Je hebt al een 4 strippenkaart
voor € 94,-

Nu aanmelden

Schilder workshops

Schilderen, creatief bezig zijn geeft je vrijheid, jij bepaalt wat er gebeurt op het doek.
Je kunt dus je eigen wereld creëren.
Je gaat iets scheppen wat er nooit eerder is geweest.
Je kunt je heerlijk uitleven.
Je frustratie kwijt raken.
Je hoeft je niet aan regels en wetten te houden.
Je hebt alle vrijheid en dat geeft de ultieme ontspanning.
Het uiteindelijke resultaat geeft je een kick om verder te gaan.

De doelstelling van de workshop is:

 • heerlijk bezig zijn vanuit jouw eigen fantasie,
 • spelen vanuit je gevoel en intuïtie.
 • Het schilderij komt vanzelf wel.
 • Of je nu mixed media doet of
 • met andere materiaal werkt, of
 • van een eigen voorbeeld schilder

  Je blijft altijd jouw hart volgen want die klopt altijd!

Dankbaarheid kunstigart.nl

Give yourself permission to be creative!

Atelier Kunstig Art schilderijen deelnemers

Waarom schilderen bij Atelier Kunstig ART?

 • Het is een knus atelier.
 • Les krijgen in kleine groepen.
 • Intuïtief ervaren van een veilig en prettig gevoel.
 • Hier mag je jezelf zijn; gelijk gestemd of anders denkend.
 • Bijzondere materialen zijn voorradig, dus leef je uit.
 • Jij bent de enigste die weet wat jouw schilderij betekent.
 • Ieder schilderij staat op zich. Ieder schilderij heeft zijn eigen betekenis en de mening van een ander is niet belangrijk. Vandaar dat bij ons de schilderijen niet besproken worden aan het einde van de les.
 • We werken met een strippenkaart van 4 of 9 strippen, steeds weer opnieuw, dat is pas vrijheid!

“Mijn rol is jou begeleiden en je creativiteit stimuleren.
Er worden geen opdrachten gegeven en je hoeft niets na te schilderen!
Tenzij jij er zelf voor kiest om van een voorbeeld te gaan schilderen.
Niets moet, alles mag!”
Sylvia

intuïtief schilderen atelier kunstig art

“Everyone is a genius.
But if you judge a fish by its ability to climb a tree,
it will live its whole life believing that it is stupid.”

Ga even terug in de tijd. Naar je kindertijd. Hoe reageerde jouw ouders, oma en opa, op jouw tekeningen en schilderwerken? In de loop der jaren heb ik de meest intense verhalen gehoord waarom mensen denken dat ze niet creatief zijn. Ze hebben als kind gehoord dat ze misschien niet zo goed kunnen tekenen of schilderen. Dat is een overtuiging geworden. Dat is weer een mindset geworden. En wat doen de hersenen? Die zorgen ervoor dat het zo blijft want dat “hoort bij je”.

Er zijn inmiddels honderden mensen komen schilderen bij Atelier Kunstig Art. Ze waren allemaal trots op wat ze hadden gemaakt. Ze waren verbaasd over hun eigen kunnen.

Als je wel graag wilt, en je bereid bent je overtuiging overboord te gooien, dan kun je zoveel meer. We zijn allemaal creatief.
Durf jij jezelf uit te dagen om dit experiment aan te gaan?

Je hebt maar een héél klein beetje lef nodig!

Atelier Kunstig Art schilder proces

Creatief  bezig zijn is een weldaad voor je systeem. Meld je nu gauw aan. Vol is vol!

Vrij schilderen en tekenen

Van een voorbeeld/plaatje schilderen kan je veel hou vast geven. Soms hebben we dat even nodig. Je leert ook om goed te kijken naar de diepte, het licht en schaduw. De vormgeving. De compositie. Al schilder je iets na, het wordt toch jouw schilderij. Jij zal het altijd weer anders doen dan een ander en dat is prima.

Er zijn mensen die zowel intuïtief schilderen als een eigen voorbeeld meenemen. Beginners en gevorderden zitten door elkaar heen in de wekelijkse workshop. Als je voorkeur is om alleen van plaatjes te schilderen, geef dat dan even door bij je aanmelding. Dan kunnen we dat gelijk goed bespreken. Al werk je niet vanuit het principe intuïtief schilderen, toch zal je merken dat je het onbewust wel doet. Jouw voorkeur voor een kleur, of iets weg te laten of juist toe te voegen is ook je intuïtie gebruiken. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier. De keus is altijd aan jou. Uiteraard zijn er ook losse workshops zoals: een middagworkshop, eendaagse en kennismakingsproefworkshop. 

Wil je iets heel anders doen? Dat kan ook!

Arts and Crafts biedt de mogelijkheid om alle soorten schilder- en tekentechnieken te ervaren. Bijvoorbeeld met mixed media bezig te zijn. Dit is weer heel anders en deze techniek heeft veel facetten. Het blijft een experiment net zoals het gewone schilderen en intuïtief schilderen. Elke keer net zoals met intuïtief schilderen zal je schilderij heel anders eruit zien. Hoezo? Omdat jij iedere keer anders in je vel zit bijvoorbeeld of dat je iets hebt gezien van een kleuren palet wat jou weer triggerd.

Het gaat er voornamelijk om dat je creatief bezig bent. Dit is zo belangrijk voor jou als mens. Jij hebt regelmatig een uitlaatklep nodig en ontspanning.  Zelfs de wetenschap steunt dit wat wij creatieveling al lang wisten. Daarom is er nu ook de mogelijkheid om een pakket te kiezen met alleen papier. Zo kun je ontdekken wat pastel- en oliepastelkrijt doet. Misschien is het wel leuk om een keer te ontdekken wat er gebeurt op aquarelpapier met acrylverf of ecoline. Misschien wil je intuïtief tekenen of realistisch. Kijk even op de pagina “Arts and Crafts” voor meer ideeën.
Wij nodigen jou uit om je uit te leven!

Vrijheid is blijheid. Onze missie is om jou te inspireren om je creatief  te uiten!

Geef jezelf toestemming om te spelen!

Er is altijd een workshop die bij jou past.

Nu aanmelden

Creatief  bezig zijn zorgt voor meer balans in je doen, denken en voelen.

“Ik vind het iedere keer heel jammer als de “lestijd” weer voorbij is en ik een week moet wachten om verder te kunnen met m’n schilderij! Het is twee en een half uur ontspanning en alles loslaten!! Alleen maar bezig zijn met je gevoel! Dit betekent schilderen bij Sylvia voor mij! Het is ook een gezellige en fijne ontmoeting met anderen. Iedereen is op een bijzondere en eigen manier bezig met schilderen! Kortom een geweldige ervaring iedere week weer!”
AnneMarie
“Ik schilder inmiddels al heel wat jaren bij Sylvia. Schilderen is helend. Sowieso creatief bezig zijn. Iedereen kan intuïtief schilderen, je doet het altijd goed, dat is juist zo mooi. Wat naar buiten mag komen komt op het doek. Is het niet naar je zin dan verander je dat weer totdat het goed voelt. Sylvia weet de juiste snaar te raken als zij samen met jou het schilderij leest. Het is mooi om te zien welke boodschappen er zichtbaar mogen worden. En natuurlijk kun je ook iets na schilderen, heb je een plaatje of foto neem het mee en start. Gewoon doen en ik waarschuw je, als je begint ben je verkocht!”
Barbera
“Het is heerlijk schilderen bij Sylvia ik ben een aantal jaren nu bezig bij Sylvia. Ze leert je technieken en oppert diverse mogelijkheden. Je leert ook kijken naar wat je schildert. Het is vreselijk gezellig samen met de andere cursisten. Het voelt als een warm thuis als je met elkaar bent en je hebt dezelfde passie ‘het schilderen’. Heerlijk om bij Sylvia dit te mogen doen. Mensen als je wilt leren vanuit je hart te schilderen dan stel ik voor om je gauw aan te melden en je via het schilderen te uiten.”
Anneke