN dit is heel belangrijk, het brengt je naar je hart toe en uit je hoofd en steeds meer in je ontspanning. Dit is zo essentieel voor jouw eigen gezondheid en welzijn.

Kortom:

  1. Creativiteit is goed voor je ontspanning.

  2. Creativiteit is goed voor de samenwerking van je beide hersenhelften.

  3. Creativiteit is goed om je meer in balans te krijgen – werk en ontspanning.

  4. Creativiteit is goed om je te uiten.

  5. Creativiteit is goed voor je humeur.

  6. Creativiteit is goed voor jouw welzijn.

  7. En als jij beter in je vel zit ben je beter in staat om voor je zelf, je gezin of wie dan ook te zorgen.

  8. In gezelschap tekenen of schilderen is goed voor je echte sociale contacten. Het haalt je uit je eenzaamheid.

  9. Je komt uit je hoofd en in je hart.

Dus kortom, er is geen enkele reden om niet wekelijks of op z’n minst maandelijks te komen naar Atelier Kunstig ART!

Wij hebben ook verschillende pakketten gemaakt. Voor de schilders een pakket met doek, voor de tekenaars en ook voor de mixed media mensen een pakket met verschillende papier. Er is dan ook een verschil in prijs en zo hopen wij voor iedereen iets te hebben. Heb jij speciale wensen? Laat het ons gerust weten. Dan kijken wij wat wij voor je kunnen doen.

Namasté© kunstigart.nl pastelkrijt

Namastë©
pastelkrijt

stippen kunstigart.nl

Stippen techniek

sierlijke ook kunstigart.nl tekening

Sierlijke oog©
kleurpotlood

Wat zijn de technieken en materiaal die je allemaal kunt gaan doen/gebruiken?

Intuïtief schilderen: vanuit het niets heerlijk spelen met acrylverf, kwasten, roller, spatels en doekje en kijken wat er spontaan ontstaat. Een heerlijke methode om je hoofd leeg te maken en vooral laten verrassen wat er gebeurt in het proces.

Van een voorbeeld schilderen: je hebt zelf een voorbeeld wat je heel graag na wilt schilderen. We gaan stap voor stap kijken hoe je dit kunt opzetten. Dit is vooral leren kijken naar licht en schaduw. Vormen en kleuren spelen een grote rol. Al schilder je iets na is het van belang om altijd te blijven voelen of het geheel klopt voor jezelf.

Mixed media schilderen: hier wordt gebruik gemaakt van lagen papier die op een vel papier worden geplakt. Daarna wordt hier en daar overheen geschilderd en soms nog een laag papier. Het is een kwestie van opbouwen van lagen en dan versieren met behulp van sjablonen bijvoorbeeld of stiften om teksten te schrijven. Ook van knopen tot ……kan gebruikt worden om het geheel mooi te versieren. De ideeën zijn eindeloos.

Experimenteren op aquarelpapier: hier gaan we heerlijk ontdekken wat je met aquarelpapier kan doen. Met acrylverf erop spelen of met ecoline. Zelf met waskrijt eerst eronder kan een mooi effect geven. Je zou zelfs eerst een ondergrond kunnen maken en dan het versieren met zentangles. Je zou zelfs het allemaal kunnen combineren met mixed mediatechnieken. Alles is mogelijk.

Pastel of oliekrijt: een heerlijk medium om helemaal tot jezelf te komen. Het zacht wrijven van het krijt doet veel goeds voor je gemoedsrust. Vooral energetisch hiermee bezig zijn is zeer ontspannend. Niets hoeft, alles mag!

Stippen: dit is zo’n bijzonder techniek om te doen. Je bent dan supergeconcentreerd bezig om een patroon te maken met alleen maar stipjes van verschillende kleuren. We gaan hier langzaamaan steeds meer patronen verzamelen. Ook erg leuk om te gebruiken om kistjes of dienbladen te versieren. Leuk om cadeau te doen. Even iets anders.

Tekenen: dit is een klein woord voor een groot onderwerp! Je kunt energetisch tekenen, realistisch, abstract, noem het maar op. Aan jou waar je voorkeur ligt om creatief bezig te zijn. Met grafietpotlood of juist kleurpotlood. Of zelfs aquarelpotloden en daar effecten in brengen. Wederom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo zie je maar dat wij echt veel te bieden hebben. Kom jij je creativiteit verder ontwikkelen bij ons?

Nu aanmelden
aquarel en zentangles kunstig art