Pay it Forward IJsselstein

Atelier Kunstig ART wil graag mensen helpen hun creativiteit aan te boren. Intuïtief schilderen is een eenvoudige manier om te leren schilderen. Je hebt geen schilder- of tekenervaring nodig. Je hebt alleen een beetje lef nodig om te spelen met kleuren en met licht en donker.

Intuïtief schilderen is niet alleen schilderen. Het is ook leren je intuïtie verder te ontwikkelen wat erg handig is om te dealen met dat wat in je dagelijkse leven gebeurt. Ontspanning is het resultaat van stoppen met denken tijdens het schilderen. Je kunt niet piekeren en schilderen tegelijkertijd. Wanneer er weer contact gemaakt wordt met je hart komt er meer vreugde in je lijf.

Aanbevolen

Zelfs psychologen adviseren hun patiënten om naar Atelier Kunstig ART toe te komen voor gezondheidsredenen. Kortom, intuïtief schilderen zoals Sylvia te Braake die geeft is goed voor mind, body and soul.

Door o.a. de corona lockdowns is er veel angst ontstaan bij de bevolking. Ook in IJsselstein. Angst zorgt voor een slecht immuunsysteem. Angst zorgt voor depressiviteit. Angst zorgt voor eenzaamheid.

Atelier Kunstig ART wil graag mensen helpen om uit hun angst te stappen. Door het schilderen maken zij weer contact met hun eigen positiviteit waardoor zij hun eigen leven verrijken.  In gezelschap schilderen is zeer belangrijk voor ons sociale leven en connectie maken met anderen ook.

pay it forward ijsselstein

Om die creativiteit in IJsselstein te promoten starten wij het project:
Pay it Forward IJsselstein
.

Het systeem “pay it forward” is simpel uitgelegd. Je ontvangt iets gratis van een persoon en jij doet iets gratis voor een ander. Je geeft het door! Die persoon doet weer iets anders voor de volgende persoon. You pay it forward.

Nu aanmelden

Hoe werkt Pay it Forward IJsselstein?

Atelier Kunstig ART geeft een aantal  4 strippenkaarten intuïtief schilderen cadeau, dus gratis en voor niets.

Deze actie is alleen voor inwoners van IJsselstein. Je kunt jezelf aanmelden of geef iemand op die dit goed kan gebruiken. Hierdoor helpen wij jou of iemand anders om te ontdekken wat intuïtief schilderen voor jou of hem/haar kan betekenen. Je komt er alleen achter door het zelf te ervaren. Door zelf 4 weken bezig te zijn met een schilderij en in proces te gaan, ga je het diepte-effect ervaren. Eenmaal de meerwaarde ervaren wat dit voor je doet, zal je helpen om de keuze te maken om meer creatief bezig te zijn.

Wat levert intuïtief schilderen je op?:

 1. Je gaat je hoofd leeg maken.
 2. Je maakt contact met je zelf.
 3. Je ontdekt wat je wel en niet wilt.
 4. Je oefent o.a. loslaten, grenzen stellen en in je eigen kracht staan, op je doek.
 5. Je leert ontdekken of je nu je intuïtie volgt of je verstand.
 6. Je gaat weer spelen en genieten van het leven.
 7. Je ervaart ontspanning – stressvrij – bezig zijn.
 8. Je ervaart het fenomeen van overgave en wat dat voor je doet. Dat is helemaal vanuit je hart handelen.

Zoals je leest is intuïtief schilderen echt meer dan alleen schilderen. Het is ontzettend goed voor je welzijn en dat is de reden dat cursisten al bijna 17 jaar wekelijks komen schilderen. Dit is geen luxe voor ze maar hun broodnodige onderhoud in deze stressvolle wereld waarin we nu leven.

De tijd is nu echt gekomen dat wij meer mensen nodig hebben die out of the box kunnen denken om de problemen op te lossen waar wij nu met z’n allen tegenaan lopen.

Hoe gaat Pay it Forward IJsselstein werken?

 1. Atelier Kunstig ART gaat 40 volwassenen blij maken met een 4 strippenkaart. Zij komen één keer in de week schilderen voor vier weken.
 2. Ieder inwoner van IJsselstein mag meedoen met uitzondering van bestaande klanten van Atelier Kunstig ART.
 3. Mensen kunnen zich aanmelden of een ander aanmelden door een e-mail te sturen aan Atelier Kunstig ART – info@kunstigart.nl waarom zij vinden dat zij in aanmerking komen voor een gratis strippenkaart.
 4. Degene die gebruik heeft gemaakt van de gratis strippenkaart, dient nu iets voor iemand anders te doen. Wij noemen deze eerste persoon even – persoon 1.
 5. Persoon 1 geeft nu een kunstzinnige workshop aan iemand anders. Persoon 1 voelt wat deze 4 keer schilderen heeft opgeleverd voor zichzelf en kijkt of hij/zij dezelfde ervaring aan persoon 2 ook kan geven.
 6. Is dit te groot voor hun budget dan kunnen ze iets anders doen. Vanaf € 16,- is er een workshop die cadeau gedaan kan worden.
 7. Persoon 2 komt dan schilderen. Na afloop kijkt deze persoon wat hij/zij kan geven aan persoon 3.
 8. Zoals je ziet, ontstaat het Pay it Forward systeem als een olievlek door IJsselstein. De bedoeling is, om mensen in beweging te krijgen om iets vanuit hun hart te doen voor een ander zonder dat zij hier iets voor terugkrijgen. Zij geven uit dankbaarheid iets aan een ander omdat zij iets gratis hebben ontvangen. Tegelijkertijd stimuleren wij de creativiteit wat weer goed is voor de gezondheid.
 9. Op Facebook zullen de resultaten gedeeld worden van deze actie als de deelnemer daar toestemming heeft gegeven. Zo zien wij hoeveel mensen wij blij hebben gemaakt om hun creativiteit te ontdekken en hoeveel nieuwe mensen wij bereikt hebben.
Pay it forward

Onze eerste deelneemster aan Pay it Forward IJsselsten.
Hier geeft Margje Jansen de gratis strippenkaart aan
Shakila, een vluchteling uit Iran.

De doelstelling van dit project is:

 1. Om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met schilderen of een ander kunstzinnige bezigheid.
 2. Vanuit je hart en dankbaarheid iets voor iemand anders te doen.
 3. Een maatschappij te creëren die creatief is, om elkaar geeft en zonder verwachting iets voor een ander doet.
 4. Mensen uit hun isolement te halen.
 5. Elkaar te helpen omdat je iets overhebt voor een ander zonder er iets voor terug te krijgen.
 6. Een gezond klimaat te ontwikkelen in IJsselstein waarin we het inderdaad samen doen om gelukkig te zijn.
 7. Een gezond virus te verspreiden onder de mensen om vanuit hun hart te leven en te geven. Men wordt gezonder!

In deze periode waarin wij nu leven vind Atelier Kunstig ART het erg belangrijk dat wij in verbinding gaan met elkaar. Openheid, transparantie en om elkaar geven is nu de energie die wij met z’n allen mogen uitstralen. Vanuit liefde en dankbaarheid leven, dan gaat die positieve energie omhoog.

Nu aanmelden