We kunnen eindelijk beginnen in onze eigen atelier!!

Nieuwsbrief 31 augustus 2014

Lieve kunstvrienden,
Terwijl hier in het atelier, heel druk wordt gewerkt aan het keukenblok, plankjes worden geschilderd en visitekaartjes krijgen een adres, ga ik toch nog even een nieuwsbrief in elkaar flansen!

Ik ben met veel lieve mensen bezig geweest om een kantoor ruimte om te toveren in een atelier. Het begint er echt op te lijken, maar er is nog veel te doen.
In ieder geval lig ik op schema.
Het voornaamste is dat we kunnen beginnen met de workshops. Dan hoeft niet alles tot in de puntjes klaar te zijn. Als we maar water hebben, licht, ezels, verf en doeken, dan komen we een heel eind. De rest doe ik tussendoor en als alles klaar is gaan we een feestje bouwen.

Wanneer we de officiële opening houden weet ik nog niet. Ik ben gewoon heel blij dat het goed gaat met mijn gezondheid. Dus dan maar wat langzamer, dat geeft niet.

Tussendoor heb ik geprobeerd te kijken of er dingen ook anders kunnen, m.b.t. de workshops. Helaas lukt het mij nu even niet om een nieuwe concept te bedenken .
Mijn kinderen zeggen wel eens: “Moeders zijn geen mensen! Dat zijn gewoon vrouwen die alles kunnen, weten en voor elkaar krijgen! ”
Nou op dit moment merk ik dat ik echt geen super vrouw ben, want ik kan echt geen 10 projecten tegelijk organiseren!! Dus nu maar starten en iedere keer werk ik weer een stukje van mijn ideeën uit.

Ik ben super blij en trots dat ik kan aankondigen dat we nu echt gaan beginnen!!!!!!

We gaan starten in de week van 8 september. Aangezien de dinsdagochtend en avond niet zo vol stroomde wil ik als alternatief voorstellen de dinsdagmiddag en de donderdagavond. Mochten er toch ineens veel liefhebbers zijn voor de dinsdagochtend en avond, dan kijk ik waar de meeste behoefte aan is en dan gaat dat dagdeel door.

Nieuwe dagdelen en tijden:
Dinsdagmiddag 13.15 – 15.45 uur
Woensdagochtend 9.00 – 11.30 uur
Woensdagavond 19.30 – 22.00 uur
Donderdagochtend 10.00 – 12.30 uur
Donderdagavond 19.30 – 22.00 uur

Investeringen
Helaas moest ik de investeringskosten voor de workshops verhogen.
Het btw tarief is naar 21% en voor de materiaalkosten is een kleine verhoging (€ 1,50) op zijn plaats. De afgelopen jaren was er geen verhoging in de kosten, maar alle materialen zijn wel flink duurder geworden.

Ik ga ook kijken of ik andere materialen kan aanschaffen die goedkoper zijn. Dit houdt wel in dat ze van minder kwaliteit zijn. Persoonlijk heb ik daar wel moeite mee, want ik wil kwaliteit leveren, maar ik weet ook dat schilderen een dure hobby is. Als ik een goede kwaliteit katoenen doek kan kopen dan wil ik dat als alternatief aanbieden. Ik hoop bij de volgende workshop dat ik daar meer over kan vertellen.

Voor nu komen de kosten voor de 10 wekelijkse workshop inclusief materiaal op € 210,-.
Voor de 10 wekelijkse workshop exclusief materiaal is de prijs € 157,50.

Strippenkaarten:
14 weken geldig € 220,-
18 weken geldig € 230,-
22 weken geldig € 240,-

Deze workshop loopt door t/m 20 november. In de herfstvakantie zijn er geen workshops.

Speciale Aktie voor sneller beslissers!
Wie voor 7 september a.s. zich inschrijft voor de 10 wekelijkse workshop of een strippenkaart neemt krijgt 20% korting op de materiaalkosten. Neem je een workshop zonder materiaal kosten maar je koopt wel een doek bij mij dan krijg je 20% korting op je eerste doek.
Wie zich al heeft ingeschreven krijgt automatisch de korting!

Rotterdam International Art Fair
Vrijdag 12 en zaterdag 13 september is de Rotterdam International Art Fair in de Laurenskerk. Ik ben uitgenodigd om mee te doen.
Vrijdagavond is de VIP avond en kun je een kaartje kopen voor € 7,50. Zaterdag is het gratis.
Zie aparte bijlagen met aankondiging en boekje met alle kunstenaars.

Kunst en hobby markt Kasteellaan in IJsselstein
20 september is er weer de kunst en hobby markt.
Wie doet mee?
Ik heb 1 kraam gehuurd en bedacht dat het wel leuk is als een paar cursisten er ook met hun werk staan. Bij veel aanmeldingen wisselen we. Een groepje ’s morgens en een groepjes ’s middags.
Graag voor 12 september aanmelden zodat ik een planning kan maken. Meld ook welke schilderijen je mee wilt nemen. We kunnen maar een paar grote doeken ophangen en voor de rest kleine op kleine ezels. Wie kleine ezels heeft om mee te nemen graag ook vermelden. Op dit moment heb ik hier maar één staan!
Zelf brood mee nemen. Koffie en thee is daar gratis aanwezig. Even uit mijn hoofd gezegd start de markt rond 11 uur en duurt tot 16.00 uur.

Clinckhoeff festival zondag 28 september
Daar sta ik ook om workshops te geven voor volwassenen. Dus mocht je nog willen weten wat intuïtief schilderen is, kun je daar gratis kennis komen maken. Het festival is van 13.00 – 16.30 uur, meen ik. Hou de kranten in de gaten.

En zo is de maand september vol voor mij! En ja, tussendoor wil ik nog verder het atelier klaar maken.
Voor nu is dit even mijn nieuws. Het atelier klaar maken heeft voor mij nu de hoogste prioriteit. Kun je nu niet gelijk starten in de week van 8 september, kun je altijd op een andere momenten beginnen. Zo lang er nog plek is kun je altijd instromen. Dat is het voordeel dat we geen klassikale les geven.

Intuïtief schilderen is meer, dan alleen maar schilderen!
Kom het weer gauw ervaren. Eigenlijk zijn het 2 workshops in één. Schilderen en in contact komen met jezelf. Je intuïtie ontwikkelen en bij je gevoel komen.

De tijd is nu rijp om meer in contact te komen met jezelf.

atelier, intuïtief schilderen, nieuws, Sylvia te Braake, , Permalink

Comments are closed.