Tekenles

Hoe je goed kunt leren tekenen zonder angst om te falen!

Ken je dat gevoel? Je ziet een prachtige tekening en je denkt “dat wil ik ook kunnen maar dat zal mij nooit lukken.” Je gaat oefenen maar je krijgt het niet helemaal goed. Waarom kunnen natuurtalenten dit automatisch goed tekenen?

tekenles kunstigart.nl

Portretten van en door Betty.
Start en einde van de cursus.

Dit zit in hun genen. De meeste van ons hebben dat niet en wij blijven oefenen of haken af. Er is goed nieuws. ER IS OOK EEN MAKKELIJKE MANIER!!

Aan de hand van (soms grappig en vreemde) oefeningen leer je jouw rechterhersenhelft te trainen om meer macht te hebben over je linkerhersenhelft (om het zo visueel te maken voor je). De linkerhersenhelft is al vanaf je geboorte flink getraind. Denk aan school en de maatschappij.

Je begint met tekenen als kind met stokjes-mensen en vierkante huisjes met een puntdak. De kans is heel groot dat je nu als volwassene nog steeds op een niveau tekent van de laatste keer dat je tekenles kreeg op school. Jouw linkerhersenhelft blijft dit OOK onthouden. Als je dan NU gaat tekenen is het de vraag of je NU tekent vanuit je herinnering of echt vanuit je waarneming. 

De ervaring leert dat wij “denken” echt te kunnen waarnemen en het resultaat op papier laat ons een andere werkelijkheid zien.

leer tekenen bij kunstigart.nl

Portretten van en door Henny.
Start en einde cursus.

Hoe zijn de workshops opgebouwd?

De klassikale lessen zijn opgebouwd met verschillende oefeningen. Dit is om je rechterhersenhelft te trainen en je linker ondergeschikt te maken tijdens het tekenen. Je zal steeds verrast worden over hoe je hersenen werken. Door de opbouw van de lessen ga je meer schik krijgen over je eigen waarneming en ontwikkel je een steeds betere oog-handcoördinatie.

Afhankelijk van de snelheid van de groep kun je aan het eind van de 9 lessen al behoorlijk goed waarnemen. Je kunt dan ook goed arceren, wat een belangrijk onderdeel is van het tekenen. Schaduw en licht brengen in je tekening is essentieel.

Als je mee hebt gedaan met de eerste 9 lessen kan je in januari verder met de volgende 9 lessen. Dan ga je leren perspectief te tekenen.

Daarna ga je door met portretten tekenen. Dat is een complex verhaal met al die regels. De vraag is of ze kloppen voor jouw hoofd!

We gaan starten op maandag 18 september 2023.

Dit zijn de 9 lesavonden van 19.30 – 22.00 uur:
18 september       25 september      2 oktober        30 oktober     6 november
20 november        27 november       4 december    18 december
In halen is mogelijk in dezelfde week op woensdagavond.

De kosten voor 9 lessen zijn € 172,- inclusief materiaal. Een basispakket grafiet- en houtskoolstiften is verkrijgbaar voor € 16,-. Meld je gauw aan. Er zijn maar 10 plekken.

Nu aanmelden