Waarom intuïtief schilderen?

 

Zoals beschreven bij Wat is intuïtief schilderen? zijn we met intuïtief schilderen bezig met het ontwikkelen van je rechterhersenhelft, waar je creativiteit, inzicht, innerlijke bewustzijn en rust zetelen.
Bij de meeste mensen is de rechterhersenhelft minder ontwikkeld als de linkerhersenhelft. Helaas wordt er op scholen steeds minder aan creativiteit, kunst en muziek gedaan. Dat is een slechte zaak voor onze kinderen. Een evenwichtig mens zal beiden hersenhelften in balans moeten weten te krijgen.

Daarom is intuïtief schilderen net iets meer dan gewoon schilderen.
Voor de meeste mensen die niet meer vanuit hun gevoel leven is intuïtief schilderen een eenvoudige manier om hier weer contact mee te maken.

Kortom: kom lekker spelen met kleuren.
Kleuren hebben ook veel invloed op je stemming, op je “Zijn”.
De mogelijkheid om te spelen en te kliederen is een leuke manier om weer beter in contact komen met die speelse en creatieve kant van jezelf.
En als je op een bepaald moment gewoon de behoefte hebt/voelt om een plaatje na te schilderen, moet je dat beslist doen! Juist dan, luister je naar je intuïtie, naar je innerlijke stem, die weet wat je vandaag nodig hebt.
Gefeliciteerd, je bent geweldig goed bezig.

Dit is waarom intuïtief schilderen zo goed voor je is:

Deze workshops gaan om plezier maken en plezier hebben. Genieten en spelen. Niets moet, alles mag. Het gaat om wat jou plezier brengt. Luister naar je gevoel. Soms sta je versteld van wat je kunt doen.

Ik ben er om je de fijne kneepjes te leren, net iets meer effect in je schilderij te krijgen; balans te zoeken; meer contrast te krijgen door met licht en schaduw te spelen.

Schilderen is nog nooit zo speels geweest en altijd komt dat aan bod in je eigen doek wat je aan kunt. Hou je niet van landschappen, zal je die ook nooit zien op je doek!

Kijk eens naar de schilderijen van de cursisten. Dan kan je zien hoe totaal verschillend er geschilderd wordt. Niemand kan je vertellen wat er bij jou zal ontstaan. Dat is de leuke verrassing. Ik sta altijd zo verbaasd te kijken hoe veel mensen kunnen, die zeggen dat ze niet kunnen schilderen. Als je iets graag wilt doen, dan kun je het ook.

Blokkades weg halen
Schilderen helpt je om je eigen blokkades weg te halen. Hoeveel mensen er zijn die verteld waren dat ze niet creatief zijn of niet kunnen tekenen of schilderen, is ongelooflijk. Toch blijken ze het wel te kunnen alleen moet je eerlijk zijn en de juiste soort schilderen kiezen die bij je zou passen. Gelijk verwachten dat je de “Nachtwacht” kan schilderen is misschien ietsje te hoog gegrepen voor een beginner!! Dus begin eerst met kliederen en spelen en kijk wat er dan uitkomt. Ga je realistisch schilderen of hou je van abstract of wil je alleen een harmonie van kleuren op je doek. Jij kiest, jij bent de baas. Het wordt jouw unieke schilderij waar er maar 1 van op de wereld bestaat.

Voor wie zijn de schilderworkshops geschikt?

One Response to Waarom intuïtief schilderen?

  1. Pingback: Spiegelen | Atelier Kunstig Art