Ken jij dat verschijnsel van uitstelgedrag? Nou ik heb daar de laatste tijd flink last van. Ik heb beslissingen moeten nemen die ik echt niet wilde nemen, maar die wel genomen moesten worden. Daarna ook nog iedereen hierover vertellen.  Dat is niet fijn om te doen. En dan ging ik uitstellen wat ik echt MOEST doen. Zoals deze nieuwsbrief versturen.

Met heel veel zwaarte in mijn hart moet ik na 19 jaar eind november helaas stoppen met het atelier. Ik vind dit echt heel heftig voor mezelf en ook voor alle vaste mensen die nu aan het schilderen en tekenen zijn bij mij.

Het is zo’n vreemd gevoel dat ik na 23 november de boel definitief ga opruimen. Ik loop nu al met mijn ziel onder mijn arm en ik weet soms niet wat ik moet gaan doen. Terwijl ik een to-dolijst heb om akelig van te worden, want er moet nu echt veel gedaan worden.

Opruimen

In huis ben ik bezig zoveel mogelijk op te ruimen zodat ik plek kan maken voor AL mijn schilder- en tekenspullen. Nou je weet hoeveel materiaal ik heb, dus dat is echt een klus. Er moeten bijvoorbeeld heel veel planken komen in mijn werkkamer om het allemaal op te zetten.

Mijn woonkamer wordt een zeer drukke bedoening met allemaal schilderijen aan de muren. Ik weet momenteel ook niet waar ik ze allemaal moet laten. Maar goed, ook dat zal lukken. Wel gaan er veel spullen weg. Dus heb je nog goede linnen doeken nodig? Ik heb nog verschillende maten te koop. Verder heb ik ook nog een paar ezels, kasten, schilderijopbergkasten op wielen, boeken, mixed media spulletjes en ga zo maar door. Voor wie wil nog wat kantoorspullen.

Waarom stop ik?

Het atelier draait gewoon niet meer zo goed als voor het Corona tijdperk. Ik had gehoopt dat het dit jaar flink zou aantrekken maar dat is niet gelukt. Ik kan er gewoon niet van leven en dan komt er een moment dat ik de knoop moet doorhakken.

Weer een operatie

Wat de genadeklap gaf is dat ik weer geopereerd moet worden. Ik heb een stomabreuk en die moet met spoed geopereerd worden.  Dit is weer een zware buikoperatie waarna ik weer minstens 6 – 8 weken met volledige rust (en niet tillen) moet herstellen. Dit kost gewoon veel tijd.

Na mijn dikkedarmoperatie vorig jaar ben ik te snel weer gaan werken. Ja, er moest geld verdiend worden. Dus hup, niet piepen, werken maar.

Deze keer ga ik het heel anders doen. Dat is de reden dat ik ook stop met het atelier. Ik ga mezelf meer tijd en rust geven om echt goed te herstellen van deze operatie. Echt bijkomen en vooral weer op krachten komen. Dan heb ik geen smoes meer dat ik te moe ben van het werken en geen puf heb om die dingen te doen die goed zijn voor mijn herstel.  Ik kijk ernaar uit weer heerlijk in mijn eigen energie te zitten en te kunnen schilderen en genieten.

Toekomstplannen

Alleen maar gezond zijn. Zelf weer lekker schilderen en tekenen, wandelen en weer volop genieten van het leven.

Ik ga niets beloven of ik weer les ga geven. Ik laat deze keer alles open en ik kijk wat er op mijn pad komt en waar ik werkelijk heel veel behoefte aan heb. Ik wil echt vanuit mijn hart en passie bezig zijn.

De rompslomp achter de schermen om een atelier te runnen nam zoveel tijd in beslag dat ik echt een workaholic aan het worden was. Dat was niet fijn. Ik heb genoeg mooie ideeën om te schilderen en tekenen. Daar wil ik mijn energie in stoppen.

Wie weet maak ik online cursussen zodat iedereen wat kan doen. Dat staat al jaren op mijn “to-dolijstje”. Of misschien komen er korte workshops met een persoonlijk ontwikkelingsthema.

Je leest het al. Mijn ideeën stromen weer. Ik heb zelfs gekeken hoeveel mensen ik kan plaatsen in mijn woonkamer! Krap, maar 6 mensen lukt wel. Ach, je kent mij wel. Als ik helemaal geen ideeën heb en niet meer kan lachen dan gaat het echt niet goed met mij. Dus we blijven lachen en dromen.

Dus wie weet lieve *|FNAME|*. Misschien hoor je volgend jaar ergens iets van mij en mijn nieuwe plannen.

18 en 19 november opheffingsuitverkoop en afscheid nemen

Ook dit stuk ga ik aan. Dag zeggen tegen iedereen. Je bent van harte welkom om afscheid te nemen met een kopje koffie/thee tijdens dit weekend. Misschien zie je nog wat spulletjes liggen die je leuk vindt om mee te nemen. Sommige spullen hebben een prijs en andere niet. Je bent natuurlijk altijd vrij om een donatie te doen.

We blijven nog wel schilderen tot en met 23 november

We hebben nog 7 weken tot ik stop. Dat betekent dat als je nog schilderijen thuis hebt die niet af zijn of die je nog graag af wilt maken, kom dan nog lekker schilderen. Je kunt een 4 strippenkaart nemen en de laatste paar keren kunnen we ook per keer afrekenen.

Uiteraard is het belangrijk dat je nu komt om je kaart op te maken. Dat gaat vast lukken met nog 7 weken voor de boeg.

Op dinsdagmiddag 7 november valt er een les uit omdat ik een terugkomdag heb van mijn opleiding. Donderdagavond 8 november ga ik een korte toespraak houden voor de ‘commissie Samenleving’ hoe belangrijk kunst is voor onze samenleving en dat wij ateliers nodig hebben. Daar zal ik jullie later wat meer over vertellen. Ik zal toch blijven strijden voor vaste atelierruimtes ook al ben ik gestopt.

Voor nu wens ik je een fijne nazomer met mooie kleuren en inspiratie. Blijf creatief bezig, dat is echt helend voor je hele systeem.

Tot gauw in het atelier.

Dikke knuffel en liefs,

Sylvia