Nieuws

Wat is er nieuw of veranderd bij Atelier Kunstig ART?
Zijn er bijzondere evenementen? Exposities waar jij naar toe kan gaan om ons werk te zien?
En nog meer interessants.

Boek presentatie “Als littekens konden praten”
op donderdag 11 mei om 16.00 uur
in Atelier Kunstig ART.
Graag vooraf aanmelden via e-mail
info@kunstigart.nl

Over de auteur

Patricia Katuin (1977) heeft sinds het begin van haar zoektocht in de psychiatrie het idee gehad dat ze ooit iets terug wilde geven. In achttien jaar heeft ze daar als cliënt veel geleerd en ze voelt zich nu in staat daarover een boek te schrijven. Met daarin aansprekende voorbeelden over hoe het wel en niet zou moeten en met verbeterideeën.
Inmiddels is ze al jaren gelukkig getrouwd en woont ze met haar gezin in het midden van het land.

25 april 2023 overhandigde Patricia Katuin haar boek aan Sylvia:
“Als littekens konden praten”.

Patricia Katuin schildert bij Atelier Kunstig Art sinds 2020. Ik ben zo trots op haar want zij heeft zo’n heftige jeugd gehad van misbruik en daarna raakte ze beschadigd door de psychiatrische behandelingen. Haar redding was o.a. dat ze creatief bezig kon zijn. Nu hier in het atelier is het schilderen nog steeds belangrijk voor haar om zich te kunnen uiten. Dit is iets wat ik al 19 jaar roep. Intuïtief schilderen is zo’n belangrijke  vorm van jezelf uiten. Het heeft mij ook gered. Er is niets zo geduldig als een doek of een stuk papier. Wij weten het allebei dat dit zo goed is voor je welzijn en daarom steun ik Patricia met haar boek.

Dit is een verhaal dat verteld moest worden en zeker ook gehoord moet worden. 

Een project die dicht aan mijn hart ligt is “Vrouwen in hun kracht!” Patricia d’r verhaal past helemaal in dit project. Om Patricia’s boek te promoten heb ik de volgende actie bedacht. Je kunt mee doen met de eendaagse workshop van 29 april  van “Vrouwen in hun kracht!” voor een speciale prijs van € 72,- i.p.v. € 98,-. Gebruik het verschil om het boek “Als littekens konden praten” te kopen.

Samenvatting van “Als littekens konden praten”

Dit is een verhaal over de zoektocht naar erkenning en acceptatie. Over het durven kijken naar trauma’s, verdriet en angsten en het omarmen daarvan. Een verhaal over gehoord willen worden in plaats van veroordeeld vanwege het uiten van boosheid, wanhoop en passiviteit.
Ik ben jaren weggelopen voor de ellende die me van binnen bijna gek maakte. Ik werkte me kapot en sportte zoveel ik kon. Aan de buitenkant lachte ik, maar van binnen draaide ik door. Toen ik thuis kwam te zitten door een ernstige sportblessure en daardoor mijn escapes niet meer had, barstte de bom. Wat volgde was een ongelofelijke reis door de psychiatrie die ik nooit had willen missen, want wat heb ik veel geleerd en wat heeft het me een mooi en sterk persoon gemaakt. Maar wat was het toch anders geweest, als ze meteen naar me hadden geluisterd.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Patricia Katuin

Op dit soort momenten haatte ik mezelf en voelde ik me weer net als vroeger. Mijn vader ging ook met mij om alsof ik stront was en niks goed kon doen. Terwijl ik juist jaren had geknokt om wel weer iemand te zijn. Ik was toch iemand? Ik had geleerd, had een goede baan, gaf leiding aan vier afdelingen, werkte keihard, wist erg veel van mijn vak af en mensen keken tegen mij op. Ik was een aardige tante en ik had jaren op een goed niveau gevoetbald. Maar in die korte tijd dat ik nu in de psychiatrie zat of omging met mensen die in de psychiatrie werkten, voelde ik me klein en net zo vernederd als mijn vader deed.
Terwijl ik juist hierheen ging voor hulp om te leren om te gaan met het verleden met mijn vader. Dit verwarde mij heel erg. Ik wist niet of ik hier verdrietig of boos over moest worden.
Zoals ik dus al eerder vertelde, had ik niet zo’n goede klik met de dames die de stabilisatietherapie gaven. De vergeten afzegging hielp daar niet bij. Ook de individuele gesprekken met Mark bleven moeizaam.
We waren nu zes weken verder na de ambulancerit naar het noorden en ik had nog geen groepstherapie gehad. De band met mijn moeder en stiefvader werd er niet beter op. Zij waren zo paranoïde dat ik maar iets zou vertellen wat hen zou schaden dat dit de sfeer erg beïnvloedde. Ik isoleerde mijzelf steeds meer om zo min mogelijk gezeur te hebben en kroop steeds meer in mijn hoofd.

Verder lezen? Bestel het boek hier!

Kom 11 mei a.s. om 16.00 uur naar Atelier Kunstig Art voor de boekpresentatie door Patricia Katuin.

Ontmoet de schrijfster en hoor haar verhaal. Wat voor de meeste van ons onvoorstelbaar is, heeft Patricia meegemaakt. Hoe sterk moet je niet zijn om deze ellende te boven komen? Heel sterk en heel dapper. Wat een moed! Met de steun van haar gezin heeft ze zoveel weten te overwinnen. Haar innerlijke kracht gevonden om haar verhaal te schrijven was heel helend voor Patricia. Hopelijk zal haar boek meer mensen helpen om te helen. Atelier Kunstig Art steunt haar en samen is dit onze missie geworden om mensen te helpen om te helen en hen weer echt in hun kracht te krijgen!

Liefde wint van angst! Dat is mijn conclusie. Met een beetje lef neem je de eerste paar stappen en dan kom je steeds verder. Alleen jij kan de keuze maken om die eerste stap tot genezing te nemen.

Reserveer gratis een plek voor donderdag 11 mei via info@kunstigart.nl

Vertel dit ook aan anderen die deze boodschap nodig hebben om hun eigen leven te helen.

Vrouwen in hun kracht schilder workshop

“Vrouwen in hun kracht!”

Vrouwen helpen om in hun kracht te staan is een missie geworden voor mij. Zoveel vrouwen hebben hier last van. Sommige vrouwen zijn door hun jeugd nooit goed in hun kracht gekomen. Anderen hebben hun kracht verloren door hoe ze behandeld zijn in relaties, op hun werk, door de maatschappij.

Wat het reden ook is, het is van groot belang dat vrouwen (ook mannen) in hun kracht komen te staan. Dat is van groot belang voor de vrouw zelf en heel belangrijk voor het functioneren binnen een gezin. Als de moeder niet goed in haar kracht staat zal het gezin ook niet in hun kracht komen. Hoe gelukkiger jij bent als ouder hoe meer dit zal doorstralen in je gezin.

Kortom het is van essentieel belang om eerst goed voor jezelf te zorgen. Weet je nog? In het vliegtuig doe je eerst zelf die zuurstof masker op zodat je dan je kinderen kan helpen. Nu ook, eerst zorgen voor je eigen welzijn. Dat doe je door onder andere in contact te zijn met je gevoel, je hart, je intuïtie. Dat kun je heel gemakkelijk doen door te schilderen en te tekenen.

Daarom is de eendaagse workshop “Vrouwen in hun kracht!” ontstaan. De wekelijkse workshops “Date met je ezel!” is daar ook voor geschikt.

Heb je zelf wat meer problematiek dan is het misschien wel goed om een één-op-één sessie te komen doen. Gerichte opdrachten om jouw problemen aan te pakken kan jou veel rust brengen en gelijk inzichten waardoor je de tij kan keren. De kracht van tekensessies is groot en steeds meer reguliere zorg zetten dit in. Blijf alsjeblieft niet met je problemen rond lopen. Vraag hulp. Het zal jou heel goed doen als je dit nodig hebt. Bedenk dat als je alle negatieve emoties vast hou dat op een dag deze bom gaat ontploffen en dat zou wel eens heel heftig zijn. Vraag Patricia. Zij heeft het echt ervaren.

Speciale actie voor “Vrouwen in hun kracht!”

Eendaagse workshop inclusief materiaal en lunchbuffet

van € 98 voor € 72.

29 april, 17 juni en 29 juli.

Ik kom 11 mei
Boek bestellen

Recensie  boek “Als littekens konden praten”

Wat een bijzonder boek! Goed toepasselijk woorden kan ik eigenlijk niet vinden om de juiste belading weer te geven hoe verschrikkelijk het moet geweest zijn voor Patricia om haar misbruik, verslaving en de psychiatrie te overleven. Zonder dat ze het gruwelijk allemaal verteld wat ze heeft meegemaakt heb je als lezer genoeg verbeeldingskracht om het als ware te “beleven”. In hoeverre je dit respectvol kan vertellen, vind ik dat ze dat heeft gedaan.

Het boek leest makkelijk weg net als een thriller. Je wilt steeds weten wat er dan is gebeurt bij haar zoveelste opname en of dat ze daar eindelijk door hebben dat ze andere therapie mag krijgen.

Al heb ik deze trauma’s niet meegemaakt waren er toch opmerkingen die ik herkende vanuit mijn jeugd. De manier van hoe een kind denkt in vreselijk momenten is volgens mij bijna universeel. Heel herkenbaar.

Dat ze dit heeft overleefd laat zien hoeveel innerlijke kracht dat ze heeft en dat ze sterker is dan wat haar is aangedaan. Chapeau Patricia. Diep respect heb ik voor je.

Wil je meer weten over het leven van Patricia, kom naar de boek presentatie op 11 mei om 16 uur in Atelier Kunstig Art. Daar verteld ze meer over haar verleden dan wat in het boek staat, zoals o.a. haar ervaringen met schilderen en boetseren. Hoe dit haar heeft geholpen om zich te uiten.

Ontmoet de schrijfster en stel je vragen aan haar. Haar missie is om anderen te helpen en om verpleging, artsen en therapeuten te laten begrijpen wat een opname met je doet en hoe belangrijk het is om de juist en passende therapeut/psycholoog te krijgen.

Meld je gauw aan via info@kunstigart.nl

expositie Sylvia te Braake Fulco Theater

Tot maart 2023 is er een expositie van het laatste werk van Sylvia te Braake in het Fulco Theater in IJsselstein. In de Biezen zaal zijn er 18 schilderijen. Tijdens openingsuren ben je welkom om te gaan kijken.

impressie van mijn schilderijen in de expositie bij ‘t Fulco theater.

een impressie van de expositie.

expositie Sylvia te Braake Fulco Theater

Wij blijven open t/m 13 augustus

Juist voor alle thuisblijvers blijven wij open. Zo kan niemand zich vervelen of en dat vinden wij veel belangrijker, niemand zich eenzaam en alleen gaat voelen als alle andere activiteiten dichtgaan.

Kom heerlijk schilderen deze zomer. Zo’n weldaad voor je lichaam en geest. Gezellig met anderen een kopje thee drinken en heerlijk kliederen met verf totdat je de zooi gaat opruimen. Klinkt raar, maar zo gaat dat. Eerst een troep maken en dan opruimen. Heerlijk. Zo gooi je onbewust alle die belast eruit dat je toch niet meer nodig hebt en dat ga je dan opruimen. Fantastisch gevoel en ook al heb je het niet bewust door, er gebeurt iets in je systeem. Vandaar dat mensen soms daarna moe zijn. Dat is loslaten en dan op zo’n prettig manier. Uit eindelijk heb je een prachtige schilderij die je met trots in je je huiskamer kan ophangen.

Nou wie wil dat niet! Ik bedoel maar. Niets leukers dan je eigen kunstwerk aan de muur.

Kom mee doen met de wekelijkse “Date met je schildersezel!” en maak kennis met intuïtief schilderen.
Je kunt ook een proefworkshop komen doen voor maar liefst € 16,-.
Wat dacht je van een zaterdagmiddag of eendaagse? Kijk dan bij onze zomerworkshops wat wij jou kunnen aanbieden.

Het is ook mogelijk om een één-op-één sessie te boeken. Voor de teken therapie sessies is er een mooie kennismakingsaanbieding. Loop niet rond met je ziel onder je arm. Als je niet goed in je vel zit dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen. Pak nu die korting en kom werken aan wat jou blokkeert om een gelukkig leven te creëren voor jezelf. Jij bent het echt waard. Tekeningen laten zoveel zien en echt, je hoeft echt geen tekentalent te zijn. Geloof mij. Als ik hier zelf mee bezig ben, ben ik niet bezig kunst te maken. Ik wil kort en krachtig mijn onbewuste laten spreken en dat ziet er soms raar uit.

Hoe dan ook wij hebben genoeg activiteiten om jou de zomer door te helpen. Zie ik je binnenkort in het atelier?

Tot dan, lieve groetjes,
Sylvia

27 april 2022

Vandaag ben ik zo trots als een pauw!

Namens mijn cursisten wil ik eerst Ria Hooijen-Bos, een van mijn cursisten, van harte feliciteren met haar Koninklijke onderscheiding. Ik ben zo trots op haar. Zij is de grootste dierenvriend die ik ken. Zij is de sociaal woningbouw voor de dieren. Zij heeft zoveel dieren weten te herplaatsen zodat zij nu een goed tehuis hebben. Voor de allerbekendste ooievaars van IJsselstein met zelfs fans uit Australia, heeft zij een prachtig nest weten te regelen.

Het mooiste is, dat Ria tijdens een schilderochtend in mijn atelier, in gesprek raakte met Corine van Zandwijk. Corine d’r vader was een van de oprichters van de Nederlandse Ooievaarsvereniging. Zo kwam Ria in contact met Piet en ging het balletje aan het rollen voor Bas en Lieke op het Basiliek.

Dine-Marie Bouwmeester-Vereijken, ook cursist van mij bedacht dat het tijd werd dat onze Ria een lintje verdiende. Zij heeft dit aangevraagd en geregeld. Zo trots op haar dat zij deze prachtig initiatief nam.

Dit laat weer zien dat schilderen bij Atelier Kunstig ART meer is dan alleen schilderen. De verbinding die je maakt met andere cursisten kan soms van zo’n groot belang zijn. Je deelt en leert van elkaar. Je schept een band met elkaar. En inmiddels weten de meeste dat er echt geen toeval bestaat want wat zijn er bijzonder gesprekken geweest waardoor eenieder een prachtig boodschap ontving. Er is werkelijk te veel moois gebeurd om hier te delen.

Dit is echt de kracht van in gezelschap schilderen. Online is soms handig maar je mist die persoonlijke contact. Vandaag ook weer. Bijzonder gesprekken gehad over een aantal schilderijen in wording. Dat kan bijna alleen als je bij elkaar bent.

Met deze realisatie heb ik ineens bedacht dat iedereen die nu voor het eerst komt schilderen, een eenmalige korting ontvangt van 10% op een 9 strippenkaart. Meld wel de code: Ria lintje.

Kom zelf eens ervaren wat intuïtief schilderen voor jou kan betekenen. Even 2,5 uur me time. Dat is zo belangrijk om los te laten en weer op te laden.
Bestel je strippenkaart voor 28 mei en pak die 10% korting.

Nieuwsbrief van 10 april 2022. Update

“Against all odds” ben ik er nog samen met mijn atelier, Atelier Kunstig ART. Ondanks alle lockdowns, mijn dikkedarmontsteking en zelfs corona gehad, sta ik toch weer 3 middagen in het atelier. Margje verzorgt de woensdagavond. De crisis is helaas nog niet voorbij. Mensen moeten weer vertrouwen krijgen om in gezelschap te schilderen. Ze moeten letterlijk weer over de drempel heen stappen. Kom alsjeblief weer schilderen en geniet weer volop van het leven.

Mijn gezondheid is misschien nog niet optimaal. Dankzij mijn acupuncturist, die al wonderen verricht, is mijn energiehuishouding en de darmen beter. Ik ben nu  met een heel nieuw medicijn begonnen. Ik ben dan de eerste patiënt van St. Antonius en ik heb er meer dan vertrouwen in. Kleine update – het slaat al aan!!!

Hoe dan ook ik sta nu behoorlijk fris en fruitig in mijn atelier, dat te doen waar ik zo blij van word en waar ik goed in ben, volgens mijn klanten. Deze week nog  zei iemand dat ze het zo knap vond hoe ik altijd met iedereen mee kan denken en voelen waar hun schilderij naar toe gaat, al staan ze met z’n tienen. Klopt. Ik ben dankbaar dat ik veel fantasie heb en dat mijn intuïtie mij altijd helpt. Dat ik goed in connectie ben met iedereen.

Wat kan ik je bieden?

We hebben nu dus 4 groepen van de wekelijkse workshop – “Date met je schildersezel!” . Wij gaan op zaterdagen eendaagse workshops geven “Vrouwen in hun kracht!” “Teambuilding sessies” kunnen weer geboekt worden, net zoals de “Een-op-een sessies”.

Wat ben ik toch aan het genieten om mijn ding weer te kunnen doen in het atelier. Dit is mijn levenslust, levenskunst. Dit zorgt ervoor dat ik een ontzettend dankbaar mens ben omdat ik mijn dromen leef. Ondanks of is het dankzij alles wat ik heb meegemaakt in mijn leven, ben ik dankbaar voor een enorm portie doorzettingsvermogen en een oneindig vertrouwen in mezelf dat ik dit kan, al lijkt alles soms tegen te zitten. Blijkbaar geen lockdown of darmontsteking kan mij tegenhouden mijn droom te leven. Mijn passie is sterker dan …. ja dan wat??? Mijn passie is mijn vuur, mijn motor, mijn energie. De reden om mijn bed uit te komen en door te gaan.

Het leven gaat niet altijd over rozen. De kunst van het leven is om door alle struggles heen te komen en toch te genieten van de reis, met humor en liefde. We komen altijd sterker uit elke strijd. Dat zijn onze levenslessen. Soms niet altijd leuk. Wel heel waardevol en vormt je tot wie je nu bent.

Tijd om jezelf als prioriteit te stellen

Veel mensen  hebben 2 heftige jaren achter de rug. Het is nu weer tijd om te kiezen voor onszelf, voor ons welzijn. Sinds de laatste lockdown ervaar ik in het atelier hoe belangrijk het atelier is en dan niet alleen om je creatief te uiten maar ook om je verhalen te delen. De sociale connectie met elkaar is ZO belangrijk. Wij willen allemaal gehoord en gezien worden. Wij zijn geen robots. Wij hebben gevoelens en willen contact. Knuffelen is voor velen een groot gemis geweest. Aanraking doet veel met het mensenbrein en gelukshormonen. Zo ook schilderen!

Veilige plek creëren

Nu kan niemand een garantie geven dat ze niet besmet zijn met corona als ze komen schilderen. Wat we wel kunnen doen is ons best doen om een veilige plek te creëren in het atelier. Voel je je niet zo lekker of hoest je, dan kom je niet schilderen. Is iemand in je gezin wel besmet met corona dan sla je een week over. Vaak zie je dat anderen binnen 5-7 dagen ook besmet raken. We kunnen het bijna niet meer ontlopen en toch is het de bedoeling dat wij weer verdergaan met ons leven. Geniet van elke dag en doe waar je blij van wordt want dat versterkt je immuunsysteem!

De afgelopen 2 jaren zijn financieel heel moeilijk geweest voor mij. Nu gaat het nog niet goed. 4 workshops gegeven in een week en in totaal zijn er maar 7 mensen gekomen! Ook jij kan begrijpen dat ik zo geen zaak kan runnen. Als dit zo doorgaat dan zal ik echt de deuren moeten sluiten. Dat zal mij ongelooflijk veel pijn doen.

Hoe kun je mij helpen?

Door weer wekelijks te komen schilderen. Plek zat. Meedoen met een eendaagse workshop. Kom met je bedrijf of collega’s een teambuilding sessie doen. Misschien is een Een-op-een sessie fijn voor je na alle ellende van de afgelopen 2 jaar.

Als dit even niet tot de mogelijkheden behoort kun je een donatie doen via de crowdfunding. Zo kan ik o.a. het nodige materiaal aanschaffen om online cursussen te gaan maken waardoor er op een andere manier ook inkomsten binnen komen. Uiteraard wil ik altijd mijn atelier behouden, alleen daar heb ik ook geen controle over. Ik zal toch meer toekomst gericht moeten kijken hoe we toch kunnen blijven bestaan.

Ik hoop dat jij ook goede vibes en connecties hebt met Atelier Kunstig ART en dat je het mij gunt dat ik deze crisis goed te boven komt. Hulp vragen is niet mijn sterkste kant. Ik heb nu echt door dat ik het nu alleen niet zal redden. Help je mee? Dank je alvast voor het lezen van deze nieuwsbrief.

Kom maar gauw naar het atelier. Dan kunnen wij weer lachen en plezier hebben tijdens het schilderen. Op dit moment zijn wij open op:

Dinsdagmiddag 13.15 – 15.45 uur
Woensdagmiddag 13.15-15.45 uur en woensdagavond 19.30 – 22 uur
Donderdagmiddag 13.15 – 15.45 uur

Voorlopig zullen de ochtenden  nog geen  optie zijn. Dat kan ik nu echt niet en ik weet niet of die ooit terugkomen. Ik zal (moeten) accepteren dat ik niet de energie heb die ik ooit had en leren mijn leven zo in te richten met wat ik wel kan. Ik ben aan het leren dat ik mag kiezen wat goed is voor mij en dat zal uiteindelijk voor jou ook goed zijn, want dan kan ik wel werken!

Tot gauw in het atelier of via de mail of whatsapp. Zorg goed voor jezelf en kies voor je eigen welzijn. Jij blijft prioriteit nummero uno!

Liefs
Sylvia

Crowdfunding

Atelier Kunstig ART is meer dan alleen schilderen!

Het welzijn van jou staat voorop en daarom worden er diverse workshops geörganiseerd in het atelier om jouw leven te verrijken.
Om jouw horizon te verbreiden. Om jou meer inzicht te geven in het leven en uit eindelijk om jou te helpen een gelukkig mens te zijn.

Uit eindelijk is dat waar het omdraait in het leven. Gelukkig zijn met jezelf!

2021 zit er bijna op. Het was me het jaartje wel. Wat een leerprocessen hebben we meegemaakt. Ieder op zijn eigen manier. De wereld is aan het veranderen. Laten wij met z’n allen wensen dat mooie tijden van harmonie snel komen. Dat wij met z’n allen schouder aan schouder staan in een echte vrije wereld.

Ik had zo graag de komende week nog in het atelier gestaan. Helaas mogen wij nu 4 weken niet schilderen. Juist in deze donkere dagen is het mijn ervaring dat spelen met kleuren veel mensen hier positief doorheen helpt.
Blijf creatief bezig.
Dat is echt goed voor je!

Op mijn website ga ik wat inkleur-platen delen. Die kun je gratis downloaden en uitprinten zo vaak als je wilt. Ga alleen of met je (klein)kinderen kleuren of ken je iemand die zich eenzaam voelt, ga daar een uurtje zitten kleuren. Zo merken die mensen ook wat kleuren voor ze kan betekenen. Laten we elkaar helpen in deze moeilijke periode.

Zorg goed voor jezelf en blijf flexibel. Een wilg beweegt mee met de wind en stormen. Dat kun jij ook. Blijf trouw aan jezelf. Kies voor liefde en laat de angst buiten je. Wij, liefdevolle mensen gaan de wereld een positieve richting in helpen. Samen staan wij sterk. We gaan er met z’n allen een mooi 2022 van maken!

Ik wens jou en je dierbaren mooie kerstdagen en een nieuw jaar vol liefde, licht, goede gezondheid, kleur, creativiteit en vooral humor. Veel lachen houd je gezond!

Tot we elkaar weer zien of spreken,
Liefs,
Sylvia

Gelukswensen 2020

Lieve lezer,

“Wat is 2020 een moeilijke jaar!”zei de zoon. De moeder keek haar zoon liefdevol aan en beantwoordde “dat is het zeker geweest voor veel mensen. Er is veel verdriet geweest dit jaar door verlies van dierbaren. Verdriet om de eenzaamheid. Verdriet om hulpeloos langs de kant te staan. Verdriet om het verlies van een baan of onderneming.”

“Er is ook veel angst om zelf ziek te worden en zelfs angst om te sterven. Angst dat wij onze vrijheid kwijtraken. Er was boosheid om gedwongen te worden om anders te leven. Boosheid om de lockdown. Boosheid op de regering. Ja, het is een moeilijk jaar.”

De zoon reageerde fel “en het is voorlopig nog niet over. Dit kan nog heel lang duren voor we weer “normaal” kunnen leven. Dit is echt niet leuk meer!”

“Nu komt het erop neer hoe je in het leven staat” zei de moeder. “Uiteindelijk gaat het erom hoe ga jij dealen met deze situatie.” “Nou niet” zegt de zoon boos.

“Als je nu in je boosheid blijft hangen dan is je leven gewoon niet leuk. Dan kom je alleen dingen tegen die jou nog bozer gaan maken. Als je nu de boel kan omdraaien en gaat kijken wat heb je het afgelopen jaar geleerd, dan kan het jaar toch anders gaan aanvoelen.”

“Je hebt enorm veel geduld moeten hebben afgelopen jaar. Wachten tot je weer kon gaan sporten bijvoorbeeld. Wachten tot je bij iemand op visite mocht. Geduld hebben voor je weer eens een kopje koffie kon drinken in de stad. Geduld met jezelf om je draai te vinden om thuis te werken. Hoe krijg je inspiratie om ook nog je projecten af te maken in deze extreme situaties?”

“Vertrouwen hebben dat het weer allemaal goed zal komen. Dat is wel het moeilijkste geweest. Er was in alle berichtgeving weinig positiviteit te vinden. Toch is dit wel heel belangrijk om te hebben. Vertrouwen gaat hier ook vaak samen met hoop. Dat hebben we nodig als mens. Er “moet” altijd licht aan het einde van die tunnel zijn. Als ik dat licht niet letterlijk kan zien dan verzin ik het. Voor mij moet er altijd licht zijn aan het einde van de tunnel. Als je het lang genoeg  verzint komt er toch iets echts voorbij. Uiteindelijk begrijp je dat jij je eigen lampje brandend moet houden. Wees je eigen licht.”

“Wat dacht je van je eigen ontwikkeling? Hoe je met alles gedeald hebt, want dat heb je echt gedaan. Jij hebt ook het beste van de situatie gemaakt. Die flexibiliteit zit in een mens en soms hebben we dat zelf niet door. Wij buigen mee met de stormen des levens. We overleven de crisissen want we hebben allemaal onze eigen overlevingsstrategieën. Soms werd er flink op knopjes gedrukt en daar moesten we mee dealen. Prachtig. Weer oude troep opgeruimd. En dat is echt vaker gebeurd dan jij door had.”

“Uiteindelijk zijn we vaker teruggeworpen op onze eigenliefde. Liefde voor onszelf. Naastenliefde. Liefde voor onze planeet. Gewoon simpel, liefde. Je zag hoe mensen samen kwamen om elkaar te helpen. Saamhorigheid komt vanuit liefde. In tijden van crisissen zie je vaker dat mensen juist dan naar elkaar toegroeien. Samen staan wij sterk. Samen gaan en kunnen wij dit overleven. Wij hebben elkaar en liefde nodig.”

“Dan moeten we het natuurlijk nog hebben over humor. Humor is onze redding. Dat zorgt voor pretoogjes. Dat zorgt voor lichte harten. Dat zorgt voor glimlachen die zo aanstekelijk kunnen werken. Humor ligt overal en zelfs in een liedje!” ze lachen samen want ze weten precies wat moeder bedoelt. “Diggy diggy hole”  is het familieliedje van het jaar geworden. Ze moeten er allemaal iedere keer om lachen.

“Dat is toch ook waar het leven om draait. Prachtige herinneringen maken met elkaar. Die blijven tot je dood altijd bij je.  Zo voel je je nooit alleen want je hebt prachtige momenten die je met dierbare mensen hebt gedeeld. Mooie herinneringen zijn goud waard.” Zei moeder.

“Wat 2021 ook mag brengen wij gaan zorgen dat we vanuit liefde leven en de schoonheid van het leven blijven zien. We gooien er een schepje vertrouwen en een portie geduld overheen.  We blijven hopen op goede tijden en goede gezondheid en we overgieten het geheel met een enorme dosis humor. We gaan zingen, dansen en schilderen. We gaan genieten van elkaars gezelschap al is het via de telefoon, wat maakt het uit. Zolang we geen verwachtingen hebben kan ook niets tegenvallen en daar zit voor veel mensen nu juist de crux. Altijd verwachtingen hebben over wat er nu gaat gebeuren. Niet doen kind. Dat is zo zonde van je tijd. Dat heb ik echt geleerd dit jaar. “

“Er is nog veel meer wat mij te binnen schiet. Voorlopig is dit voldoende, denk je niet?” “Ja dit is voorlopig genoeg om over na te denken. Als je het zo benoemt dan lijkt het helemaal niet zo’n heftig jaar. De lessen waren gewoon wat extremer maar wel te doen. Ach, ook het komende jaar gaan we het redden.” Zei zoonlief. Ze knuffelde elkaar, want ja, ze wonen wel in het zelfde huis!!

En zo is het lieve mensen. Ook het komende jaar gaan we met z’n allen redden en we maken er het beste van. Het leven is een feestje zolang je zelf de slingers ophangt.

Mijn kinderen en ik wensen jou en je dierbaren gezellige kerstdagen en een prachtig uiteinde, beide in nieuwe stijl. Dat je in 2021 veel mooie herinneringen mag maken met veel vrolijkheid en liefde. Blijf gezond.

Liefs,

Sylvia, Thomas en Frank

12 oktober a.s. is de eerste kennismakingsworkshop intuïtief schilderen in Kunstig ART’s Community van 13 – 15 uur. Jubileumsprijs is € 9,-.

Geef je hier op:

Nu aanmelden

Atelier Kunstig ART bestaat 15 jaar!


Als een soort bekroning op mijn werk heb ik nu een pop-up galerie/atelier in de stad, in het voormalige Hubo-pand aan de Utrechtsestraat 37.

Deze plek heet: Kunstig ART’s Community.

Een plek waar kunstenaars samenkomen, mogen exposeren en kennismakingsworkshops kunnen geven. Zo kan het publiek ontdekken wat er te doen is in onze creatieve stad IJsselstein. We vormen vanzelf een kunst- en cultuur community waar kunstenaars en andere interessante mensen een podium kunnen krijgen en wij onze horizon kunnen verbreden.

Reden genoeg om deze verbinding en dit heugelijk feit te vieren op zaterdag 28 september a.s. om 14.00 uur. Wethouder Geldof zal de officiële opening verzorgen. Mary-Rose Kolkman, Business coach en Feng Shui master, zal de opening begeleiden.

Terwijl je rustig onze expositie bewondert kun je genieten van onze high tea met producten uit de binnenstad en live muziek van Robbie de Groot.

Graag hoor ik of je aanwezig zal zijn.

Sinds 2 juni 2019 is er elke zondagochtend van 10.00 – 12.00 uur op www.vandaagradio.nl onze eigen Feng Shui café. Hoe leuk is dat! Mary-Rose Kolkman presenteert het en Sylvia is van de regie. Sylvia interviewt Mary-Rose over diverse onderwerpen dat met Feng Shui te maken heeft. Je kunt op Feng Shui Café altijd de laatste radio uitzending horen. Veel luister plezier toegewenst.

Update: sinds 1 september zijn de uitzendingen gestopt. We hadden afgesproken dat wij het 3 maanden wilden doen. De uitzendingen zijn nog altijd te horen op Feng Shui Café

intuïtief schilderen in de zomer bij kunstig art

Zomerworkshops

Ook dit jaar zijn we open in de zomerperiode t/m 14 augustus.

Kijk voor alle informatie op onze pagina Zomerworkshops. Dit is de ultieme moment om te ontdekken wat je na de zomervakantie voor cursus wilt gaan doen. Een proefworkshop behoort ook tot de mogelijkheid tijdens de wekelijkse workshops tijdens de zomer.

  Feng Shui weekend – zaterdag en zondag 9 en 10 februari.

Kies welke workshop je wilt volgen of kom allebei bij wonen. Jij mag kiezen!

Workshop Wealth Vase maken –
in twee middagen.

In onze westerse maatschappij zijn wij gewend om bijvoorbeeld een moodboard te maken waarop we al onze wensen en dromen etaleren.

Binnen het Chinese cultuur is er een heel belangrijke Feng Shui traditie en dat is de Wealth Vase (Welvaartspot). Je zou kunnen zeggen; je moodboard tot in de kwadraat 10!

Waarom een Wealth Vase?

Een Wealth Vase maken is een proces – een ontmoeting met jezelf en wat jij werkelijk wilt. Dit kan van een mooie carrière zijn tot de vurige wens om in harmonie te leven; met jezelf en de mensen om je heen.

De eerste keer heeft te maken met je wensen en dromen helder te krijgen zodat je in de tussenliggende week je goodies kunt verzamelen die staan voor jouw wensen.

Zodoende wordt de Wealth Vase in twee middagen gemaakt.

Op 9 en 17 februari is de ultieme mogelijkheid om in de Chinese Nieuwjaarsperiode  een Wealth Vase te maken. Dus is de Chi van de start van de nieuwe Chinese jaar; een haast maagdelijke Chi waar jij je voordeel mee kunt doen.

De workshops worden gegeven in Atelier Kunstig Art onder de bezielende begeleiding van Feng Shui master / styliste Mary-Rose Kolkman.

Voor meer uitleg:  https://webshop.knowvision.nl/product/wealth-vase/

Workshop Feng Shui Lifestyle 2019
in Atelier Kunstig ART

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat het nieuwe jaar aan Feng Shui met zich meebrengt, wat Feng Shui eigenlijk is en wat het voor jou kan betekenen?

Mary-Rose Kolkman, authentieke Feng Shui master / styliste geeft op zondag 10 februari van 13-17 uur een praktische workshop, met de basiskennis over Feng Shui en over het nieuwe Chinese jaar, het jaar van het Aarde Varken in Atelier Kunstig Art, Hitteschild 2-4.

In kant en klare brokken hebben wij een werkboek gemaakt zodat jij gaat begrijpen hoe het in elkaar zit. Dat werkboekje neem jij uiteraard mee naar huis.

Voor ons westerse brein is het even schakelen hoe de Feng Shui denkers het vertellen. Ben je er eenmaal meer in thuis ga je de logica vatten. Ze zijn meer “down to earth” omdat ze werken vanuit de 5 elementen: aarde, hout, water, metaal en vuur.

Wat kun jij doen met deze nieuwe Chi?
Hoe kun jij de mindere Chi neutraal maken in je huis of bedrijf?(Positief en negatief is altijd 50 / 50)
Welke voorwerpen kun jij inzetten om meer harmonie in je woning en bedrijf te creëren?

Voor meer informatie en bestellen van je tickets: https://bit.ly/2DKVUHn om zeker te zijn dat je een plek hebt en (als je die hebt) neem dan eventueel je eigen persoonlijke berekening mee, evenals die van je huis om het optimale uit deze middag te halen.

Geen persoonlijke berekening? Geen probleem. In het werkboek ga je met een specifieke mini-berekening aan de slag, zodat je een begin kunt maken.

Ook de windrichtingen en Flying Stars zullen je belangrijke informatie geven om van 2019 een krachtig en succesvol jaar te maken.

Speciale actie: 21 januari Colourful Monday!

In tegenstelling tot wat de media roept, dat 21 januari Blue Monday is, gaan wij ervoor zorgen dat het een heerlijke vrolijke dag wordt. Als je met mooie kleuren bezig bent is het haast onmogelijk om er niet vrolijk van te worden.

Je kunt een middag of een avond komen schilderen of allebei en dan eten we wat lekkers in het atelier. Misschien gaan we met elkaar koken, nog geen idee. We zien wel hoe het loopt en met hoeveel mensen we zijn.

Sowieso hebben de deelnemers van de maandagavond workshop voorrang. Dit is tenslotte hun vaste avond. Ook mogen zij eerst komen eten en eerder beginnen met schilderen. Geef het wel even door!

De mogelijkheden zijn:

  • Van 14.30 – 22.00 uur schilderen inclusief materiaal– kosten
    € 91,80. Er komt misschien nog een kleine bijdrage bij voor het avondeten of iedereen neemt wat mee.
  • Van 14.30 – 17.30 uur schilderen inclusief materiaal – € 41,80.
  • Van 19.00 – 22.00 uur schilderen inclusief materiaal – € 41,80.

Voor vaste klanten met strippenkaart:

  • Van 14.30 – 22.00 uur schilderen EXCLUSIEF doek en eten – kosten
    2 strippen plus bijdrage voor het eten of iedereen neemt wat mee.
  • Van 14.30 – 17.30 uur schilderen EXCLUSIEF doek – 1 strip.
  • Van 19.00 – 22.00 uur schilderen EXCLUSIEF doek – 1 strip.

Doe je mee?
“De Mondayblues” weg schilderen met prachtige, vrolijke kleuren?

Geef je snel op want het is zo 21 januari.

Lieve bezoeker,

Ik wens je bijzondere Kerstdagen toe.

Ook wens ik jou en je dierbaren een heel speciaal 2019, vol liefde, blijdschap, goede gezondheid en vooral veel creativiteit.

2019 is als een heel leeg doek, maak er je mooiste schilderij ooit van!

Traditiegetrouw, schrijf ik altijd een gedicht aan het eind van het jaar – hiernaast is het resultaat.
Deze keer geïnspireerd door mijn eigen blog
“Ben ik genoeg?” 

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in voor de nieuwsbrief – helemaal onderaan zie je links een link!

Bekijk ook hieronder de laatste aanbieding. Die is tot 1 januari 2019 geldig. Pak die 10% korting en kom heerlijk schilderen en geef jezelf een paar uur vrij elke week of af en toe op een zaterdag. Een beetje ontspanning doet wonderen voor je welzijn.

Met HART-elijke groeten,

Sylvia

Ik ben genoeg
van Sylvia te Braake

Ik kwam op deze wereld.
Vol liefde, vertrouwen en lef.
Ik ben genoeg.

Ik leerde lachen, praten en lopen.
Iedereen vond mij lief, vrolijk en knap!
Ik ben genoeg.

Ik groeide op en ging naar school.
Ik moest stilzitten, zwijgen en serieus zijn.
Ben ik genoeg?

Ik deed het fout, ik was stom.
Ik voldeed niet aan de normen van de maatschappij.
Ik ben niet genoeg.

Ik luister en volg “hoe het hoort”.
Ik ben en doe het kennelijk niet goed.
Ik ben weer niet genoeg.

Ik ga in therapie, ik heb hulp nodig.
“Je moet het zus of zo doen”.
Ik kan er niets van.

En dan ineens zegt iemand
“Je bent wel genoeg. Dat ben je altijd al geweest.
Het zit in je vanaf je geboorte.
Je was het even kwijt.
Kijk daar, in je hart en in je ziel.
Jij bent genoeg”.

JA, ik ben genoeg!

I AM ENOUGH!

Oeps uit de kunst gegrepen kunstigart.nl

December 10% kortingsactie:

Wat geef je cadeau aan iemand die bijna alles al heeft? Juist, een bijzondere belevenis!

Geef ze een cadeaubon voor een intuïtieve schilderworkshop bij Atelier Kunstig ART.
Er is keuze genoeg, je kan een hele dag komen of alleen een middag, eenmalig eerst kennismaken of misschien durf je direct een strippenkaart aan voor 4 of 9 keer.

Natuurlijk is een cadeaubon met een te besteden bedrag erop ook mogelijk. Dan kan de blije ontvanger zelf kiezen!

Wij staan voor vrij schilderen wat betekent dat je altijd zelf mag kiezen wat je wilt doen. Vandaag intuïtief schilderen, volgende keer misschien van een eigen foto. Alles mag, niets moet.

Voel de vrijheid dat schilderen geeft.

Alleen in december 2018 10% korting op alle workshops en strippenkaarten.

En weet je wat, ook op cadeaubonnen!!!

Vermeld wel de kortingscode: “decemberactie”

Nu aanmelden/bestellen
Happy White Saturday

Happy White Saturday!

Misschien een beetje dwars. Misschien een beetje zat dat wij alles aan het na-apen zijn van America. Ik heb te lang gevochten om mijn eigen identiteit te ontdekken en te behouden.

Vandaag doe ik gewoon mijn ding!

Dus wie vandaag zichzelf of een ander wilt trakteren op een intuïtief schilder workshop – proef, middag of eendaagse – krijgt tot middernacht vandaag (24 november 2018) 10% korting! Ook op de 4 en 9 strippenkaart.

Doe gek! Kom gewoon intuïtief schilderen.

Ontdek hoe leuk dit is en ervaar de ontspanning, rust, lol en verborgen creativiteit in jezelf.

Losse workshops

Wekelijkse workshop

Nationale Kunstdagen 2018

Graag nodig ik ook jou uit voor de Nationale Kunstdagen op 10 of 11 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. Als deelnemer mag ik jou uitnodigen en 1 gratis toegangskaart aanbieden. Je kan die gratis toegangskaart bestellen via: www.kunstdagen.nl/deelnemerrelaties. Per e-mailadres kan je 1 gratis kaart bestellen.

Tijdens de Nationale Kunstdagen exposeren 263 kunstenaars. Om hieraan deel te mogen nemen is iedereen eerst beoordeeld door een ballotagecommissie. Het belooft veel moois van hoge kwaliteit te bieden.

Ik exposeer op stand 147 met een vrij nieuw serie schilderijen. Voor mij is dit heel bijzonder, want over het algemeen heb ik niet vaak series. Nu stroomt de een na de ander zo uit mijn kwast. De meesten hebben amper buiten het atelier gehangen! Ook heb ik een primeur, een nieuwe kleur in de serie. Ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt.
Hier kan je alvast kijken waar je mij kunt vinden: https://www.kunstdagen.nl/NKD18_plattegrond.pdf

De Kunstdagen zijn van 11 tot 17.30 uur in de Beursfabriek op de Symfonielaan 5 in Nieuwegein. Ik verheug me erop je daar te zien.

Tot 10 of 11 november, ik heb er zin in!

Met h-ART-elijke groeten,

Sylvia

9 april 2018

Alweer een artikel in de krant! Deze keer in de 50 plus krant, regio Utrecht,
voorjaar 2018.

Een kort stukje over Atelier Kunstig Art in het blad
Happinez!!!!

Happinez nr 2 – 2018: Jezelf zijn is goed genoeg

Hoe je eenvoudiger jezelf kan zijn door te vertrouwen op je intuïtie. Voor mij al jaren de normaalste zaak van de wereld, en wat ben ik blij verrast met het bericht over mijn wekelijkse workshops “Intuïtief Schilderen” in juist deze editie van de Happinez. Het is hoogste tijd dat er meer bekendheid aan gegeven wordt aan het ontdekken en verder ontwikkelen van je intuïtie, ik leer je graag hoe dat te doen door middel van de door mij ontwikkelde methode.