Nieuws

Nationale Kunstdagen 2018 in Nieuwegein

Graag nodig ik ook jou uit voor de Nationale Kunstdagen op 10 of 11 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. Als deelnemer mag ik jou uitnodigen en 1 gratis toegangskaart aanbieden. Je kan die gratis toegangskaart bestellen via: www.kunstdagen.nl/deelnemerrelaties. Per e-mailadres kan je 1 gratis kaart bestellen.

Tijdens de Nationale Kunstdagen exposeren 263 kunstenaars. Om hieraan deel te mogen nemen is iedereen eerst beoordeeld door een ballotagecommissie. Het belooft veel moois van hoge kwaliteit te bieden.

Ik exposeer op stand 147 met een vrij nieuw serie schilderijen. Voor mij is dit heel bijzonder, want over het algemeen heb ik niet vaak series. Nu stroomt de een na de ander zo uit mijn kwast. De meesten hebben amper buiten het atelier gehangen! Ook heb ik een primeur, een nieuwe kleur in de serie. Ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt.
Hier kan je alvast kijken waar je mij kunt vinden: https://www.kunstdagen.nl/NKD18_plattegrond.pdf

De Kunstdagen zijn van 11 tot 17.30 uur in de Beursfabriek op de Symfonielaan 5 in Nieuwegein. Ik verheug me erop je daar te zien.

Tot 10 of 11 november, ik heb er zin in!

Met h-ART-elijke groeten,

Sylvia

 

 


Zomer introductieactie verlengd

De zomer-introductieactie van 9 keer komen, 8 keer betalen wordt verlengd t/m 8 september 2018.
Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren met het “intuïtief-schilderen-virus”.
Eenmaal de slag te pakken, raak je het nooit meer kwijt.
Ieder nieuw doek is:

  • een uitdaging.
  • een verhaal.
  • een proces.
  • een transformatie.
  • een eyeopener.

Vandaar deze actie om jou over die “onzichtbare hoge” drempel te helpen. Met een heel klein beetje lef ontdek je een hele nieuwe wereld waar je zo blij van kan worden. Er zijn nog steeds cursisten van het eerste uur! Dat zegt wel veel, want Atelier Kunstig Art is gestart in 2004.

Ze zijn echt niet verslaafd hoor. Ze weten gewoon dat dit hun broodnodige, wekelijkse rustpunt is in hun drukke bestaan. Met veel plezier, humor en ontspanning wordt er in groepen van maximaal 10 mensen geschilderd. Iedereen mag zelf kiezen wat hij of zij  wil doen.

Vrijheid = blijheid.

Op 1 en 2 september 2018 van 13.00 – 16.30 uur, is er een open weekend. Kom kijken, voelen en kennismaken met intuïtief schilderen en met Sylvia te Braake die de cursussen en workshops geeft. We werken met een strippenkaart.

 


Open weekend 1 en 2 september

We beginnen het nieuwe seizoen traditiegetrouw met een open weekend op 1 en 2 september van 13.00 – 16.30 uur.

Kom snuffelen, de sfeer proeven en laat je fantasie prikkelen. Er is genoeg te beleven. Er zijn schilderijen van Sylvia te Braake en ook van haar cursisten van de  wekelijkse date met je ezel!

Vraag je jezelf af wat intuïtief schilderen nou precies inhoudt?
Wat is het verschil tussen intuïtief schilderen en de klassieke schilderkunst?
Stel je vragen gerust tijdens het open weekend.

Koffie en thee staan klaar.
Gratis parkeren op eigen terrein.
Gratis toegang.
Ter kennismaking mooie korting op de strippenkaart!

 

 


 Nieuw:
“Singles date met je ezel!”

Gezellig met andere 40+ singles een hapje eten en daarna schilderen. Dat gaat van start op vrijdag 18 mei.
Voor meer informatie “Singles date met je ezel!”

 


27 april 2018

Lees de nieuwste blog: Mama’s: heldinnen? en lees meer over de 10% kortingsactie.

 


9 april 2018

Alweer een artikel in de krant! Deze keer in de 50 plus krant, regio Utrecht,
voorjaar 2018.


Een kort stukje over Atelier Kunstig Art in het blad
Happinez!!!!

Happinez nr 2 – 2018: Jezelf zijn is goed genoeg

Hoe je eenvoudiger jezelf kan zijn door te vertrouwen op je intuïtie. Voor mij al jaren de normaalste zaak van de wereld, en wat ben ik blij verrast met het bericht over mijn wekelijkse workshops “Intuïtief Schilderen” in juist deze editie van de Happinez. Het is hoogste tijd dat er meer bekendheid aan gegeven wordt aan het ontdekken en verder ontwikkelen van je intuïtie, ik leer je graag hoe dat te doen door middel van de door mij ontwikkelde methode.


 

 

 

 

Cadeautjes markt 16 november

 

Zoals jaren geleden gaan we weer een cadeautjes markt organiseren in het atelier op donderdag 16 november van 19.00 – 22.00 uur. Iedereen die mee doet heeft zelf handgemaakte artikelen gemaakt die geschikt zijn om te geven in de feestelijkste maand: december.

We hebben van alles. Van sieraden gemaakt van zilver bestek, van eigen gemaakte kralen.
Kaarsen in alle maten en soorten. Houders voor waxine lichten.
Mooi versierde harten, tijdschriften houders, kaarten en kunst verjaardagskalender.
Engelen in alle soorten en maten, keramiek en armbanden.

Uiteraard hebben we nog een selectie schilderijen en voor de hobbyist, kleurplaten, borduur pakketten en andere creatieve zelf maak artikelen.

Uiteraard ontbreken de kerstversieringen niet en er is zelfs een proeverij van cup cakes, die besteld kunnen worden voor de Sinterklaas en Kerstmis.

Cadeaubonnen voor speciaal ervaringscadeau’s, zoals intuïtief schilder workshops of strippenkaart, Mindset Workshop en de Nieuwjaarslezing van Feng Shui. Het is ook mogelijk om een cadeaubon te kopen voor een bepaald bedrag waarvoor de ontvanger zelf mag bepalen waar het voor gebruikt wordt.

Voor het zakenleven unieke relatiegeschenken en cadeaubonnen.

De kopers ontvangen een goodie bag zolang de voorraad strekt. We hebben kortingsbonnen van een paar winkeliers en ook een verloting met mooi artikelen. Deelnemende winkeliers zijn Mulder Schoenmode, Dierspecialist Haspels, Taska, Chocolaterie Zuccotto en Parfumerie de Rooijen.

Deelnemers aan de markt zijn: Evert Scheffer, Ria Hooijen-Bos, Krijnie Jongerius, Dicky Verwoert, Paula van Dijk, Easyhobby Nederland, Jeanette van Doorn, Karin Visscher, IngeBeeld, cursisten Atelier Kunstig Art. Er komen misschien nog een paar mensen bij. Het is nog mogelijk om je op te geven!

 

Wie jarig is trakteert!!

23 oktober ben ik gelukkig weer jarig en dan mogen alle nieuwe klanten een strippenkaart kopen met € 21,- korting ter kennismaking met intuïtief schilderen – wekelijkse date met je ezel! Hoe leuk is dat.

Zelfs al ontvang je de nieuwsbrief maar ben je zelf nog nooit wezen schilderen, dan wordt het nu echt tijd dat je kennis komt maken met de meest eenvoudigste manier om te leren schilderen. Er zijn al velen voor je geweest en er zullen nog velen komen. De meeste blijven “hangen” want zij hebben hun “me time” elke week nodig om tot zichzelf te komen en de boel de boel te laten.

Ik geef je een prachtig cadeau en ik hoop dat jij het zal ontvangen met veel blijheid. Gun jezelf de kans om intuïtief schilderen voor je te laten werken en jou meer rust en ontspanning geven als je dat nodig hebt of misschien vind je het juist heel fijn om te duiken in wat het schilder proces jou te bieden heeft. Niemand kan zeggen wat het jou gaat brengen. Je kunt het alleen zelf ervaren door het zelf te beleven.

Tot en met 31 oktober 2017 geldt deze mooie korting. Pak het en kom genieten van iets wat jouw leven, jouw ziel gaat verrijken.

Impressie van de opening expositie “Kleurrijk”

Op 6 oktober was de opening van ons groot expositie “Kleurrijk”. Samen met een aantal bewoners ende exposanten en hun gezinnen hebben we gevierd dat wij dit voor elkaar hebben gekregen.

Na 6 heftige jaren van tegenslagen voor Sylvia te Braake was de opening de start schot van een nieuw periode van succes.

Helaas was er ook een droevig kant aan deze opening. Deze expositie is tot stand gekomen door een beursvloerdeal gemaakt in 2011. 29 juli jl. is de bedenker van de Beursvloer, Pim van Schijndel, overleden. Zijn lieve vrouw Soos schildert al jaren bij Atelier Kunstig Art. Daarom dat de opening best emotioneel was.

De expositie is dagelijks te bezoeken via de hoofdingang van Ewoud en de 110 schilderijen zijn verdeeld over de begane grond en 4 verdiepingen. Tot 20.00 uur ben je welkom om te komen kijken.

https://youtu.be/mnmTDSytkHQ

 

 

 

Expositie “Kleurrijk”

 

 

 

Opening van ons groot expositie is op vrijdag 6 oktober, om 19.00 uur in het restaurant van Woonzorgcentrum Ewoud,
Jan van der Heydenweg 2,
3401 RH IJsselstein, hoofdingang.

We gaan ongeveer 108 schilderijen exposeren op de begane grond
van Ewoud en op 4 etages.
Elke dag is Ewoud open en kun je gerust een kijkje nemen.

Je bent van harte welkom tijdens de opening op 6 oktober.

Dit is een bijzonder expositie voor mij persoonlijk om vele redenen en ook vanuit Atelier Kunstig Art.

Deze expositie is tot stand gekomen door een Beursvloer deal tussen Woonzorgcentrum Ewoud en Atelier Kunstig Art in 2011.

De oprichter van de Beursvloer, Pim van Schijndel is helaas op 29 juli jl. overleden. Zijn vrouw, Soos Hompes schildert al jaren bij mij en zal ook een drietal schilderijen exposeren en dat maakt deze expositie voor mij en voor ons heel bijzonder.

Laat gerust een reactie achter wat je van onze expositie vond.

De expositie duurt tot 5 januari 2018.

 

 

Open weekend 2 en 3 september

Zoals gebruikelijk starten we het nieuwe seizoen met een open weekend op 2 en 3 september. Van 11 – 17 uur is het atelier open.

Kom snuffelen, sfeer proeven, fantasie laten prikkelen. Er is genoeg Openweekend atelier kunstig artte beleven. De schilderijen van Sylvia te Braake en haar cursisten van de intuïtief wekelijks schilder cursus: wekelijks date met je ezel!

Vraag je jezelf af wat intuïtief schilderen nou precies inhoudt?
Wat is het verschil tussen intuïtief schilderen en de klassieke schilder kunst?
Stel gerust tijdens het open weekend je vragen.

Koffie en thee staan klaar.
Gratis parkeren op eigen terrein.
Gratis toegang.
Goodie bag en gelijk korting voor de strippenkaart!

 

Workshop: Feng Shui, aangenaam! 27 augustus

Wat is Feng Shui en wat heb jij daar nu aan?
Dat is een heel logisch vraag.

Feng Shui is een 6000 jaar oude Chinese leer over de Chi van  Wind en Water, maar ook van hout, vuur, aarde en metaal. De Chinese dierenriemtekens Yin en Yang spelen hierin ook een belangrijke rol.  

Door verschillende rekenmethodes aan de hand van de geboorte -tijd, -datum en -plaats kan een Feng Shui adviseur je vertellen hoe je het beste je huis en bedrijf kunt inrichten (gebruik maken van goede Chi) of welke baan het beste bij je past, meer succes, betere gezondheid en welvaart in je leven kunt creëren.

Tijdens de Feng Shui, aangenaam middag gaat Mary-Rose Kolkman, Feng Shui master/stylist, uitleggen wat Feng Shui inhoudt en wat het voor jou kan betekenen – hoe het juist jouw leven aangenamer kan maken.

Het is duidelijk dat in de afgelopen maanden de bezoekers van “Feng Shui, aangenaam” profijt hebben gehad van deze workshop. Ze hebben meer over zichzelf geleerd door de berekeningen, waardoor ze de energie in hun leven hebben kunnen veranderen. (De één had in no time een nieuwe baan bijvoorbeeld.) Dat is wel erg fijn om te begrijpen waarom je juist dingen doet of waarom bepaalde handelingen juist niet goed zijn voor jou. Dit heeft ook te maken met de kleuren die je draagt, de voeding die je eet. Waarom koffie voor de één goed is en de ander juist niet. Dit kan te maken hebben met of je vuur nodig hebt of dat teveel vuur juist niet goed is voor jou. Pas als je dit soort dingen weet, kun makkelijker aanpassingen doorvoeren om je leven te verrijken door bijvoorbeeld meer energie te hebben.

Kom 27 augustus naar Atelier Kunstig Art, van 13.00 – 17.00 uur, en maak kennis met Feng Shui. Hoor van een echte Feng Shui master wat wel en niet werkt, want niet alle boeken over Feng Shui zijn accuraat.

Na deze middag kun je pas zeggen of Feng Shui wel of niet interessant is en of het wel of niet iets is voor jou.

Zelf ervaren is mijn motto dan kun je pas zelf een oordeel vellen. Met een aantal tips op zak ga je dan naar huis om zelf aan de slag te gaan.

Ik heb een korting geregeld van € 7,20 per ticket. Gebruik fsa bij het bestellen van je ticket.

Voor meer informatie en tickets: http://bit.ly/2mMQ5Ox   of neem contact op met Mary-Rose Kolkman 06-543 67 536 of met Sylvia te Braake van Atelier Kunstig Art, 06-291 35 690.

 

Speciale zomeractie t/m 20 augustus 2017 geldig!

Zomeractie Atelier Kunstig Art

Wees een van de eerste die gebruik maakt van de nieuw strippenkaart systeem – 9 strippen die een jaar geldig zijn. Dat is pas vrijheid!

Je kunt de strippenkaart gebruiken:

De strippenkaart is er om jou meer vrijheid te geven zodat jij kunt komen wanneer het jou schikt. Of dat nu 1 keer in de week is, 1 keer in de twee weken is of zelfs een keertje 2 keer in de week omdat je zo graag je schilderij wilt afmaken.

Vrijheid is blijheid! 

Dat is onze motto en daar doen we alles aan om dat gevoel te versterken.
Voor wat uitgebreide informatie, de laatste blog : schilderen geeft vrijheid!

 

 

Open zondag 19 maart, vieren 12,5 jaar bestaan.

12,5 jaar bestaan is een hele prestatie en met alle ups and downs zeker de moeite waard om te vieren,
van 13.30 – 16.30 uur is het atelier open en ben je van harte welkom om onze nieuwe expositie te bewonderen.
Koffie en thee staan klaar met wat lekkers. Jij komt zeker toch ook mee vieren!

 Dan kun je zelf kijken hoe deze schilder is geworden.

Wil je het verhaal achter deze schilderij lezen, lees dan:
Mijn eigen proces – “Een reis door grijs” 

Beschilderde wijnkisten als bijzonder (relatie)geschenk

In 2014 ben ik begonnen met beschilderen van wijnkisten. Lees het hele verhaal

wijnkist maurits kunstig art

 

Open weekend 14 en 15 januari 2017

 

We gaan het jaar goed beginnen met een open weekend. Op 14 en 15 januari a.s. is het atelier open van 13.30 – 16.30 uur. Koffie en thee staan uiteraard klaar. Kom rustig rond kijken en hoor wat intuïtief schilderen precies is. Hoe ontstaan de schilderijen? Welk verhaal zit er soms in verwerkt? Wat zou intuïtief schilderen voor jou kunnen betekenen?

Misschien is het nu het juiste moment om te starten met een 10 wekelijkse cursus intuïtief schilderen. Vrijheid voelen om met kleuren te spelen. Verbinding te voelen wat er gebeurt met jou als je zo ontspannen bezig bent. Even tijd hebben voor jezelf. Dat is heel essentieel in deze drukke maatschappij.

Allemaal vragen waar jij tijdens het open weekend antwoord op kunt krijgen. Wie tijdens het open weekend inschrijft voor een workshop of cursus ontvangt eenmalig een kennismakingskorting. Redenen genoeg om te komen!

Hoek Hitteschild 2-4 /Satelietpad te IJsselstein

Nieuwjaarsgedicht

Elk jaar schrijf ik een gedicht wat met het levensproces te maken hebt. Zo ook dit jaar.

Liefde is vrijheid

love

 

Liefde is vrijheid
“Hugs” ook.

Dankbaar zijn is genezend
“Dankjewel” ook.

Respect is vrede
“Eigenwaarde” ook.

Vergeving is loslaten
“Vergeef mij” ook.

 

 

Wanneer je een ander en jezelf kunt vergeven,
respect hebt voor een ander en jezelf,
dankbaar bent voor een ander en jezelf,
en je van een ander en jezelf kunt houden,
zou het dan makkelijker zijn om te zeggen:

dankjewel.
Ik vergeef je.
Ik respecteer je.
Ik hou van je.
Tegen jezelf en de ander?

Verbeeld je in hoe waardevol je jezelf zal voelen.
Hoe gemakkelijk het wordt om het verleden los te laten.
Hoe liefdevol jij zult zijn,
omdat je zo dankbaar bent.

Dus geef die “hugs” gratis
Dan heb jij vrijheid bereikt.
Voor jou en de mensheid!
Sylvia te Braake, 2016

 

Engels versie:

Love is freedom
“Hugs” too.

Gratitude is healing
“Thank you” too.

Respect is peace
“Worthiness” too.

Forgiveness is letting go
“Pardon me” too.

When you can forgive another and yourself,
respect another and yourself,
be grateful for another and yourself,
love another and yourself.
Would it then be easier to say:

thank you.
I forgive you.
I respect you.
I love you.
To yourself and to another?

Imagine how worthy you will feel about you
So give those hugs for free.
How easy it will become to let go of the past.
How loving, you will be.
Due to being grateful.

So give those hugs for free.
Freedom is what you have achieved.
For you and all mankind!

 

Decembermaand, wat geef jij?

gelukkig-decemberEr worden steeds vaker “ervaring” cadeaus gegeven. Men wil niet altijd maar “hebbedingen” ontvangen. Voor alle workshops en cursussen heb ik cadeaubonnen. Vanaf € 15 heb je al een cadeaubon. Je kunt ook een cadeaubon geven voor een willekeurig zelf te kiezen bedrag als korting op een cursus of op kunst.

Alles is mogelijk.

Ook voor bedrijven is het mogelijk om cadeaubonnen aan het personeel te geven of een bepaald kortingspercentage. Zo stimuleer  je je personeel ook om iets te doen aan ontspanning en creativiteit. Het mes snijd aan twee kanten: een creatieve werknemer zal makkelijker “out of the box” denken. Een ontspannen werknemer zal immers productiever zijn.

 

Wijnkistjes   wijnkist-kunstig-art-2

Er is niets zo bijzonder als een persoonlijke geschenk ontvangen. Afgelopen jaar heb ik dat voor een aantal klanten gedaan. Een klant heeft  deze wijnkistjes bijvoorbeeld cadeau gedaan aan haar eigen  bijzonder gewaardeerde klanten. Dit geef je niet zomaar aan iemand, het is een exclusief en onderscheidend cadeau dat de meeste mensen nog jaren bewaren.

Voor de cursisten is het ook mogelijk om zelf een kistje te beschilderen en aan een dierbare te geven.

Bestel de wijnkistjes tijdig. Het is en blijft handwerk en er gaat per kistje best veel tijd in zitten.

Dag van de dialoog dialooginijsselstein-zwart-witruimte

Dit jaar doe ik weer mee. Dat betekent dat ik mijn koffietafel in het atelier beschikbaar stel voor een dialoog op donderdagmiddag 10 november van 14 – 16 uur. Het thema dit jaar is “prikkelende verschillen”. Ik ben benieuwd.

Ik vond het vorige jaar zeer inspirerend om  met onbekende mensen al snel een bijzonder contact te maken en zoveel met elkaar te mogen delen. Ik was erg onder de indruk over de openheid. Het raakte mij enorm.

Jij kunt je ook nog aanmelden voor deze bijzonder ervaring. Op woensdag en donderdag zijn er op diverse tijden tafels door heel IJsselstein. Kijk op: http://dialooginijsselstein.nl/aanmelden/index.php?p=locations

Ontmoet elkaar in IJsselstein. Dat klopt!

 

Landelijke open atelierweekend 5 en 6 november

Dit jaar doe ik voor het eerst mee met het landelijke atelierweekend. Op 5 en 6 november van 13 – 17 uur. Alle deelnemende ateliers kun je vinden op de site: http://www.kunstweek.nl/atelierweekend-deelnemers/   kunstweek

Door het hele land zetten kunstenaars hun atelierdeuren open voor het publiek. Voor veel mensen is de drempel erg hoog om zomaar een atelier binnen te gaan. Door dit jaarlijkse evenement wordt de drempel lager. Het is juist zo leuk om eens de verhalen van kunstenaars te horen. Wat is het verhaal achter een schilderij? Vaak als je het hele verhaal weet is het nog boeiender om naar het schilderij te kijken.

Kom vrijblijvend rondneuzen onder het genot van een kopje koffie/thee en voel wat mijn kunst met je doet. Ik vind het erg leuk om te horen wat het met jou doet. Voel je welkom!

 

 

Ik trakteer!

Wie jarig is, trakteert! 55 lentes jong 😀

birthday

Voor alle nieuwe mensen die nog nooit hebben geschilderd bij mij wil ik graag een eenmalige korting geven ter kennismaking met intuïtief schilderen.

Meedoen met de middagworkshop op zaterdag 29 oktober, 19 of 26 november, met € 5,50 korting.

Als je start met de 10 weken cursus voor 1 december, ontvang je ter kennismaking, 5,5% korting.

De verjaardagskalender is deze maand te koop voor € 5,50.

4 kunstkaarten voor € 5,50.

 

Tip december maand 

Kalender en kaarten zijn ook leuk  als cadeau  voor de december maand!!

Denk ook aan de verschillende cadeaubonnen voor alle workshops en cursussen om te geven in de december maand.

Voor bedrijven maak ik speciale cadeaubonnen met het eigen logo erop. Creatieve werknemers zijn een absolute winst voor je bedrijf!

Meld je hier aan om mee te doen of voor meer informatie

 

 

Open weekend 27 en 28 augustus

Het is alweer tijd voor een open weekend. Neem even de tijd om rond te snuffelen en voelen hoe het is bij Atelier Kunstig Art. Heb je vragen over de workshops en/of cursussen dan hoor ik ze graag. Koffie en thee staan klaar.

Zowel zaterdag als zondag is het atelier open van
13.30 – 16.30 uur. Wel even aanbellen. Zet Satelietpad 2 in je Tomtom om het atelier makkelijker te vinden. Ik zit in een oud schoolgebouw, De Startbaan. De Hitteschild is nl. een fietspad waar het atelier aan zit.

 

10 weken cursus, nu inschrijven

In de week van 29 augustus, gaat de 10 weken cursus weer starten.
Aangezien iedereen in hun eigen tempo werkt, is het mogelijk om op elk gewenste moment in te stappen.
Of je nu start in juni, juli of augustus, je 10 weken gaan dan in. Het is ook mogelijk om de hele zomer door te schilderen als je dat graag wilt. Ik maak voor iedereen een passend  pakket.

Als je eenmaal hebt besloten om te komen schilderen, dan wil je ook gelijk kunnen starten! Dan krijg je zo de creatieve kriebels en die wil je gelijk uiten. Dus wacht niet, kom nu schilderen.

Geef dit jaar een cadeaubon met vaderdag

Zoals vorige jaar is het weer mogelijk om cadeaubonnen te kopen voor alle workshops en cursussen. Wat is leuke, dan je vader trakteren op een bijzonder ervaring. Intuïtief schilderen.vaderdag kunstig art

Misschien is dit juist een heel erg geschikte cadeau voor je vader. Kan hij even time out nemen van zijn drukke werk schema. Een moment rust om te ontspannen. Voelen hoe het met hem gaat.

Er zijn cadeaubonnen voor bijvoorbeeld een proef workshop, middag workshop of een 10 wekelijkse cursus.

Wil je weten wat het gaafste cadeau is voor je vader? Met het gehele gezin komen schilderen, inclusief je vader. Dan gaan jullie op één groot doek schilderen. Dit is zo’n bijzonder ervaring met zijn allen. Bedenk ook dat je vader dan de meest persoonlijk, originele cadeau straks aan zijn muur heeft hangen. Niemand anders heeft zo’n bijzonder schilderij. Een schilderij van hem en zijn kinderen. Natuurlijk kunnen de kleinkinderen ook mee doen.

Het is zelfs mogelijk om op vaderdag deze workshop te plannen. Dus wees snel om dit te reserveren.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Sylvia

Opening nieuwe atelier op 22 mei 2016

Het is bijna zover. Nog heel druk bezig met de puntjes op de i te zetten. De laatste dozen uit te pakken. Alles goed schoonmaken en dan gaat mijn nieuwe atelier officieel open. Wat een klus weer en dankbaar ben ik voor de vele handen die de afgelopen maanden mij hebben geholpen.open_middag_de_hit-page0

Ik zit nu in een oud schoolgebouw, Hitteschild 2-4,  met andere kunstzinnige mensen en dat is erg leuk. 5 creatieve ondernemers met ieder hun eigen specialiteit. Van schilderen, fotografie tot boetseren. Wij noemen onze nieuwe stek “Ateliers de Hit”.

Ben je nieuwsgierig naar ons allemaal, kom dan kijken tijdens de opening op 22 mei a.s. We zijn van 14-17 uur open. Om 15 uur zal wethouder Vincent van den Berg de opening doen. Tevens kunnen jullie ook binnen kijken bij vereniging Open Atelier Landstad. Zij zullen bezig zijn met portret tekenen.

 

Wij kijken er naar uit om jullie te ontvangen. De koffie en thee staan uiteraard klaar.

Tot zondag 22 mei.

 

Verhuizing atelier

Eind maart is het atelier verhuisd naar een oud school gebouw op de Satelietpad/Hitteschild. Eind april wordt de
tussen muur eruit gehaald en wordt het atelier ruimte nog grote. Erg blij met deze onverwachte wending.

Hier een impressie van de verhuizing. Mijn albums

 

verhuizing atelier kunstig art

Mijn dank is groot aan allen die hebben meegeholpen met inpakken, de verhuizing en de schoonmaak.

 

 

 

 

Van voorbeelden schilderen

Atelier Kunstig Art heeft zich altijd geprofileerd door schilder workshops en cursussen te geven op basis van intuïtief schilderen. Voor sommige mensen is dit lastig. Soms heb je houvast nodig en dan is je favoriete plaatje na schilderen heel fijn. Vergis je niet, dit is niet per definitie makkelijker, het is ook afhankelijk van het plaatje dat je kiest.

Al geruime tijd wordt er door een aantal mensen geschilderd vanaf een plaatje. Hierdoor gaan ze nog meer leren kijken. De diepte goed in zien. Wat ligt verder weg? Hoe bouw je je schilderij op? Licht en donker is goed zichtbaar. Verhoudingen tot elkaar. Je leert veel door vanaf een plaatje te schilderen. Kies wel altijd een tafereel dat je echt aanspreekt.

LEEUWEN 2 kunstig art

Beginners en gevorderden zitten in elke groep. Zo ook de intuïtieve schilders als de plaatjes schilders. Je leert altijd van elkaar. Niets is fout. Alles is een leermoment.

Wil je komen schilderen en dan vanaf een plaatje? Geef dat gelijk aan mij door, zodat wij dat goed kunnen bespreken. De doekmaat is ook belangrijk wat we dan voor je uitkiezen.

Meld je nu hier aan. 

Decembermaand actie

affiche december maand JPG

Misschien heeft u al een geschikt cadeau voor uw relaties, personeel, familie en vrienden. Maar misschien ook niet. Dan is dit wellicht de oplossing voor uw probleem.

Wij hebben diverse artikelen die niet in de winkels verkrijgbaar zijn.  Van originele met de handgemaakte kunst, cadeaubonnen, welzijnsproducten enz.

Er worden in de komende 3 weken 5 middag/avonden georganiseerd in het atelier, waarin alles wordt tentoongesteld. U bent van harte welkom om vrijblijvend onder het genot van een kopje koffie/thee rond te kijken. Wellicht een leuk idee op te doen voor volgend jaar! Sommige artikelen worden op verzoek gemaakt en dat kost tijd als het om grote aantallen gaat.

Kom vrijblijvend op bezoek om te kijken, voelen, ruiken en ervaren op:

26 november 19.30 – 22.00 uur
30 november 14.00 – 16.00 uur
3 december    15.30 – 17.30 uur
7 december    13.00 – 15.30 uur
10 december  19.30 – 22.00 uur

 

Verder wil ik u erop attenderen, dat Atelier Kunstig Art bijzondere teambuilding geeft op basis van intuïtief schilderen. Teambuilding

Wellicht een mooie manier om 2015 mee af te sluiten en 2016 in te wijden.  Door intuïtief te schilderen en bezig te zijn met elkaar, wordt het letterlijk zichtbaar wat er in een team gebeurd. Een goed lopend team is van het grootste belang in het bedrijfsleven. Communicatie is daarbij een belangrijk punt.

Tegenwoordig gaan werkgevers anders om met hun werknemers als 20 jaar terug. De werkdruk in het bedrijfsleven ligt nu aanzienlijk hoger. Dit kan uiteindelijk leiden tot een burn out of nog erger. Daarom is het van uiterste belang dat werknemers iets aan ontspanning doen. Balans vinden tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning.

Vandaar dat er een tendens is dat bedrijven hun werknemers stimuleren om o.a. te schilderen, creatief bezig te zijn; kortom te ontspannen. Een creatieve ontspannen geest is flexibel en kan gemakkelijker “out of the box” denken. Ontspanning is erg belangrijk en wordt vaak onderschat. Ik ontvang wekelijks mensen die in of bijna in een burn out zitten door hun werk. Dit is iets waar u als bedrijf natuurlijk niet op zit te wachten.wijnkistjes

Er zijn diverse bedrijven die mee betalen aan cursussen/abonnementen om op die manier hun personeel te stimuleren om creatief bezig te zijn. Wij kunnen samen met u een passend aanbod doen.

Tip: denk ook aan uzelf. Als ondernemer staat u vaak en langdurig onder spanning. Ook u heeft ontspanning nodig. Intuïtief schilderen kan u juist veel opleveren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Heb ik na het lezen van deze informatie uw aandacht geprikkeld? Neem dan op korte termijn contact met mij op of kom langs op een van de middag/avonden.

Bezoek burgemeester aan Atelier Kunstig Art

Woensdagavond 11 november jl.  kwam onze nieuwe burgemeester, Patrick van Domburg , op bezoek. Hij heeft kennisgemaakt met de cursisten en hun schilderijen in wording bekeken. Met oprechte belangstelling voor de kunst die gemaakt was nam hij het atelier in zich op.

In gesprek met Sylvia toonde de burgemeester veel belangstelling voor het intuïtieve schilderen. Hij wilde o.a. weten wat het oplevert voor de cursisten. Sylvia vertelde hem dat deze methode van schilderen een diepgang geeft. Er zijn cursisten die , mede door het schilderen, uit een burn out komen en weer en heldere blik krijgen. Bij intuïtief schilderen ga je bij de start van een nieuw schilderij eerst “kliederen” Daarna ga je opruimen wat je stoort, je schilderij verandert daardoor. Het is verrassend om te zien wat er uit het schilderij naar voren komt, en daar ga je mee verder.

Op een gemoedelijke wijze kwamen veel onderwerpen ter sprake.

Aan het einde van het bezoek bood Sylvia de burgemeester een teambuilding aan voor het college van burgemeester en wethouders. Dat vond de burgemeester erg leuk en hij was al reuze benieuwd naar deze uitdaging . Begin volgend jaar zullen de burgemeester en het college het ervaren. De cursisten vroegen meteen of ze dan het eindresultaat mochten zien, en kwamen met de suggestie om het schilderij dan op te hangen in het Stadskantoor.

Met het bekende paarse tasje van Atelier Kunstig Art,  vertrok de burgemeester richting zijn volgende bezoek. Alle aanwezigen waren het erover eens dat het een aangenaam bezoek was, heel gemoedelijk en ontspannen.

RTV 9 heeft een kleine rapportage gemaakt. Kijk  hier

Hieronder een kleine foto rapportage gemaakt door Dine-Marie.

atelier kunstig art burgemeester cursisten 1atelier kunstig art burgemeester cursisten 2atelier kunstig art burgemeester cursisten 3 atelier kunstig art burgemeester gesprekatelier kunstig art burgemeester slachtoffers brand atelier kunstg art burgemeester RTV9atelier kunstig art burgemeester teambuilding 1atelier kunstig art burgemeester teambuildingatelier kunstig art burgemeester tasje 1atelier kunstig art burgemeester tasjeatelier kunstig art interview RTV9

 

Startschot nieuwe seizoen 2015/2016

Zaterdag 29 augustus van 13.00 – 16.00 uur, zal Atelier Kunstig Art zich presenteren in de bibliotheek IJsselstein tijdens het aanbod van cursussen en workshops in IJsselstein. Hebben we nog niet kennis gemaakt met elkaar en wil je meer weten over onze aanbod, kom gerust naar mijn “stand”. Tot dan.

Open middag 30 augustus in Atelier Kunstig Art

Zondag 30 augustus is het atelier open van 13.00 – 17.00 uur. Hier kun je heerlijk rond kijken en de sfeer proeven. Kunnen wij elkaar ontmoeten en kijken of dit de cursus of workshop is die je zoekt. Wil je alleen maar rond kijken is dat uiteraard ook goed. Koffie en thee staan klaar. Graag tot dan.

September  2015 starten wij weer

Nou eigenlijk starten we op maandag 31 augustus. Ja mensen de maandagavond groep gaat van start. Dit seizoen starten we met 5 groepen. Dit betekent ook dat mensen van de avond groepen ook op een andere avond kunnen inhalen. Hier ben ik erg blij mee.
Er is nog plek op bijna elke dagdeel (dus schrijf je snel in):
avond   : maandag en woensdag 19.30 – 22.00 uur
middag : dinsdag 13.15 – 15.45 uur
ochtend: woensdag 9 – 11.30 uur  en   donderdag 10 – 12.30 uur

voor meer informatie over de cursus en workshop aanbod klik hier

Voor mensen met wisselende diensten enz. is er ook altijd de mogelijkheid om met een strippenkaart te komen.

Zomerworkshops 2015

De dagen en de uren zijn bekend. We gaan dit jaar experimenteren. Op woensdag en donderdag is het atelier open van 10 – 15 uur. Je kunt bijvoorbeeld om 10 uur komen en als je de smaak te pakken heb, ga je 3 of 4 uur schilderen. Kijk voor meer informatie: zomerworkshops

Openingsfeest nieuwe atelier

Op 14 maart is Atelier Kunstig Art officieel geopend. Eerst trad een delegatie van Dutch Pride op. Raakte me diep.
Zo mooi. Toen nam wethouder de heer Vincent van den Berg het woord.

foto opening met wethouder

Hij besefte dat intuïtief schilderen niet zo makkelijk zou zijn als je in eerste instantie zou denken maar vond het juist daarom heel belangrijk dat deze vorm van schilderen in ons IJsselstein wordt gegeven. De enigste plek overigens om dit te doen. Een prachtig aanvulling op het cursus aanbod. Hij was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de schilderijen en was geraakt door wat hij zag. Ook dat de gangen in het ISM Business Center gevuld waren met de schilderijen van de cursisten waardoor de bezoekers een waardige expositie bezochten met een 60 tal schilderijen.
Na uitnodiging om te exposeren in het gemeentehuis en even kort stil te staan bij de verwoestende brand op 22 juni 2013 was hij dankbaar dat Sylvia doorgezet had om weer een atelier op te starten ondanks wat er allemaal was gebeurt de afgelopen jaren.
Daarna heeft de wethouder samen met Sylvia te Braake de eerste vakjes ingevuld van een groot tekening waar iedereen aan mee kon doen.
Een bijzonder weekend met veel belangstelling voor de kunst en de intuïtieve schilder workshops en teambuilding. Zie voor een
impressie van de opening onderstaande link waar alle foto’s opstaan.

http://www.mijnalbum.nl/Album=GWJCF6S3#EF3JIBY4

 

One Response to Nieuws

  1. Pingback: Spiegelen | Atelier Kunstig Art