Schilder Workshops

 

Er worden diverse schilder workshops en cursussen gegeven door mij, Sylvia te Braake in Atelier Kunstig Art.

Schilderen geeft je vrijheid, jij bepaalt wat er gebeurt op het doek.
Je kunt dus je eigen wereld creëren.
Je gaat iets scheppen wat er nooit eerder is geweest.
Je kunt je heerlijk uitleven.
Je frustratie kwijt raken.
Je hoeft je niet aan regels en wetten te houden.
Je hebt alle vrijheid en dat geeft de ultieme ontspanning.
Het uiteindelijke resultaat geeft je een kick om verder te gaan.

De doelstelling van de workshop/cursus is, heerlijk bezig zijn vanuit je eigen fantasie, gevoel en intuïtie. Het schilderij komt vanzelf wel.

Mijn rol is jou begeleiden en je creativiteit stimuleren.

Er worden geen opdrachten gegeven en je hoeft niets na te schilderen! Tenzij jij er zelf voor kiest om van een voorbeeld te gaan schilderen. Niets moet, alles mag!

Van een voorbeeld/plaatje schilderen kan je veel hou vast geven. Soms hebben we dat even nodig. Je leert ook om goed te kijken naar de diepte, het licht en schaduw. De vormgeving. De compositie. Al schilder je iets na, het wordt toch jouw schilderij. Jij zal het altijd weer anders doen dan een ander en dat is prima.

Er zijn mensen die allebei de technieken doen. Beginners en gevorderden zitten door elkaar heen in de wekelijkse cursus. Als je voorkeur is om alleen van plaatjes te schilderen, geef dat dan even door bij je aanmelding. Dan kunnen we dat gelijk goed bespreken. Al werk je niet vanuit het principe intuïtief schilderen, toch zal je merken dat je het onbewust wel doet. Jouw voorkeur voor een kleur, of iets weg te laten of juist toe te voegen is ook je intuïtie gebruiken. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier. Je kunt natuurlijk allebei de technieken toepassen en misschien bij een volgende schilderij wel volledig vanuit de intuïtie schilderen. De keus is altijd aan jou.

Schilderen bij Atelier Kunstig Art

 • In een knus atelier.
 • Les krijgen in kleine groepen.
 • Intuïtief ervaren van een veilig en prettig gevoel.
 • Hier mag je jezelf zijn; gelijk gestemd of anders denkend.
 • Bijzondere materialen zijn voorradig, dus leef je uit.
 • Jij bent de enigste die weet wat jouw schilderij betekent.
 • Ieder schilderij staat op zich. Ieder schilderij heeft zijn eigen betekenis en de mening van een ander is niet belangrijk. Vandaar dat bij ons de schilderijen niet besproken worden aan het einde van de les.
 • We werken met een strippenkaart van 9 strippen, steeds weer opnieuw, dat is vrijheid!

Er is altijd een workshop die bij jou past.

 

 

14 Responses to Schilder Workshops

 1. Truus says:

  een echte aanrader!!

 2. Anneke Post says:

  het is heerlijk schilderen bij Sylvia ik ben een aantal jaren nu bezig bij Sylvia.
  ze leert je technieken en oppert diverse mogelijkheden je leert ook kijken naar wat je schildert. Het is vreselijk gezellig samen met de andere cursisten het voelt als een warm thuis als je met elkaar bent je hebt de zelfde passie ‘het schilderen’ heerlijk om bij Sylvia dit te mogen doen ik begin weer in januari. Mensen als je wil leren en uit je hart wil schilderen stel ik voor om aan te komen op de Industrieweg en je via het schilderen te uiten.

 3. Ria Mocking says:

  Afgelopen donderdag ging ik met een heel goed gevoel naar huis.
  Nu na 2 jaar weer te kunnen schilderen is toch wel weer heel fijn!
  Het nieuwe atelier is een prettige plek om te zijn, ik ervaar het schilderen bij Sylvia ook als een verdieping, zal wel komen omdat het intuïtief schilderen is.
  Je hoeft niets te presteren, het is goed wat je doet en dat geeft een gevoel van vrijheid en dan kan het gaan ontstaan.
  Als je pas begint met intuïtief schilderen, kan het zijn dat je het moet gaan durven om gewoon vanuit jezelf te gaan schilderen, in vrijheid zonder oordeel over wat er ontstaat, alles is goed.
  Sylvia weet dit goed te sturen, zodat je er vertrouwen in krijgt dat het goed is wat je creëert en het is goed wat je maakt!

 4. Barbera says:

  Ik schilder inmiddels al heel wat jaren bij Sylvia. Schilderen is helend. Sowieso creatief bezig zijn. Iedereen kan intuïtief schilderen, je doet het altijd goed, dat is juist zo mooi. Wat naar buiten mag komen komt op het doek. Is het niet naar je zin dan verander je dat weer totdat het goed voelt. Sylvia weet de juiste snaar te raken als zij samen met jou het schilderij leest. Het is mooi om te zien welke boodschappen er zichtbaar mogen worden. En natuurlijk kun je ook iets na schilderen, heb je een plaatje of foto neem het mee en start. Gewoon doen en ik waarschuw je, als je begint ben je verkocht!

 5. Adéle Haspels says:

  Het is inmiddels ruim 6 jaar geleden dat ik ben begonnen met schilderen bij Atelier Kunstig Art van Sylvia ter Braake.
  Sindsdien niet meer weggeweest en hoor nu bij het meubilair.
  Ik ga niet proberen uit te leggen hoe dat komt. Ik adviseer je om over de drempel heen te stappen en het gewoon te gaan doen. Wedden dat ook jij niet meer weggaat……!!!

 6. Annemarie de Koster says:

  Ik vind het iedere keer heel jammer als de “lestijd” weer voorbij is en ik een week moet wachten om verder te kunnen met m’n schilderij! Het is twee uur ontspanning en alles loslaten!! Alleen maar bezig zijn met je gevoel! Dit betekent schilderen bij Sylvia voor mij! Het is ook een gezellige en fijne ontmoeting met anderen. Iedereen is op een bijzondere en eigen manier bezig met schilderen! Kortom een geweldige ervaring iedere week weer!

 7. Dine-Marie Bouwmeester-Vereijken says:

  In april 2012 schreef ik dit op mijn weblog, dat ik destijds bijhield:

  De eerste avond ( 2,5 uur) liet Sylvia mij al de technieken zien. Je kan schilderen met verschillende soorten kwasten, spatels, een doekje en een roller. Daarna vroeg ze mij om maximaal 5 kleuren uit te zoeken en nam me mee naar een blanco doek. “Begin maar”zei ze. Ja hoor, begin maar….Maar hoe? “Ga op je gevoel af” zei ze. Maar hoe doe je dat met schilderen? Daar stond ik dan. Ik had primaire kleuren uitgekozen en maakte met een spatel kleurige strepen op het doek. Zag er leuk uit, maar was ik nu al klaar? Was dit het nu? “Leuk, maar er zit geen verbinding in” zei ze. “Kijk eens hoe dat voelt” Het voelde wel goed, maar werd er niet mooier van. “Sylvia, dit is toch niet iets om op te hangen? Het ziet er niet uit en is een zooitje geworden” Volgens Sylvia was het gevoel belangrijker, en ophangen hoefde niet. Je kan namelijk met primer over het doek gaan, en dan is het weer blanco, klaar voor een nieuwe start. Gelukkig. Tijdens de pauze ging ik me druk zitten maken over een hele vervelende situatie waar ik me in bevond. Ik werd boos, en ging met zwarte halen aan de slag. “Boos” kalkte ik erbij. Om een lang verhaal kort te maken, het schilderij werd de volgende keer wit, toen verscheen er een gedeeltelijk ontwortelde boom, daarna longen die meer lucht kregen. Uiteindelijk werd het een schilderij met vrolijke kleuren, bloemen en een groot hart in het midden. Mijn allereerste definitieve schilderij. ( Inmiddels is het ook weer wit). Daarna wilde ik een schilderij maken met een olifant met jong. Maar zou me dat lukken? Op school zeiden ze dat ik niet kon tekenen, en dat heb ik altijd gedacht. Maar ik wilde het graag, en ging het gewoon proberen. Inmiddels heb ik mijn 2de cursus achter de rug, ik heb veel geleerd en vind het erg leuk. Thuis heb ik ook veel geschilderd, en het geeft me veel voldoening. Ik ga door.

  Inmiddels zijn we een aantal jaren; én schilderijen, verder. Ik heb een hoop geleerd, en leer nog steeds veel. Niet alleen van Sylvia, maar ook van mijn medecursisten. Het is een warm bad en ik zou het niet graag willen missen.

 8. de 10 schilderdagen 2014 zitten er bijna op, helaas want ik kwam net op gang om mijn “kunst aardig te vinden dank zij schilder collega’s en natuurlijk Sylvia die mij positief heeft begeleid, dank je wel maar je leert zeker ook van elkaar……
  Soms denk, dacht ik: “dit doe ik wel even”maar mis poes, het kost aandacht, concentratie en een positieve instelling en niet: dit kan ik niet zoals bij mij voorkomt. Gewoon doen en dan klijken wat er van komt en dat doet je dan goed!
  Ja, het is een fijne omgeving om jezelf te kunnen zijn.

 9. Danielle says:

  Toen mijn werkgever 60 werd wilde ik hem graag een mooie herinnering kado doen. Het leek mij leuk om een middag te gaan schilderen, en dan het liefst een privé les. Zo kwamen we bij Sylvia terecht. Hoewel hij enige terughoudendheid had, verloor hij dat al snel door de rust waarmee Sylvia ons de mogelijkheden liet zien. Hij werd zelfs enthousiast.
  We hebben een top middag gehad, en gingen met een mooi kunstwerk naar huis. Ik kan iedereen zo’n middag bij haar aanraden!

  • Het was inderdaad een top middag. Ik heb genoten van jullie! Jullie waren heerlijk bezig en niet meer te stoppen.
   Ik ben blij dat ik jullie een top middag heb kunnen geven. Mooi herinnering voor jullie beiden.
   Tot een volgende keer,
   groetjes
   Sylvia

 10. Corrie L says:

  Lieve Sylvia,

  Onlangs heb ik een 10-weekse cursus intuïtief schilderen bij je gevolgd en dat was een totaal nieuwe ervaring voor mij. Onwennig begon ik met het intuïtief schilderen en soms kwam er (bijna) niets op het linnendoek, een volgende keer lukte het veel beter. Zeker ook gezien jouw enthousiaste begeleiding ben ik bijzonder blij dat ik de cursus heb gevolgd. ‘Niets moet, niets is fout of goed, volg je gevoel’, zei je steeds weer. En dat is fijn. Schilderen vanuit je gevoel, een aparte maar zeker inspirerende beleving. Het smaakt naar meer!

 11. Pingback: Voornemens | Atelier Kunstig Art

 12. Pingback: Mama’s: heldinnen? | Atelier Kunstig Art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *