Kinder teken/schilderles

Kinderateljee eigen-wijs

Teken en schilderlessen  en daarbij iets leren over jezelf? Dat kan!

Kinderateljee eigen-wijs geeft holistische teken en schilderlessen aan kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Holistisch wil zeggen dat denken, gevoel en handelen aangesproken worden in de les. De lessen worden gegeven door Ivonne van der Wal in Atelier Kunstig ART sinds oktober 2022.

kinderateljee Eigen-wijs

Gemaakt in de lessen: in de voetsporen van grote kunstenaars, Hundertwasser

kinderateljee Eigen-wijs

Karel Appel

kinderateljee Eigen-wijs

Paul Klee

De lessen hebben allemaal een thema. Op een speelse manier verdiepen we hierin. Dat gebeurt met behulp van een verhaaltje, muziek en kan ook een spelletje zijn. Door actief te luisteren, voelen, en te bewegen wordt je bewuster van jezelf. Na het inleven gaan we op eigenwijze werken aan de opdracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken zoals: verf, ecoline, krijt, kleurpotlood of een collage. Aan het einde van de les bekijken we elkaars tekeningen. Hoe heeft iedereen het thema verbeeld? Wat verteld dit beeld en kan ik er uit leren?

Hoe werkt het:

  • De lessen worden gegeven in blokken van 6 keer. Deze kunnen verlengt worden.
  • De 6 lessen kosten € 90,= dat is € 15.= per les.
  • De lessen duren 1,5 uur en zijn op maandag- en donderdagmiddag van 16:15 tot 17:45 uur.
  • Inbegrepen zijn alle materialen, gereedschappen en iets te drinken met wat lekkers.

Ouder en kind tekenen 2 tot 5 jaar

Voor kinderen vanaf 2 jaar is er peuter en kleuter tekenen. Samen met bijvoorbeeld papa, mama, opa, oma, kan een kind komen ontdekken en experimenteren. Dit doen we de ene keer met een thema bijvoorbeeld aan de hand van een verhaaltje. Binnen het thema kunnen kinderen met materialen die worden aangeboden ontdekken en experimenteren. Een andere keer is er geen thema en is het materiaal het uitgangspunt.

  • Materialen zijn bij de les inbegrepen.
  • Kosten voor de les € 9,= Een les duurt ongeveer 45 minuten. = 1 volwassene en 1 kind
  • Lessen kunnen gegeven worden op maandag, woensdag en donderdag ochtend.
  • Tijden: van 9:00 uur tot 9:45 uur  en van 10 tot 10:45 uur.
  • Maximaal 6 kinderen per groep.

Vind jouw (klein)kind het ook zo leuk om tekenen en schilderen te ontdekken en experimenteren met verschillende materialen en technieken?  Dan kan dat bij kinderateljee eigenwijs.

Wil je eerst meer informatie? Mail dan naar:  info@kinderateljeeeigen-wijs.nl

Iets over mij

Mijn naam is Ivonne van der Wal, met mijn partner en twee katten woon ik in Benschop. Sinds december 2021 heb ik mijn diploma gehaald voor holistisch tekendocent. Naast het kinderatelier ben ik nog niet zo lang werkzaam bij een BSO in Utrecht. Daarvoor heb ik jaren als activiteitenbegeleider gewerkt in de ouderenzorg. Opzoek naar meer invulling en verdieping in mijn werk als activiteitenbegeleider heb ik diverse cursussen en opleidingen gedaan op het gebied van creatieve handvaardigheid, kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling. Het idee van een kinderatelier daar liep ik al enige tijd mee rond. Een studiegenoot uit een van deze cursussen had een kinderatelier, daar ben ik toen eens wezen kijken. Ontzettend leuk om te zien hoe kinderen hun eigen fantasiewereld kunnen verbeelden. Vaak met hele eenvoudige en goedkope middelen. Door de opleiding voor holistisch tekendocent kwam ik in contact met kinderen die het tekenen wat ik aanbood erg leuk vonden. Dat gaf voor mij de doorslag om te onderzoeken hoe ik een kinderatelier kon gaan realiseren.  Zo is kinderateljee eigen-wijs ontstaan.

Kinderateljee eigen-wijs is gevestigd in Atelier Kunstig ART aan de Hitteschild in IJsselstein.

Meldt gauw je (klein)kind aan zodat hij/zij mee kan doen met de volgende groep.
Voor meer informatie stuur een e-mail naar:

info@kinderateljeeeigen-wijs.nl

Ivonne van der Wal