Nieuws

Wat is er nieuw of veranderd bij Atelier Kunstig ART?
Zijn er bijzondere evenementen? Exposities waar jij naar toe kan gaan om ons werk te zien?
En nog meer interessants.

Open weekend op 2 en 3 september 2023 van 13-17 uur.

Ateliers Hitteschild aan de Satellietpad in IJsselstein zetten hun deuren op tijdens de CultiTijd van IJsselstein.
Op 2 september zal de wethouder van Kunst en cultuur een openingswoord houden om 14.30 uur.

Er is een groot expositie door het gehele gebouw: “Vaarwel Hitteschild”. Dit zal de laatste keer zijn dat wij hier kunnen exposeren omdat het pand volgende jaar wordt gesloopt.

Onze nieuwe uitdaging is om goed en betaalbare atelier ruimtes te vinden in IJsselstein. Als je iets weet, hoor ik het graag. Neem je dan contact met mij op. Dank je.

Wij hebben ook een leuke kennismakingsactie voor de workshops en uiteraard is alle informatie te verkregen erover.

Kinderateljee Eigen-wijs is ook aanwezig. Daar kunnen de kleintjes een klein schilderij maken en kun je de expositie van de kinderen zien.

Er is voldoende om naar te kijken. Zeker meer als 150 schilderijen. De schilderijen van Atelier Kunstig Art zijn ook te huur!

Graag tot 2 of 3 september.

Boek presentatie “Als littekens konden praten”
op donderdag 11 mei om 16.00 uur
in Atelier Kunstig ART.
Graag vooraf aanmelden via e-mail
info@kunstigart.nl

Over de auteur

Patricia Katuin (1977) heeft sinds het begin van haar zoektocht in de psychiatrie het idee gehad dat ze ooit iets terug wilde geven. In achttien jaar heeft ze daar als cliënt veel geleerd en ze voelt zich nu in staat daarover een boek te schrijven. Met daarin aansprekende voorbeelden over hoe het wel en niet zou moeten en met verbeterideeën.
Inmiddels is ze al jaren gelukkig getrouwd en woont ze met haar gezin in het midden van het land.

25 april 2023 overhandigde Patricia Katuin haar boek aan Sylvia:
“Als littekens konden praten”.

Patricia Katuin schildert bij Atelier Kunstig Art sinds 2020. Ik ben zo trots op haar want zij heeft zo’n heftige jeugd gehad van misbruik en daarna raakte ze beschadigd door de psychiatrische behandelingen. Haar redding was o.a. dat ze creatief bezig kon zijn. Nu hier in het atelier is het schilderen nog steeds belangrijk voor haar om zich te kunnen uiten. Dit is iets wat ik al 19 jaar roep. Intuïtief schilderen is zo’n belangrijke  vorm van jezelf uiten. Het heeft mij ook gered. Er is niets zo geduldig als een doek of een stuk papier. Wij weten het allebei dat dit zo goed is voor je welzijn en daarom steun ik Patricia met haar boek.

Dit is een verhaal dat verteld moest worden en zeker ook gehoord moet worden. 

Een project die dicht aan mijn hart ligt is “Vrouwen in hun kracht!” Patricia d’r verhaal past helemaal in dit project. Om Patricia’s boek te promoten heb ik de volgende actie bedacht. Je kunt mee doen met de eendaagse workshop van 29 april  van “Vrouwen in hun kracht!” voor een speciale prijs van € 72,- i.p.v. € 98,-. Gebruik het verschil om het boek “Als littekens konden praten” te kopen.

Samenvatting van “Als littekens konden praten”

Dit is een verhaal over de zoektocht naar erkenning en acceptatie. Over het durven kijken naar trauma’s, verdriet en angsten en het omarmen daarvan. Een verhaal over gehoord willen worden in plaats van veroordeeld vanwege het uiten van boosheid, wanhoop en passiviteit.
Ik ben jaren weggelopen voor de ellende die me van binnen bijna gek maakte. Ik werkte me kapot en sportte zoveel ik kon. Aan de buitenkant lachte ik, maar van binnen draaide ik door. Toen ik thuis kwam te zitten door een ernstige sportblessure en daardoor mijn escapes niet meer had, barstte de bom. Wat volgde was een ongelofelijke reis door de psychiatrie die ik nooit had willen missen, want wat heb ik veel geleerd en wat heeft het me een mooi en sterk persoon gemaakt. Maar wat was het toch anders geweest, als ze meteen naar me hadden geluisterd.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Patricia Katuin

Op dit soort momenten haatte ik mezelf en voelde ik me weer net als vroeger. Mijn vader ging ook met mij om alsof ik stront was en niks goed kon doen. Terwijl ik juist jaren had geknokt om wel weer iemand te zijn. Ik was toch iemand? Ik had geleerd, had een goede baan, gaf leiding aan vier afdelingen, werkte keihard, wist erg veel van mijn vak af en mensen keken tegen mij op. Ik was een aardige tante en ik had jaren op een goed niveau gevoetbald. Maar in die korte tijd dat ik nu in de psychiatrie zat of omging met mensen die in de psychiatrie werkten, voelde ik me klein en net zo vernederd als mijn vader deed.
Terwijl ik juist hierheen ging voor hulp om te leren om te gaan met het verleden met mijn vader. Dit verwarde mij heel erg. Ik wist niet of ik hier verdrietig of boos over moest worden.
Zoals ik dus al eerder vertelde, had ik niet zo’n goede klik met de dames die de stabilisatietherapie gaven. De vergeten afzegging hielp daar niet bij. Ook de individuele gesprekken met Mark bleven moeizaam.
We waren nu zes weken verder na de ambulancerit naar het noorden en ik had nog geen groepstherapie gehad. De band met mijn moeder en stiefvader werd er niet beter op. Zij waren zo paranoïde dat ik maar iets zou vertellen wat hen zou schaden dat dit de sfeer erg beïnvloedde. Ik isoleerde mijzelf steeds meer om zo min mogelijk gezeur te hebben en kroop steeds meer in mijn hoofd.

Verder lezen? Bestel het boek hier!

Kom 11 mei a.s. om 16.00 uur naar Atelier Kunstig Art voor de boekpresentatie door Patricia Katuin.

Ontmoet de schrijfster en hoor haar verhaal. Wat voor de meeste van ons onvoorstelbaar is, heeft Patricia meegemaakt. Hoe sterk moet je niet zijn om deze ellende te boven komen? Heel sterk en heel dapper. Wat een moed! Met de steun van haar gezin heeft ze zoveel weten te overwinnen. Haar innerlijke kracht gevonden om haar verhaal te schrijven was heel helend voor Patricia. Hopelijk zal haar boek meer mensen helpen om te helen. Atelier Kunstig Art steunt haar en samen is dit onze missie geworden om mensen te helpen om te helen en hen weer echt in hun kracht te krijgen!

Liefde wint van angst! Dat is mijn conclusie. Met een beetje lef neem je de eerste paar stappen en dan kom je steeds verder. Alleen jij kan de keuze maken om die eerste stap tot genezing te nemen.

Reserveer gratis een plek voor donderdag 11 mei via info@kunstigart.nl

Vertel dit ook aan anderen die deze boodschap nodig hebben om hun eigen leven te helen.

Vrouwen in hun kracht schilder workshop

“Vrouwen in hun kracht!”

Vrouwen helpen om in hun kracht te staan is een missie geworden voor mij. Zoveel vrouwen hebben hier last van. Sommige vrouwen zijn door hun jeugd nooit goed in hun kracht gekomen. Anderen hebben hun kracht verloren door hoe ze behandeld zijn in relaties, op hun werk, door de maatschappij.

Wat het reden ook is, het is van groot belang dat vrouwen (ook mannen) in hun kracht komen te staan. Dat is van groot belang voor de vrouw zelf en heel belangrijk voor het functioneren binnen een gezin. Als de moeder niet goed in haar kracht staat zal het gezin ook niet in hun kracht komen. Hoe gelukkiger jij bent als ouder hoe meer dit zal doorstralen in je gezin.

Kortom het is van essentieel belang om eerst goed voor jezelf te zorgen. Weet je nog? In het vliegtuig doe je eerst zelf die zuurstof masker op zodat je dan je kinderen kan helpen. Nu ook, eerst zorgen voor je eigen welzijn. Dat doe je door onder andere in contact te zijn met je gevoel, je hart, je intuïtie. Dat kun je heel gemakkelijk doen door te schilderen en te tekenen.

Daarom is de eendaagse workshop “Vrouwen in hun kracht!” ontstaan. De wekelijkse workshops “Date met je ezel!” is daar ook voor geschikt.

Heb je zelf wat meer problematiek dan is het misschien wel goed om een één-op-één sessie te komen doen. Gerichte opdrachten om jouw problemen aan te pakken kan jou veel rust brengen en gelijk inzichten waardoor je de tij kan keren. De kracht van tekensessies is groot en steeds meer reguliere zorg zetten dit in. Blijf alsjeblieft niet met je problemen rond lopen. Vraag hulp. Het zal jou heel goed doen als je dit nodig hebt. Bedenk dat als je alle negatieve emoties vast hou dat op een dag deze bom gaat ontploffen en dat zou wel eens heel heftig zijn. Vraag Patricia. Zij heeft het echt ervaren.

Speciale actie voor “Vrouwen in hun kracht!”

Eendaagse workshop inclusief materiaal en lunchbuffet

van € 98 voor € 72.

29 april, 17 juni en 29 juli.

Ik kom 11 mei
Boek bestellen

Recensie  boek “Als littekens konden praten”

Wat een bijzonder boek! Goed toepasselijk woorden kan ik eigenlijk niet vinden om de juiste belading weer te geven hoe verschrikkelijk het moet geweest zijn voor Patricia om haar misbruik, verslaving en de psychiatrie te overleven. Zonder dat ze het gruwelijk allemaal verteld wat ze heeft meegemaakt heb je als lezer genoeg verbeeldingskracht om het als ware te “beleven”. In hoeverre je dit respectvol kan vertellen, vind ik dat ze dat heeft gedaan.

Het boek leest makkelijk weg net als een thriller. Je wilt steeds weten wat er dan is gebeurt bij haar zoveelste opname en of dat ze daar eindelijk door hebben dat ze andere therapie mag krijgen.

Al heb ik deze trauma’s niet meegemaakt waren er toch opmerkingen die ik herkende vanuit mijn jeugd. De manier van hoe een kind denkt in vreselijk momenten is volgens mij bijna universeel. Heel herkenbaar.

Dat ze dit heeft overleefd laat zien hoeveel innerlijke kracht dat ze heeft en dat ze sterker is dan wat haar is aangedaan. Chapeau Patricia. Diep respect heb ik voor je.

Wil je meer weten over het leven van Patricia, kom naar de boek presentatie op 11 mei om 16 uur in Atelier Kunstig Art. Daar verteld ze meer over haar verleden dan wat in het boek staat, zoals o.a. haar ervaringen met schilderen en boetseren. Hoe dit haar heeft geholpen om zich te uiten.

Ontmoet de schrijfster en stel je vragen aan haar. Haar missie is om anderen te helpen en om verpleging, artsen en therapeuten te laten begrijpen wat een opname met je doet en hoe belangrijk het is om de juist en passende therapeut/psycholoog te krijgen.

Meld je gauw aan via info@kunstigart.nl

expositie Sylvia te Braake Fulco Theater

Tot maart 2023 is er een expositie van het laatste werk van Sylvia te Braake in het Fulco Theater in IJsselstein. In de Biezen zaal zijn er 18 schilderijen. Tijdens openingsuren ben je welkom om te gaan kijken.

impressie van mijn schilderijen in de expositie bij ‘t Fulco theater.

een impressie van de expositie.

expositie Sylvia te Braake Fulco Theater

27 april 2022

Vandaag ben ik zo trots als een pauw!

Namens mijn cursisten wil ik eerst Ria Hooijen-Bos, een van mijn cursisten, van harte feliciteren met haar Koninklijke onderscheiding. Ik ben zo trots op haar. Zij is de grootste dierenvriend die ik ken. Zij is de sociaal woningbouw voor de dieren. Zij heeft zoveel dieren weten te herplaatsen zodat zij nu een goed tehuis hebben. Voor de allerbekendste ooievaars van IJsselstein met zelfs fans uit Australia, heeft zij een prachtig nest weten te regelen.

Het mooiste is, dat Ria tijdens een schilderochtend in mijn atelier, in gesprek raakte met Corine van Zandwijk. Corine d’r vader was een van de oprichters van de Nederlandse Ooievaarsvereniging. Zo kwam Ria in contact met Piet en ging het balletje aan het rollen voor Bas en Lieke op het Basiliek.

Dine-Marie Bouwmeester-Vereijken, ook cursist van mij bedacht dat het tijd werd dat onze Ria een lintje verdiende. Zij heeft dit aangevraagd en geregeld. Zo trots op haar dat zij deze prachtig initiatief nam.

Dit laat weer zien dat schilderen bij Atelier Kunstig ART meer is dan alleen schilderen. De verbinding die je maakt met andere cursisten kan soms van zo’n groot belang zijn. Je deelt en leert van elkaar. Je schept een band met elkaar. En inmiddels weten de meeste dat er echt geen toeval bestaat want wat zijn er bijzonder gesprekken geweest waardoor eenieder een prachtig boodschap ontving. Er is werkelijk te veel moois gebeurd om hier te delen.

Dit is echt de kracht van in gezelschap schilderen. Online is soms handig maar je mist die persoonlijke contact. Vandaag ook weer. Bijzonder gesprekken gehad over een aantal schilderijen in wording. Dat kan bijna alleen als je bij elkaar bent.

Met deze realisatie heb ik ineens bedacht dat iedereen die nu voor het eerst komt schilderen, een eenmalige korting ontvangt van 10% op een 9 strippenkaart. Meld wel de code: Ria lintje.

Kom zelf eens ervaren wat intuïtief schilderen voor jou kan betekenen. Even 2,5 uur me time. Dat is zo belangrijk om los te laten en weer op te laden.
Bestel je strippenkaart voor 28 mei en pak die 10% korting.

Atelier Kunstig ART is meer dan alleen schilderen!

Het welzijn van jou staat voorop en daarom worden er diverse workshops geörganiseerd in het atelier om jouw leven te verrijken.
Om jouw horizon te verbreiden. Om jou meer inzicht te geven in het leven en uit eindelijk om jou te helpen een gelukkig mens te zijn.

Uit eindelijk is dat waar het omdraait in het leven. Gelukkig zijn met jezelf!

9 april 2018

Alweer een artikel in de krant! Deze keer in de 50 plus krant, regio Utrecht,
voorjaar 2018.

Een kort stukje over Atelier Kunstig Art in het blad
Happinez!!!!

Happinez nr 2 – 2018: Jezelf zijn is goed genoeg

Hoe je eenvoudiger jezelf kan zijn door te vertrouwen op je intuïtie. Voor mij al jaren de normaalste zaak van de wereld, en wat ben ik blij verrast met het bericht over mijn wekelijkse workshops “Intuïtief Schilderen” in juist deze editie van de Happinez. Het is hoogste tijd dat er meer bekendheid aan gegeven wordt aan het ontdekken en verder ontwikkelen van je intuïtie, ik leer je graag hoe dat te doen door middel van de door mij ontwikkelde methode.