Vrouwen in hun kracht!

Wij, Margje Jansen en Sylvia te Braake, willen speciale workshops geven om vrouwen in hun kracht te zetten. Veel vrouwen hebben het zwaar gehad tijdens de corona lockdowns. Nu zijn we weer een tijd verder en merken veel vrouwen dat het leven weer zo’n “rat race” aan het worden. En maar door gaan. Geen rust of ontspanning voor zichzelf.

Vrouwen in hun kracht schilder workshop

Wij willen vrouwen juist in het zonnetje zetten door een hele dag creatief bezig te zijn met zowel tekenen als schilderen. Soms mixed media technieken. Alle opdrachten die wij aan bieden zijn bewust gekozen om echt connectie te maken met jezelf. Werkelijk tijd voor jezelf te nemen. Het is algemeen bekend dat vrouwen hun kinderen en partners vaak op de eerste plaats zetten en als je mantelzorger bent dan komt dat vaak ook voor jouw eigen wensen.

Ik moet steeds denken aan wat er gezegd wordt als je in een vliegtuig zit. Als de zuurstofmaskers naar beneden komen omdat er een noodzaak is dan doe je zelf EERST je zuurstofmasker op en dan pak je ze voor je kinderen. Ik weet dat ik jaren automatisch dacht van “ja hoor! Nou echt niet. Eerst mijn kinderen”. Inmiddels ben ik bewust geworden dat je eerst voor jezelf MOET zorgen om juist goed voor je gezin te kunnen zorgen.

Hoe doen we dat? Goed voor onszelf zorgen? Door regelmatig een time-out te nemen en iets te gaan doen waar we kunnen ontladen en opladen. Even ertussenuit. Door iets creatiefs te doen kom je uit je hoofd en maak je connectie met je hart, je gevoel. Dat is zo belangrijk voor je eigen welzijn. Ontdekken wie je werkelijk bent en waar je echt behoefte aan heb. Het kan zomaar gebeuren dat je ineens behoefte krijgt aan andere hobby’s of een andere baan. Vrouwen in de overgang waar de kinderen de deur uit zijn krijgen ineens meer ruimte voor zichzelf en ook behoefte om dingen te doen voor zichzelf.  Misschien wordt het tijd voor een schilder hobby!!

Atelier Kunstig ART wil graag mensen helpen hun creativiteit te ontplooien. Intuïtief schilderen is een eenvoudige manier om te leren schilderen. Je hebt geen schilder- of tekenervaring nodig. Je hebt alleen een beetje lef nodig om met kleuren te spelen.

Intuïtief schilderen is niet alleen schilderen. Het is ook leren je intuïtie verder te ontwikkelen wat erg handig is om te leren dealen met de dagelijkse dingen die in je leven gebeuren. Ontspanning is het resultaat van het stoppen met denken tijdens het schilderen. Je kunt niet piekeren en schilderen tegelijkertijd. Wanneer er weer contact gemaakt wordt met je hart komt er meer vreugde en balans in je lijf.

vrouwen in hun kracht workshop

Wij hebben in de eerste helft van 2022, regelmatig een ééndaagse workshop georganiseerd voor vrouwen. We hebben gewerkt met diverse thema’s. De dagen waren erg succesvol vonden de dames en daarom zetten we deze project verder door. De dag is compleet verzorgd met een uitgebreide lunch buffet, koffie/thee en lekkers. De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Pak nu deze kans om zelf te kiezen voor een dagje welzijn voor je geest. Het is wetenschappelijk bewezen dat schilderen en tekenen jou heel veel goeds kan doen. Wij vinden het belangrijk om te zorgen dat je even “me-time” hebt om zelf bij te komen. Door te schilderen/tekenen kom je in contact met jezelf en met je hart. Even geen verplichtingen en jezelf op de 1e plek zetten. In verbinding met je eigen gevoel en behoeftes. Dit heeft indirect ook een positieve invloed op de thuissituatie.

De ééndaagse workshops worden gegeven door Margje Jansen en Sylvia te Braake, eigenaar van Atelier Kunstig ART. Wij hebben beiden veel ervaring met het uiten van onze emoties op het doek en hoe bevrijdend en verhelderend dit proces is. Door het zelf te ervaren kun je pas begrijpen wat intuïtief schilderen voor je kan betekenen.

We werken steeds met een thema. We doen zowel tekenen als schilderen en je hebt hier allemaal geen ervaring voor nodig. Door de verschillende technieken en opdrachten toe te passen, helpen wij jou om steeds meer zelf kennis te krijgen. Hoe beter je jezelf kent hoe makkelijker het leven wordt. Zo kom jij steeds meer in je eigen kracht te staan.

Wat heb je te verliezen? Niets.
Wat heb je te ontvangen? Tips en energie.
Wat bereik je? Ontspanning en plezier.
Wat levert het je op? Inzichten en overgave.
Wat neem je mee?
Meer inzicht in jezelf.
Dit is nou een dagje welzijn met intuïtief schilderen en tekenen.

Wij willen heel graag vrouwen bereiken zodat zij meer in contact komen met hun creativiteit, door de verbinding met hun hart.

De volgende thema’s zijn:

29 april:
Wat zijn jouw 7 belangrijkste krachten? Dit gaan we tijdens de ochtend ontdekken en ‘s middags gaan we daar verder mee aan de slag op doek. Je hoeft van te voren niets te bedenken. De antwoorden komen vanzelf tijdens het tekenen. De prijs is daarom € 98,-.

17 juni:
Wie ben jij allemaal? We gaan op ontdekkingsreis van hoe we in elkaar zitten. Dit is zo’n eye opener om anders naar jezelf te kijken. ‘s Middags gaan we hier dieper op in. Het levert inzichten op met veel humor. Prijs € 89,-.

29 juli:
Wat zou je willen bereiken?  Wat zou je willen leren of hebben? Bewust bezig zijn wat je doelstellingen in het leven zijn.  We gaan zaadjes planten. Met mixed media technieken gaan we hiermee aan de slag. Prijs € 89,-.

Spreekt dit je aan? Meld je hieronder aan. Je kunt je opgeven voor 1 of meerdere workshops.  Dan is jouw plek gereserveerd. Wij hebben expres verschillende thema’s gekozen in een opbouw om meer in je kracht te komen.
Vol = vol.

Wij hopen meer liefde, licht en lucht in je leven te brengen door deze workshops.

Met h-ART-elijke groet,

Margje en Sylvia

Ik doe mee!