Waarom zou je?

Zoals beschreven bij Wat is intuïtief schilderen? zijn we met intuïtief schilderen bezig met het ontwikkelen van je rechterhersenhelft, waar je creativiteit, inzicht, innerlijke bewustzijn en rust zetelen.
Bij de meeste mensen is de rechterhersenhelft minder ontwikkeld als de linkerhersenhelft. Helaas wordt er op scholen steeds minder aan creativiteit, kunst en muziek gedaan. Dat is een slechte zaak voor onze kinderen. Een evenwichtig mens zal beiden hersenhelften in balans moeten weten te krijgen.

Daarom is intuïtief schilderen net iets meer dan gewoon schilderen.
Voor de meeste mensen die niet meer vanuit hun gevoel leven is intuïtief schilderen een eenvoudige manier om hier weer contact mee te maken.

Kortom: kom lekker spelen met kleuren.
Kleuren hebben ook veel invloed op je stemming, op je “Zijn”.
De mogelijkheid om te spelen en te kliederen is een leuke manier om weer beter in contact komen met die speelse en creatieve kant van jezelf.
En als je op een bepaald moment gewoon de behoefte hebt/voelt om een plaatje na te schilderen, moet je dat beslist doen! Juist dan, luister je naar je intuïtie, naar je innerlijke stem, die weet wat je vandaag nodig hebt.
Gefeliciteerd, je bent geweldig goed bezig.

Dit is waarom intuïtief schilderen zo goed voor je is:

Deze workshops gaan om plezier maken en plezier hebben. Genieten en spelen. Niets moet, alles mag. Het gaat om wat jou plezier brengt. Luister naar je gevoel. Soms sta je versteld van wat je kunt doen.

Sylvia is er om je de fijne kneepjes te leren, net iets meer effect in je schilderij te krijgen; balans te zoeken; meer contrast te krijgen door met licht en schaduw te spelen.

Schilderen is nog nooit zo speels geweest en altijd komt dat aan bod in je eigen doek wat je aan kunt. Hou je niet van landschappen, zal je die ook nooit zien op je doek!

Kijk eens naar de schilderijen van de deelnemers. Dan kun je zien hoe totaal verschillend er geschilderd wordt. Niemand kan je vertellen wat er bij jou zal ontstaan. Dat is de leuke verrassing. Sylvia staat altijd zo verbaasd te kijken hoe veel mensen kunnen, die zeggen dat ze niet kunnen schilderen. Als je iets graag wilt doen, dan kun je het ook!

Schilderij van Joke Bosma

schilderij kunstig art Margje down town

Schilderij van Margje Jansen

Blokkades weg halen

Schilderen helpt je om je eigen blokkades weg te halen. Hoeveel mensen er zijn die verteld waren dat ze niet creatief zijn of niet kunnen tekenen of schilderen, is ongelooflijk. Toch blijken ze het wel te kunnen alleen moet je eerlijk zijn en de juiste soort schilderen kiezen die bij je zou passen. Gelijk verwachten dat je de “Nachtwacht” kan schilderen is misschien ietsje te hoog gegrepen voor een beginner!! Dus begin eerst met kliederen en spelen en kijk wat er dan uitkomt. Ga je realistisch schilderen of hou je van abstract of wil je alleen een harmonie van kleuren op je doek. Jij kiest, jij bent de baas. Het wordt jouw unieke schilderij waar er maar 1 van op de wereld bestaat.

Download nu gratis de e-boek “8 redenen waarom intuïtief schilderen goed is voor jou!”

Voor wie zijn de schilder workshops geschikt?

Voor iedereen! Je hebt geen teken- en schilderervaring nodig. Iedereen is creatief, alleen beseffen we dat vaak niet. Elke dag gebruiken we onze creativiteit bij het bedenken van oplossingen. Door het schilderen vanuit je eigen fantasie en intuïtie, maak je gebruik van alle gegevens en “plaatjes” die je hebt opgeslagen in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn is de databank van je eigen belevingswereld. Alles wat je nodig hebt om te schilderen heb je dus al in je.

Als je je schilderij verder gaat uitwerken en je wilt toch net iets meer detail, dan mag je natuurlijk altijd een plaatje opzoeken en die erbij houden. Stel, je ziet een zebra in je schilderij, dan kan ik me voorstellen dat je niet precies meer weet hoe die strepen gingen, dus dan mag je er best een foto bij pakken als je dat wilt.
Twijfel je? Kom dan een proefworkshop doen, voor slechts €16,- inclusief materiaal. Ervaar het zelf! Dan kun je pas een oordeel vormen.

Vraag het gratis e-boek aan
“8 redenen waarom intuïtief schilderen goed is voor jou!”

Nu aanvragen

“In april 2012 schreef ik dit op mijn weblog, dat ik destijds bijhield:
De eerste avond ( 2,5 uur) liet Sylvia mij al de technieken zien. Je kan schilderen met verschillende soorten kwasten, spatels, een doekje en een roller. Daarna vroeg ze mij om maximaal 5 kleuren uit te zoeken en nam me mee naar een blanco doek. “Begin maar” zei ze. Ja hoor, begin maar….Maar hoe? “Ga op je gevoel af” zei ze. Maar hoe doe je dat met schilderen? Daar stond ik dan. Ik had primaire kleuren uitgekozen en maakte met een spatel kleurige strepen op het doek. Zag er leuk uit, maar was ik nu al klaar? Was dit het nu? “Leuk, maar er zit geen verbinding in” zei ze. “Kijk eens hoe dat voelt” Het voelde wel goed, maar werd er niet mooier van. “Sylvia, dit is toch niet iets om op te hangen? Het ziet er niet uit en is een zooitje geworden” Volgens Sylvia was het gevoel belangrijker, en ophangen hoefde niet. Je kan namelijk met primer over het doek gaan, en dan is het weer blanco, klaar voor een nieuwe start. Gelukkig. Tijdens de pauze ging ik me druk zitten maken over een hele vervelende situatie waar ik me in bevond. Ik werd boos, en ging met zwarte halen aan de slag. “Boos” kalkte ik erbij. Om een lang verhaal kort te maken, het schilderij werd de volgende keer wit, toen verscheen er een gedeeltelijk ontwortelde boom, daarna longen die meer lucht kregen. Uiteindelijk werd het een schilderij met vrolijke kleuren, bloemen en een groot hart in het midden. Mijn allereerste definitieve schilderij. ( Inmiddels is het ook weer wit). Daarna wilde ik een schilderij maken met een olifant met jong. Maar zou me dat lukken? Op school zeiden ze dat ik niet kon tekenen, en dat heb ik altijd gedacht. Maar ik wilde het graag, en ging het gewoon proberen. Inmiddels heb ik mijn 2de cursus achter de rug, ik heb veel geleerd en vind het erg leuk. Thuis heb ik ook veel geschilderd, en het geeft me veel voldoening. Ik ga door.
Inmiddels zijn we een aantal jaren; én schilderijen, verder. Ik heb een hoop geleerd, en leer nog steeds veel. Niet alleen van Sylvia, maar ook van mijn medecursisten. Het is een warm bad en ik zou het niet graag willen missen.” zegt Dine-Marie.