Mama’s in ‘t zonnetje!

Veel moeders hebben het zwaar gehad tijdens de corona lockdowns. Ze moesten ineens vanuit huis werken en tegelijkertijd de kinderen helpen met thuisonderwijs. Dit waren enorme stressvolle dagen, weken en maanden voor veel vrouwen.

mama's in 't zonnetje!

Vanuit Atelier Kunstig ART willen wij deze IJsselsteinse moeders een dagje in het zonnetje zetten door een verwendag te organiseren met intuïtief schilderen.

Atelier Kunstig ART wil graag mensen helpen hun creativiteit te ontplooien. Intuïtief schilderen is een eenvoudige manier om te leren schilderen. Je hebt geen schilder- of tekenervaring nodig. Je hebt alleen een beetje lef nodig om met kleuren te spelen.

Intuïtief schilderen is niet alleen schilderen. Het is ook leren je intuïtie verder te ontwikkelen wat erg handig is om te leren dealen met de dagelijkse dingen die in je  leven gebeuren. Ontspanning is het resultaat van het stoppen met denken tijdens het schilderen. Je kunt niet piekeren en schilderen tegelijkertijd. Wanneer er weer contact gemaakt wordt met je hart komt er meer vreugde en balans in je lijf.

Wij willen in de periode september 2021 t/m december 2021, elke maand een ééndaagse workshop organiseren voor moeders uit IJsselstein die het moeilijk hebben gehad met het combineren van thuis werken en kinderen begeleiden met hun schoolwerk.

We gaan werken met diverse thema’s. De dag is compleet verzorgd met een uitgebreide lunch, koffie/thee, en lekkers. De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Wij zijn gelukkig in de omstandigheid gekomen dat wij deze workshop kunnen aanbieden voor de speciale prijs van € 49,- per persoon in plaats van € 96,80! Pak deze kans om kennis te maken met intuïtief schilderen en wat het voor je kan betekenen.

De enigste voorwaarden zijn dat je in IJsselstein woont en dat je schoolgaande kinderen hebt.

Wij vinden het belangrijk om te zorgen dat moeders even “me-time” hebben om zelf bij te komen. Door te schilderen kom je in contact met jezelf en met je hart. Door alle onzekerheden van het afgelopen 1,5 jaar en de verschillende emoties die zich opstapelde kan schilderen helpen om het te verwerken. Even geen verplichtingen en jezelf op de 1e plek zetten. In verbinding met je eigen gevoel en behoeftes. Dit heeft indirect ook invloed in de thuis situatie.

Door met andere moeders te schilderen met soortgelijke ervaringen is het fijn om verhalen te kunnen delen. Het onderwerp corona is zelf niet aan de orde. De lockdown wel.

Als moeder kan je je bijvoorbeeld schuldig voelen als je even niet zoveel geduld hebt met de kinderen. Juist door dit te delen met andere moeders kom je erachter dat je niet de enige bent en dat het een hele menselijke reactie is.

Nu aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

De ééndaagse workshops worden gegeven door Margje Jansen, een moeder die alles weet van de beproevingen van de lockdown en Sylvia te Braake, zelf moeder en eigenaar van Atelier Kunstig ART. Wij hebben beiden veel ervaring met het uiten van onze emoties op het doek en hoe bevrijdend en verhelderend dit proces is. Door het zelf te ervaren kun je pas begrijpen wat intuïtief schilderen voor je kan betekenen.

Wij willen heel graag vrouwen bereiken zodat zij meer in contact komen met hun creativiteit, door de verbinding met hun hart.

De thema’s zijn:

25 september :
Self care. Hoe zorg je goed voor jezelf. Neem jij wel eens “me-time”? Kun je tijd vrij maken om te ontspannen?

30 oktober      :
Creativiteit. Spelen, grenzen stellen en eigen speel ruimte creëren voor jezelf. Hoe belangrijk is creativiteit voor jou en wat houdt dat in?

20 november   :
Lef en durf. Hulp vragen – werkgever, school en andere dingen regelen. Kan en kon je het allemaal alleen? Hoe ontwikkel je lef en durf? Waar oefen jij dit?

18 december   :
Acceptatie. Accepteren wat er gebeurt is. Flexibiliteit krijgen om gemakkelijker mee te buigen met alle stormen. Hoe wordt je flexibiler?

Spreekt dit je aan? Voldoe je aan de voorwaarden? Meld je hieronder aan. Je kunt met 1 workshop mee doen of met alle 4. Wij hebben express verschillende thema’s gekozen in een opbouw zodat veel aanbod kan komen.
Vol = vol. Er kunnen 8 vrouwen mee doen per dag. Zo kunnen wij meer aandacht voor iedereen hebben.

Wij hopen meer liefde, licht en lucht in je leven te brengen door deze workshops.

Met h-ART-elijke groet,

Margje en Sylvia

Nu aanmelden