Nieuws

Wat is er nieuw of veranderd bij Atelier Kunstig ART?
Zijn er bijzondere evenementen? Exposities waar jij naar toe kan gaan om ons werk te zien?
En nog meer interessants.

Atelier Kunstig ART is meer dan alleen schilderen!

Het welzijn van jou staat voorop en daarom worden er diverse workshops geörganiseerd in het atelier om jouw leven te verrijken.
Om jouw horizon te verbreiden. Om jou meer inzicht te geven in het leven en uit eindelijk om jou te helpen een gelukkig mens te zijn.

Uit eindelijk is dat waar het omdraait in het leven. Gelukkig zijn met jezelf!

Gelukswensen 2020

Lieve lezer,

“Wat is 2020 een moeilijke jaar!”zei de zoon. De moeder keek haar zoon liefdevol aan en beantwoordde “dat is het zeker geweest voor veel mensen. Er is veel verdriet geweest dit jaar door verlies van dierbaren. Verdriet om de eenzaamheid. Verdriet om hulpeloos langs de kant te staan. Verdriet om het verlies van een baan of onderneming.”

“Er is ook veel angst om zelf ziek te worden en zelfs angst om te sterven. Angst dat wij onze vrijheid kwijtraken. Er was boosheid om gedwongen te worden om anders te leven. Boosheid om de lockdown. Boosheid op de regering. Ja, het is een moeilijk jaar.”

De zoon reageerde fel “en het is voorlopig nog niet over. Dit kan nog heel lang duren voor we weer “normaal” kunnen leven. Dit is echt niet leuk meer!”

“Nu komt het erop neer hoe je in het leven staat” zei de moeder. “Uiteindelijk gaat het erom hoe ga jij dealen met deze situatie.” “Nou niet” zegt de zoon boos.

“Als je nu in je boosheid blijft hangen dan is je leven gewoon niet leuk. Dan kom je alleen dingen tegen die jou nog bozer gaan maken. Als je nu de boel kan omdraaien en gaat kijken wat heb je het afgelopen jaar geleerd, dan kan het jaar toch anders gaan aanvoelen.”

“Je hebt enorm veel geduld moeten hebben afgelopen jaar. Wachten tot je weer kon gaan sporten bijvoorbeeld. Wachten tot je bij iemand op visite mocht. Geduld hebben voor je weer eens een kopje koffie kon drinken in de stad. Geduld met jezelf om je draai te vinden om thuis te werken. Hoe krijg je inspiratie om ook nog je projecten af te maken in deze extreme situaties?”

“Vertrouwen hebben dat het weer allemaal goed zal komen. Dat is wel het moeilijkste geweest. Er was in alle berichtgeving weinig positiviteit te vinden. Toch is dit wel heel belangrijk om te hebben. Vertrouwen gaat hier ook vaak samen met hoop. Dat hebben we nodig als mens. Er “moet” altijd licht aan het einde van die tunnel zijn. Als ik dat licht niet letterlijk kan zien dan verzin ik het. Voor mij moet er altijd licht zijn aan het einde van de tunnel. Als je het lang genoeg  verzint komt er toch iets echts voorbij. Uiteindelijk begrijp je dat jij je eigen lampje brandend moet houden. Wees je eigen licht.”

“Wat dacht je van je eigen ontwikkeling? Hoe je met alles gedeald hebt, want dat heb je echt gedaan. Jij hebt ook het beste van de situatie gemaakt. Die flexibiliteit zit in een mens en soms hebben we dat zelf niet door. Wij buigen mee met de stormen des levens. We overleven de crisissen want we hebben allemaal onze eigen overlevingsstrategieën. Soms werd er flink op knopjes gedrukt en daar moesten we mee dealen. Prachtig. Weer oude troep opgeruimd. En dat is echt vaker gebeurd dan jij door had.”

“Uiteindelijk zijn we vaker teruggeworpen op onze eigenliefde. Liefde voor onszelf. Naastenliefde. Liefde voor onze planeet. Gewoon simpel, liefde. Je zag hoe mensen samen kwamen om elkaar te helpen. Saamhorigheid komt vanuit liefde. In tijden van crisissen zie je vaker dat mensen juist dan naar elkaar toegroeien. Samen staan wij sterk. Samen gaan en kunnen wij dit overleven. Wij hebben elkaar en liefde nodig.”

“Dan moeten we het natuurlijk nog hebben over humor. Humor is onze redding. Dat zorgt voor pretoogjes. Dat zorgt voor lichte harten. Dat zorgt voor glimlachen die zo aanstekelijk kunnen werken. Humor ligt overal en zelfs in een liedje!” ze lachen samen want ze weten precies wat moeder bedoelt. “Diggy diggy hole”  is het familieliedje van het jaar geworden. Ze moeten er allemaal iedere keer om lachen.

“Dat is toch ook waar het leven om draait. Prachtige herinneringen maken met elkaar. Die blijven tot je dood altijd bij je.  Zo voel je je nooit alleen want je hebt prachtige momenten die je met dierbare mensen hebt gedeeld. Mooie herinneringen zijn goud waard.” Zei moeder.

“Wat 2021 ook mag brengen wij gaan zorgen dat we vanuit liefde leven en de schoonheid van het leven blijven zien. We gooien er een schepje vertrouwen en een portie geduld overheen.  We blijven hopen op goede tijden en goede gezondheid en we overgieten het geheel met een enorme dosis humor. We gaan zingen, dansen en schilderen. We gaan genieten van elkaars gezelschap al is het via de telefoon, wat maakt het uit. Zolang we geen verwachtingen hebben kan ook niets tegenvallen en daar zit voor veel mensen nu juist de crux. Altijd verwachtingen hebben over wat er nu gaat gebeuren. Niet doen kind. Dat is zo zonde van je tijd. Dat heb ik echt geleerd dit jaar. “

“Er is nog veel meer wat mij te binnen schiet. Voorlopig is dit voldoende, denk je niet?” “Ja dit is voorlopig genoeg om over na te denken. Als je het zo benoemt dan lijkt het helemaal niet zo’n heftig jaar. De lessen waren gewoon wat extremer maar wel te doen. Ach, ook het komende jaar gaan we het redden.” Zei zoonlief. Ze knuffelde elkaar, want ja, ze wonen wel in het zelfde huis!!

En zo is het lieve mensen. Ook het komende jaar gaan we met z’n allen redden en we maken er het beste van. Het leven is een feestje zolang je zelf de slingers ophangt.

Mijn kinderen en ik wensen jou en je dierbaren gezellige kerstdagen en een prachtig uiteinde, beide in nieuwe stijl. Dat je in 2021 veel mooie herinneringen mag maken met veel vrolijkheid en liefde. Blijf gezond.

Liefs,

Sylvia, Thomas en Frank

12 oktober a.s. is de eerste kennismakingsworkshop intuïtief schilderen in Kunstig ART’s Community van 13 – 15 uur. Jubileumsprijs is € 9,-.

Geef je hier op:

Nu aanmelden

Atelier Kunstig ART bestaat 15 jaar!


Als een soort bekroning op mijn werk heb ik nu een pop-up galerie/atelier in de stad, in het voormalige Hubo-pand aan de Utrechtsestraat 37.

Deze plek heet: Kunstig ART’s Community.

Een plek waar kunstenaars samenkomen, mogen exposeren en kennismakingsworkshops kunnen geven. Zo kan het publiek ontdekken wat er te doen is in onze creatieve stad IJsselstein. We vormen vanzelf een kunst- en cultuur community waar kunstenaars en andere interessante mensen een podium kunnen krijgen en wij onze horizon kunnen verbreden.

Reden genoeg om deze verbinding en dit heugelijk feit te vieren op zaterdag 28 september a.s. om 14.00 uur. Wethouder Geldof zal de officiële opening verzorgen. Mary-Rose Kolkman, Business coach en Feng Shui master, zal de opening begeleiden.

Terwijl je rustig onze expositie bewondert kun je genieten van onze high tea met producten uit de binnenstad en live muziek van Robbie de Groot.

Graag hoor ik of je aanwezig zal zijn.

Sinds 2 juni 2019 is er elke zondagochtend van 10.00 – 12.00 uur op www.vandaagradio.nl onze eigen Feng Shui café. Hoe leuk is dat! Mary-Rose Kolkman presenteert het en Sylvia is van de regie. Sylvia interviewt Mary-Rose over diverse onderwerpen dat met Feng Shui te maken heeft. Je kunt op Feng Shui Café altijd de laatste radio uitzending horen. Veel luister plezier toegewenst.

Update: sinds 1 september zijn de uitzendingen gestopt. We hadden afgesproken dat wij het 3 maanden wilden doen. De uitzendingen zijn nog altijd te horen op Feng Shui Café

intuïtief schilderen in de zomer bij kunstig art

Zomerworkshops

Ook dit jaar zijn we open in de zomerperiode t/m 14 augustus.

Kijk voor alle informatie op onze pagina Zomerworkshops. Dit is de ultieme moment om te ontdekken wat je na de zomervakantie voor cursus wilt gaan doen. Een proefworkshop behoort ook tot de mogelijkheid tijdens de wekelijkse workshops tijdens de zomer.

  Feng Shui weekend – zaterdag en zondag 9 en 10 februari.

Kies welke workshop je wilt volgen of kom allebei bij wonen. Jij mag kiezen!

Workshop Wealth Vase maken –
in twee middagen.

In onze westerse maatschappij zijn wij gewend om bijvoorbeeld een moodboard te maken waarop we al onze wensen en dromen etaleren.

Binnen het Chinese cultuur is er een heel belangrijke Feng Shui traditie en dat is de Wealth Vase (Welvaartspot). Je zou kunnen zeggen; je moodboard tot in de kwadraat 10!

Waarom een Wealth Vase?

Een Wealth Vase maken is een proces – een ontmoeting met jezelf en wat jij werkelijk wilt. Dit kan van een mooie carrière zijn tot de vurige wens om in harmonie te leven; met jezelf en de mensen om je heen.

De eerste keer heeft te maken met je wensen en dromen helder te krijgen zodat je in de tussenliggende week je goodies kunt verzamelen die staan voor jouw wensen.

Zodoende wordt de Wealth Vase in twee middagen gemaakt.

Op 9 en 17 februari is de ultieme mogelijkheid om in de Chinese Nieuwjaarsperiode  een Wealth Vase te maken. Dus is de Chi van de start van de nieuwe Chinese jaar; een haast maagdelijke Chi waar jij je voordeel mee kunt doen.

De workshops worden gegeven in Atelier Kunstig Art onder de bezielende begeleiding van Feng Shui master / styliste Mary-Rose Kolkman.

Voor meer uitleg:  https://webshop.knowvision.nl/product/wealth-vase/

Workshop Feng Shui Lifestyle 2019
in Atelier Kunstig ART

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat het nieuwe jaar aan Feng Shui met zich meebrengt, wat Feng Shui eigenlijk is en wat het voor jou kan betekenen?

Mary-Rose Kolkman, authentieke Feng Shui master / styliste geeft op zondag 10 februari van 13-17 uur een praktische workshop, met de basiskennis over Feng Shui en over het nieuwe Chinese jaar, het jaar van het Aarde Varken in Atelier Kunstig Art, Hitteschild 2-4.

In kant en klare brokken hebben wij een werkboek gemaakt zodat jij gaat begrijpen hoe het in elkaar zit. Dat werkboekje neem jij uiteraard mee naar huis.

Voor ons westerse brein is het even schakelen hoe de Feng Shui denkers het vertellen. Ben je er eenmaal meer in thuis ga je de logica vatten. Ze zijn meer “down to earth” omdat ze werken vanuit de 5 elementen: aarde, hout, water, metaal en vuur.

Wat kun jij doen met deze nieuwe Chi?
Hoe kun jij de mindere Chi neutraal maken in je huis of bedrijf?(Positief en negatief is altijd 50 / 50)
Welke voorwerpen kun jij inzetten om meer harmonie in je woning en bedrijf te creëren?

Voor meer informatie en bestellen van je tickets: https://bit.ly/2DKVUHn om zeker te zijn dat je een plek hebt en (als je die hebt) neem dan eventueel je eigen persoonlijke berekening mee, evenals die van je huis om het optimale uit deze middag te halen.

Geen persoonlijke berekening? Geen probleem. In het werkboek ga je met een specifieke mini-berekening aan de slag, zodat je een begin kunt maken.

Ook de windrichtingen en Flying Stars zullen je belangrijke informatie geven om van 2019 een krachtig en succesvol jaar te maken.

Speciale actie: 21 januari Colourful Monday!

In tegenstelling tot wat de media roept, dat 21 januari Blue Monday is, gaan wij ervoor zorgen dat het een heerlijke vrolijke dag wordt. Als je met mooie kleuren bezig bent is het haast onmogelijk om er niet vrolijk van te worden.

Je kunt een middag of een avond komen schilderen of allebei en dan eten we wat lekkers in het atelier. Misschien gaan we met elkaar koken, nog geen idee. We zien wel hoe het loopt en met hoeveel mensen we zijn.

Sowieso hebben de deelnemers van de maandagavond workshop voorrang. Dit is tenslotte hun vaste avond. Ook mogen zij eerst komen eten en eerder beginnen met schilderen. Geef het wel even door!

De mogelijkheden zijn:

  • Van 14.30 – 22.00 uur schilderen inclusief materiaal– kosten
    € 91,80. Er komt misschien nog een kleine bijdrage bij voor het avondeten of iedereen neemt wat mee.
  • Van 14.30 – 17.30 uur schilderen inclusief materiaal – € 41,80.
  • Van 19.00 – 22.00 uur schilderen inclusief materiaal – € 41,80.

Voor vaste klanten met strippenkaart:

  • Van 14.30 – 22.00 uur schilderen EXCLUSIEF doek en eten – kosten
    2 strippen plus bijdrage voor het eten of iedereen neemt wat mee.
  • Van 14.30 – 17.30 uur schilderen EXCLUSIEF doek – 1 strip.
  • Van 19.00 – 22.00 uur schilderen EXCLUSIEF doek – 1 strip.

Doe je mee?
“De Mondayblues” weg schilderen met prachtige, vrolijke kleuren?

Geef je snel op want het is zo 21 januari.

Lieve bezoeker,

Ik wens je bijzondere Kerstdagen toe.

Ook wens ik jou en je dierbaren een heel speciaal 2019, vol liefde, blijdschap, goede gezondheid en vooral veel creativiteit.

2019 is als een heel leeg doek, maak er je mooiste schilderij ooit van!

Traditiegetrouw, schrijf ik altijd een gedicht aan het eind van het jaar – hiernaast is het resultaat.
Deze keer geïnspireerd door mijn eigen blog
“Ben ik genoeg?” 

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in voor de nieuwsbrief – helemaal onderaan zie je links een link!

Bekijk ook hieronder de laatste aanbieding. Die is tot 1 januari 2019 geldig. Pak die 10% korting en kom heerlijk schilderen en geef jezelf een paar uur vrij elke week of af en toe op een zaterdag. Een beetje ontspanning doet wonderen voor je welzijn.

Met HART-elijke groeten,

Sylvia

Ik ben genoeg
van Sylvia te Braake

Ik kwam op deze wereld.
Vol liefde, vertrouwen en lef.
Ik ben genoeg.

Ik leerde lachen, praten en lopen.
Iedereen vond mij lief, vrolijk en knap!
Ik ben genoeg.

Ik groeide op en ging naar school.
Ik moest stilzitten, zwijgen en serieus zijn.
Ben ik genoeg?

Ik deed het fout, ik was stom.
Ik voldeed niet aan de normen van de maatschappij.
Ik ben niet genoeg.

Ik luister en volg “hoe het hoort”.
Ik ben en doe het kennelijk niet goed.
Ik ben weer niet genoeg.

Ik ga in therapie, ik heb hulp nodig.
“Je moet het zus of zo doen”.
Ik kan er niets van.

En dan ineens zegt iemand
“Je bent wel genoeg. Dat ben je altijd al geweest.
Het zit in je vanaf je geboorte.
Je was het even kwijt.
Kijk daar, in je hart en in je ziel.
Jij bent genoeg”.

JA, ik ben genoeg!

I AM ENOUGH!

Oeps uit de kunst gegrepen kunstigart.nl

December 10% kortingsactie:

Wat geef je cadeau aan iemand die bijna alles al heeft? Juist, een bijzondere belevenis!

Geef ze een cadeaubon voor een intuïtieve schilderworkshop bij Atelier Kunstig ART.
Er is keuze genoeg, je kan een hele dag komen of alleen een middag, eenmalig eerst kennismaken of misschien durf je direct een strippenkaart aan voor 4 of 9 keer.

Natuurlijk is een cadeaubon met een te besteden bedrag erop ook mogelijk. Dan kan de blije ontvanger zelf kiezen!

Wij staan voor vrij schilderen wat betekent dat je altijd zelf mag kiezen wat je wilt doen. Vandaag intuïtief schilderen, volgende keer misschien van een eigen foto. Alles mag, niets moet.

Voel de vrijheid dat schilderen geeft.

Alleen in december 2018 10% korting op alle workshops en strippenkaarten.

En weet je wat, ook op cadeaubonnen!!!

Vermeld wel de kortingscode: “decemberactie”

Nu aanmelden/bestellen
Happy White Saturday

Happy White Saturday!

Misschien een beetje dwars. Misschien een beetje zat dat wij alles aan het na-apen zijn van America. Ik heb te lang gevochten om mijn eigen identiteit te ontdekken en te behouden.

Vandaag doe ik gewoon mijn ding!

Dus wie vandaag zichzelf of een ander wilt trakteren op een intuïtief schilder workshop – proef, middag of eendaagse – krijgt tot middernacht vandaag (24 november 2018) 10% korting! Ook op de 4 en 9 strippenkaart.

Doe gek! Kom gewoon intuïtief schilderen.

Ontdek hoe leuk dit is en ervaar de ontspanning, rust, lol en verborgen creativiteit in jezelf.

Losse workshops

Wekelijkse workshop

Nationale Kunstdagen 2018

Graag nodig ik ook jou uit voor de Nationale Kunstdagen op 10 of 11 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. Als deelnemer mag ik jou uitnodigen en 1 gratis toegangskaart aanbieden. Je kan die gratis toegangskaart bestellen via: www.kunstdagen.nl/deelnemerrelaties. Per e-mailadres kan je 1 gratis kaart bestellen.

Tijdens de Nationale Kunstdagen exposeren 263 kunstenaars. Om hieraan deel te mogen nemen is iedereen eerst beoordeeld door een ballotagecommissie. Het belooft veel moois van hoge kwaliteit te bieden.

Ik exposeer op stand 147 met een vrij nieuw serie schilderijen. Voor mij is dit heel bijzonder, want over het algemeen heb ik niet vaak series. Nu stroomt de een na de ander zo uit mijn kwast. De meesten hebben amper buiten het atelier gehangen! Ook heb ik een primeur, een nieuwe kleur in de serie. Ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt.
Hier kan je alvast kijken waar je mij kunt vinden: https://www.kunstdagen.nl/NKD18_plattegrond.pdf

De Kunstdagen zijn van 11 tot 17.30 uur in de Beursfabriek op de Symfonielaan 5 in Nieuwegein. Ik verheug me erop je daar te zien.

Tot 10 of 11 november, ik heb er zin in!

Met h-ART-elijke groeten,

Sylvia

9 april 2018

Alweer een artikel in de krant! Deze keer in de 50 plus krant, regio Utrecht,
voorjaar 2018.

Een kort stukje over Atelier Kunstig Art in het blad
Happinez!!!!

Happinez nr 2 – 2018: Jezelf zijn is goed genoeg

Hoe je eenvoudiger jezelf kan zijn door te vertrouwen op je intuïtie. Voor mij al jaren de normaalste zaak van de wereld, en wat ben ik blij verrast met het bericht over mijn wekelijkse workshops “Intuïtief Schilderen” in juist deze editie van de Happinez. Het is hoogste tijd dat er meer bekendheid aan gegeven wordt aan het ontdekken en verder ontwikkelen van je intuïtie, ik leer je graag hoe dat te doen door middel van de door mij ontwikkelde methode.