10 april 2022

 

 

17 januari 2022

Bedankt voor al jullie reacties op mijn nieuwe pagina. Hier en daar zijn wat aanpassingen gedaan. Vanaf nu is de crowdfunding “Houd Atelier Kunstig ART overeind” officieel van start! Enorm bedankt voor de eerste donaties. Wat een mooie verrassing! Het eerste logo staat ook al op de pagina en misschien tegen de tijd dat jij dit leest een tweede ook al. Zo helpen wij, ondernemers, elkaar. Elke ondernemer verdient meer aandacht in deze roerige tijden.

Delen van deze actie wordt enorm gewaardeerd. Op de pagina zijn er links zodat het makkelijker is om te delen.

Verloting

Zoals in de tekst van de crowdfunding staat wordt er elke week een tekening verloot onder de donateurs. Donderdag 20 januari is de eerste verloting. Wie weet ben jij straks de winnaar van een originele tekening van mij!

Opleiding

Ik heb ook mijn eerste coachingsessie als tekenspecialist gedaan. Wat was dat heerlijk om te doen. Ik barst van de ideeën. Alles komt op zijn tijd, het is een kwestie van geduld, zowel voor jou als voor mij.

Het atelier gaat weer open!!

Wat een feest dat wij weer kunnen gaan schilderen in het Atelier! Eerst ga ik deze week nog een ijzerinfuus halen zodat ik als een echte ‘Popeye’ het Atelier kan heropenen volgende week. Dan heeft in de tussentijd mijn zoon zijn eigen privé ‘sportschool’ opgedoekt en de boel weer op orde gemaakt zodat wij er vanaf 25 januari weer kunnen schilderen!

Aanmelden workshops vanaf 25 januari

Wij hebben dinsdag- en dondermiddag van 13.15 – 15.45 uur en de woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur workshops onder de enthousiaste begeleiding van Margje. Af en toe zal ik er ook zijn.

Geef je op via Whatsapp / Signal / Telegram (06-291 35 690) wanneer je komt schilderen. Dat zie ik heel snel en dan sta je gelijk op de lijst. Vol = vol. Maximaal 8 personen.

Oh wat heb ik er weer zin in om jullie te zien in het atelier. Denk er wel om, heb je corona gerelateerde klachten of ben je verkouden, meld je dan af. Wij willen met z’n allen een veilige plek creëren om te kunnen schilderen. Door alle spanningen van de laatste paar jaar is het immuunsysteem van velen wat lager. Van mij sowieso, dus ik waardeer het enorm als jullie je aan deze regel wilt houden.

Tot heel gauw in het atelier.

Met h-ART-elijke groeten,
Sylvia

crowdfunding atelier kunstig art

 

 

 

 

 

 

 

 

“Houd Atelier Kunstig ART overeind”

 

23 december 2021

2021 zit er bijna op. Het was me het jaartje wel. Wat een leerprocessen hebben we meegemaakt. Ieder op zijn eigen manier. De wereld is aan het veranderen. Laten wij met z’n allen wensen dat mooie tijden van harmonie snel komen. Dat wij met z’n allen schouder aan schouder staan in een echte vrije wereld.

Ik had zo graag de komende week nog in het atelier gestaan. Helaas mogen wij nu 4 weken niet schilderen. Juist in deze donkere dagen is het mijn ervaring dat spelen met kleuren veel mensen hier positief doorheen helpt.
Blijf creatief bezig.
Dat is echt goed voor je!

Op mijn website ga ik wat inkleur-platen delen. Die kun je gratis downloaden en uitprinten zo vaak als je wilt. Ga alleen of met je (klein)kinderen kleuren of ken je iemand die zich eenzaam voelt, ga daar een uurtje zitten kleuren. Zo merken die mensen ook wat kleuren voor ze kan betekenen. Laten we elkaar helpen in deze moeilijke periode.

Zorg goed voor jezelf en blijf flexibel. Een wilg beweegt mee met de wind en stormen. Dat kun jij ook. Blijf trouw aan jezelf. Kies voor liefde en laat de angst buiten je. Wij, liefdevolle mensen gaan de wereld een positieve richting in helpen. Samen staan wij sterk. We gaan er met z’n allen een mooi 2022 van maken!

Ik wens jou en je dierbaren mooie kerstdagen en een nieuw jaar vol liefde, licht, goede gezondheid, kleur, creativiteit en vooral humor. Veel lachen houd je gezond!

Tot we elkaar weer zien of spreken,
Liefs,
Sylvia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 oktober 2021

Inderdaad, wie jarig is trakteert. Wat een mooie Nederlandse traditie is dit. Ik doe er dit jaar zeker aan mee. Ik word op 23 oktober namelijk 60 jaar. Nou dat is een feestje waard vond ik, alleen dat gaat qua timing niet helemaal worden. Mijn volgende infuus, naar aanleiding van de waardes, is nu in de herfstvakantie. Uiteraard ga ik ervan uit dat ik daar weer snel van opknap.

Mijn verjaardag vier ik dus in huiselijke kring en dat is ook heel fijn. Wel trakteer ik iedereen uiteraard in de week van 26 oktober in het atelier op iets lekkers bij de koffie/thee. Dus ik zou zeggen, reserveer op tijd jouw plekje!

Wie tot en met 8 november een strippenkaart bestelt krijgt 10% korting!!

Iets leukers kon ik niet bedenken en met alle kosten die de pan uitrijzen lijkt mij dit een  mooi gebaar om te zorgen dat schilderen betaalbaar blijft.

Zodra het mogelijk is ga ik ook een workshop geven op de woensdagmiddag, afhankelijk van mijn herstel wordt het hopelijk in november ergens, ik laat jullie dat weten. Af en toe doe ik de woensdagavond en dat gaat goed.

Het  beloofde nieuws van nieuwe projecten komt er echt wel aan. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. Mijn tempo is langzamer dan mijn hoofd het bedenkt! Dat is nog een dingetje, zeg maar.

Tijdens de herfstvakantie van 18 t/m 22 oktober is het atelier dicht.

Zo, dit was echt even een kort berichtje tussendoor. Pak die 10% korting, dat gun ik jullie allemaal. Kom gauw weer schilderen. De sfeer zit er goed in en er wordt weer ouderwets gelachen en mooie verhalen gedeeld. Ik ben weer helemaal in mijn hum.

Tot de volgende nieuwsbrief of tot gauw weer in het atelier.

Met h-ART-elijke groeten,
Sylvia

Mama’s in ‘t zonnetje!
De volgende eendaagse is op 30 oktober. Er zijn nog 3 plaatsen. Wees er snel bij! Voor meer informatie kijk hier.

Inspiratie nodig voor een nieuw schilderij? Kijk dan naar onderstaande film.
https://www.youtube.com/watch?v=ul0sSjf9wAQ

 

De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.
Boeddhistische wijsheid.

 

30 augustus 2021 nieuwsbrief

(Deze nieuwsbrief is niet zoals je gewend bent. Deze is nl. niet gecontroleerd door mijn neerlandicus want die is nu een maandje met vakanite. De nieuwste webpagina’s die eraan komen dus ook niet en de nieuwsbrief na deze ook. Ik hoop dat de aantal foutjes mee zullen vallen.)

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, het gaat steeds beter met mij!! Ik ben erg blij met alle vorderingen op dit moment. Ik heb al 2 infusen gehad met de nieuwe medicijn en 9 september krijg ik de derde. 20 september hoor ik wat de uitslagen zijn. Ik ben er erg benieuwd naar.

Ik ben druk geweest met allemaal klussen. Zo zijn de  gordijnen eindelijk klaar voor het atelier. Die hangen nu te drogen voor de ramen en de voorraad kast! Nieuwe pagina’s op de website komen eraan met nieuwe projecten.  En zo gebeurt er van alles en nog wat. Ik ben steeds actiever. Ik word blij met mezelf, hahaha!!

Nu heb ik besloten dat ik ga beginnen met een nieuwe dagdeel, de donderdagmiddag. Ik zit mij in alle bochten te wringen om de ochtenden te gaan doen en dat lukt mij gewoon niet. Ik heb nog bijna elke nacht een onrustige periode waardoor ik nog lang op bed ligt.

In plaats van mezelf te pushen, wat ik niet meer zou doen, ga ik juist kijken naar wat ik wel kan. ’s Middags heb ik nu eenmaal meer energie dus het lijkt mij ook verstandiger om de dagdelen voorlopig aan mijn gezondheid te koppelen.

Vanaf donderdag 2 september van 13.15 – 15.45 uur geef ik weer een workshop. Alleen donderdag  9 september niet, want dan krijg ik weer een infuus.

Huidige aanbod voor “de date met je ezel!”:
Dinsdagmiddag 13.15 – 15.45 uur
Woensdagavond 19.30 – 22.00 uur
Donderdagmiddag 13.15 – 15.45 uur

De maandagavond komt er pas bij als de woensdagavond bijna vol is.

De nieuwe doeken zijn binnen. Alleen zit ik nog te wachten op de kleine formaten. Helaas, waren die er nog niet. Alles lijkt weer langzamerhand voor elkaar te komen.

Margje en ik gaan ook starten met een nieuw project – Mama’s in ’t zonnetje! Lees hieronder wat dit inhoudt.

De volgende nieuwsbrief zal meer informatie hebben over nog meer nieuwe projecten. Één van deze projecten zou jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Zorg goed voor jezelf en blijf vooral creatief bezig. Dit komt je welzijn alleen maar ten goede.

Met h-ART-elijke groeten,
Sylvia

Nieuwe project: Mama’s van IJsselstein in ‘t zonnetje!

Door de lockdowns hebben veel mama’s het erg moeilijk gehad. Plotseling thuis werken en hun kinderen helpen met thuis onderwijs. Dat was pittig. Margje en ik gaan deze mama’s van IJsselstein een ééndaagse workshops aanbieden op 4 zaterdagen in het najaar, om even “quality me-time” te hebben. Lees hier meer over.

Blog: What’s in a name?
Eindelijk weer eens een blog geschreven met een paar ideeën over je naam en anderen. Wat voor effect heeft iemands naam op jou? Lees hier verder….

—————————————————————————————-

28 juli 2021

We schilderen de zomer door!

Soms is het leven niet te volgen. Zo had ik laatst onderzoeken voor mijn darmen en daar kwamen zulke tegenstrijdige uitslagen en informatie uit dat we het even niet meer konden volgen.  Ook is er extra informatie beschikbaar waar we nu op voorsorteren en actie op ondernemen, te beginnen met een ijzerinfuus zodat mijn energieniveau weer snel omhoog gaat. Donderdag 29 juli start ik in het ziekenhuis met een reeks van 3 infusen met een nieuw medicijn. Voor nu focus ik op een goed herstel ook in combinatie met complementaire zorg.

Tekenen en schilderen is nu even extra belangrijk voor mij. Er schijnen nog wat oude emoties vanuit mijn jeugd vast te zitten. Die ga ik de komende tijd eruit krassen, tekenen, schilderen en loslaten. Ik ben erg blij met alle hulp om mij heen.

Dinsdagmiddag

Voor de rest gaat de dinsdagmiddag workshop gewoon door. Ik geniet van ons samenzijn en het plezier wat wij hebben: dát doet mij heel goed. Ik doe verder rustig aan want mijn lichaam heeft nog veel energie nodig om te helen.

Woensdagavond

Woensdagavond gaat ook gewoon door dankzij Margje Jansen. Voor zowel de dinsdagmiddag als de woensdagavond is er nog plek om te komen schilderen. Leef je heerlijk uit en ben weer vanuit je hart bezig. Even niet denken. De verbinding met jezelf opzoeken. Na zo’n heftige periode zoals afgelopen 1,5 jaar is het nu nog belangrijker om je eigen ‘onderhoud’ voorrang te geven. Kom je uitleven. Hoe heerlijk is dat!

Eendaagse workshop 7 augustus en zomerworkshops

De zomerworkshops gaan door tot 14 augustus. Op 7 augustus verzorgt Margje een eendaagse workshop van 10.30 – 16.30 uur met als thema: mixed media. Wil je heerlijk komen “spelen” met  verschillende materialen en een heerlijke dag voor jezelf hebben? Meld je dan nu aan. Stuur mij een e-mail of meld je aan via WhatsApp. De kosten zijn € 91.80 inclusief alle materialen, koffie/thee en een lunch.

Toekomst

Margje en ik hebben prachtige ideeën voor de herfst. Een klein tipje van de ijsberg (erg toevallig dat de Titanic op de TV is en de ijsberg voorbij kwam, haha). We gaan 2 projecten starten. ‘Pay it Forward’ IJsselstein en ‘Mama’s in ’t zonnetje’. Later meer hierover.

Voor nu is dit weer voldoende info. In de volgende nieuwsbrief informeer ik jullie uitgebreider over onze projecten en nog meer. Ik hoop werkelijk dat ik dan een stuk gezonder ben zodat er nog meer doelen van mij van start kunnen gaan. Blijven jullie mee duimen? Dank je voor alle lieve steun.

Zorg goed voor jezelf. Heb jezelf lief en geniet van elke dag!

Met h-ART-elijke groeten,

Sylvia

——————————————————————–

27 mei 2021

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Je leest het goed. Het atelier gaat langzaam weer open.

We gaan toch open! Ik ga in het kader van mijn revalidatie dinsdagmiddag 1 juni al starten in het atelier. Dit is uiteraard onder voorbehoud van mijn gezondheid – lees verderop. Ik sta zo te popelen en die gok ga ik toch wagen. Zie ik jou ook op dinsdagmiddag?

Margje gaat starten op de woensdagavonden! Meld je gauw aan want zij start op 2 juni.

Even je geheugen opfrissen:

  • Dinsdagmiddag is van 13.15 – 15.45 uur.
  • De woensdagavond is van 19.30 – 22.00 uur.
  • Van tevoren opgeven bij mij via Whatsapp 06-291 35 690.
  • Kun je ineens niet, graag zo snel mogelijk afmelden. Dan kan een ander in jouw plaats komen.
  • Vergeet je af te melden dan kost het je een strip.
  • Je kunt je vanaf nu opgeven voor de dinsdagmiddag en woensdagavond.
Prijsverhoging
Vorige jaar ben ik met een coach aan de slag gegaan hoe zo gezond mogelijk (bedrijfstechnisch) uit
deze crisis te komen. Een van de dingen die duidelijk werd was dat ik sinds 2017  de prijs van de strippenkaarten niet meer  heb aangepast. Dat gaat nu per direct in.Iedereen die nog een strippenkaart heeft maakt die natuurlijk gewoon op. Het doek in het pakket wordt veranderd naar de 60 x 80cm. Uiteraard zal ik straks wanneer mogelijk ook 60 x 90cm op voorraad  hebben.
Zo hoop ik dat we het atelier draaiend kunnen houden.
4 strippenkaart wordt € 114,- en zonder materiaal € 85,-.
9 strippenkaart wordt € 207,- en zonder materiaal € 149,-.
Voor nieuwe strippenkaarten worden de prijzen per 25 mei 2021:
Doeken
Ik reken op  jullie begrip  dat wij op dit moment eerst de doeken gebruiken die nog in het atelier op voorraad staan. Al mijn reserves zijn het afgelopen jaar opgegaan om de vaste lasten te betalen. Ik wil op dit moment ook geen geld meer lenen. Ik ben al behoorlijk trots op mezelf dat ik  mijn atelier nog heb kunnen bekostigen het afgelopen jaar, al ging het gepaard met veel gestunt. Advies van de gemeente was om mijn atelier weg te doen! Ik heb dus echt geknokt om het te kunnen behouden omdat ik weet hoe belangrijk het voor ons allemaal is. Zodra wij weer volop kunnen draaien en dat is ook afhankelijk van mijn gezondheid, dan hoop ik dat ik snel een nieuwe voorraad doeken kan kopen. Even  geduld nog, graag.Mijn gezondheid
Laatst vertelde ik in mijn video dat het heel goed met mij gaat, intussen is er weer wat achteruitgang geconstateerd. Om eerlijk te zijn hakken deze tegenslagen er wel in bij mij. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met het inregelen van de medicijnen en weer afwachten. Het advies is nog steeds om rustig aan te doen, gelukkig voel ik me wel goed en mijn energie is ook goed. Ik was net zo goed bezig en heel blij met steeds grotere rondjes wandelen, tot wel 25 minuten aan toe!Schoonmaken
Dank aan de dames die mij 25 mei hebben geholpen om het atelier weer fris en helder te krijgen. Het was echt nodig en ik ben blij dat wij een frisse start kunnen maken. Samen met Margje de puntjes op de i gezet en op een paar klusjes na ….. “we are ready to go!” Wij hebben er zoveel zin in.Corona
Uiteraard geldt ook voor het ateleir dat bij klachten blijf je thuis.
Bij twijfel graag ook. Wij hebben de ezels behoorlijk ver uit elkaar gezet en wij drinken geen koffie/thee aan de grote tafel maar ruim om een paar kastjes in het midden van het atelier. Zo blijft iedereen op 1,5 meter afstand.Uiteraard blijft er altijd een raam open voor de ventilatie.Ik zal zo snel mogelijk van die “face shields” bestellen en wie een masker daaronder wil dragen is vrij
dat te doen. Het is onmogelijk om plastic shields tussen de ezels te plaatsen.Het zijn absurde tijden en ik weet inmiddels dat iedereen zo zijn eigen mening heeft over wat er gaande is. Daar heeft iedereen ook het recht toe.Ik heb dan ook besloten dat wij dit onderwerp gaan vermijden in het atelier. We komen tenslotte allemaal om te schilderen/ creatief bezig te zijn en om JUIST uit de dagelijkse sleur en angesten te stappen.Ik hoop dat wij, zoals altijd, met respect met elkaar om kunnen gaan.Online tekenen en schilderen
Het is nog even een gestoei voor mij hoe ik dit precies ga doen met het oog op de toekomst.

Ik heb besloten dat het misschien verstandig is om 2 groepen te maken. 1 op de maandagmiddag en 1 op de donderdagavond. Waarschijnlijk wordt het om de week. Of het ene dagdeel nou alleen tekenen is of alleen schilderen dat weet ik ook nog niet. Dat is misschien afhankelijk van de aanmeldingen, dat wijst zich nog.

Dit is vanaf nu toegevoegd  aan het aanbod van het atelier, dus voor altijd. Ook met het oog op corona, dat als wij weer eens een lockdown krijgen dat wij online toch met elkaar bezig
kunnen zijn.

Je kunt een speciale Online-strippenkaart kopen van 6 keer voor € 96,-. Dit is uiteraard zonder materiaal. Als je al een strippenkaart heb, dan “bouw” ik die om voor je.

Voor wie alleen wil schilderen is het de bedoeling dat jij thuis heerlijk aan de slag gaat en dan, waar nodig met mij je schilderij bespreekt, wat er gedaan kan worden etc. Vooral bij intuïtieve schilderijen is het fijn om even samen te sparren wat er gaande is en soms ‘hoe nu verder.’ We zijn dan samen  met de groep 2 uur bezig.

Voor wie alleen wil tekenen zal ik enkele technieken voordoen. Het gaat vooral om je creativiteit ontwikkelen. Elke keer zal ik een opdracht hebben en op de site zetten waar wij elkaar ontmoeten. De hele week zullen de foto’s er staan als voorbeeld. Hopelijk lukt  het mij ook om videotjes te maken en die zullen daar dan ook te zien zijn. Zo kun je alles gedurende de week nog eens bekijken.

Ik zal hier een paar voorbeelden plaatsen zodat je een beetje idee kunt krijgen. We maken tijdens de les samen een klein voorbeeld en gedurende de week erop kun je thuis werken aan een grotere tekening. We zijn samen met de groep 2 uur bezig.

Op het moment dat ik met jou in gesprek ben over je schilderij of tekening kunnen wij dat in een aparte ‘groep’ doen waar niemand anders ons kan horen. Die privacy vind ik erg belangrijk en zeker als het om heel persoonlijke gesprekken gaat.Uiteraard is het altijd mogelijk om mij gedurende de week te appen als je vast komt te zitten.

Ik weet nog niet wanneer we online gaan starten. Ik moet zelf dit nog onder de knie krijgen en ook om video’s te maken. Komt goed en je hoort het vanzelf wanneer ik hiermee start.

Tot zover

Voorlopig is dit weer genoeg geklets van mij! Ik hoop dat wij gauw weer volop aan het schilderen kunnen in het atelier en dat online ook een succes wordt. Genoeg ideeën heb ik. Later volgen er meer….. en voor nu…. het eerste deel uit zien te voeren, haha!
Zorg goed voor jezelf en leef vanuit liefde. Die frequentie hoog houden is nu heel erg belangrijk.
Tot gauw, lieve familie, vrienden en bekenden.Liefs,
Sylvia

 

 

 

 

 

We beginnen met tekenen in kleine rondjes. We bereiden het uit naar A4 formaat of grote zoals je zelf wenst. We gaan heerlijk spelen met kleuren en vormen. Laat het kind in je weer vrij! Heb je zin om mee te doen laat het mij weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 januari 2021

 

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Balen dat we voorlopig tot 9 februari in lockdown zitten en dan hebben we ook nog een avondklok. Dat betekent geen winkels en horeca open, laat staan workshops geven. Het worden moeilijkere tijden voor ons als ondernemers. Ik hoop dat ik nog bij een regeling terecht kan om de vaste lasten van het atelier te kunnen blijven betalen. Blijf duimen dat we het gaan redden.

Succes aan iedereen die veel last heeft van deze maatregelen. Zodra we weten wanneer wij weer kunnen starten horen jullie het zo snel mogelijk. Hou ook de algemene persberichten in de gaten. Ik vrees met grote vrees dat de lockdown nog verlengd gaat worden tot na de carnaval. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe dit nu verder gaat.

Gratis kleuren

Om iedereen een beetje creatief bezig te houden en om wat afleiding te bezorgen, doe ik hierbij 2 kleurplaten. Al ben je maar even een halfuurtje bezig, dan ben je toch even uit je hoofd. De kleuren die je gebruikt zijn ook heel belangrijk voor je. Kies vooral vrolijke kleuren die jou blij en gelukkig stemmen. Je kunt de platen meerdere keren uitprinten en bijvoorbeeld elke dag andere kleuren nemen. Doe het samen met je gezin. Print ze uit en geef ze aan mensen die zich eenzaam en alleen voelen. Voel je vrij om anderen blij te maken met ze. Ik zal ze ook op Facebook delen en over een paar weken misschien weer een paar anderen. We moeten elkaar nu even helpen om door deze periode heen te komen.

Goed nieuws

Ik ben 13 januari jl. geopereerd aan mijn blindedarm. De voorspelling was week 4 of 5! Ik ben daarom het chirurgische team van AMC erg dankbaar dat ze een gaatje hebben kunnen vinden om mij te helpen. Het was een bijzonder ervaring. Ze waren zo enthousiast. Ik doe mee aan een studie wat kijkt naar het effect wat de blindedarm heeft op de ontsteking van de dikke darm bij colitis ulcerosa patiënten. Zij hebben ook een nieuwe techniek van opereren ontwikkelt. Wij waren allemaal blij en dat was zo’n bijzonder situatie. Een echt win-win situatie. De pijn is al minder en het gaat goed met mij naar omstandigheden. Darmen zijn nog overstuur van de narcose. Nu is het afwachten wat het effect is. De medicijn die ik elke 4 weken spuit lijken nu ook te werken.

Ontstekingswaarde is nu ook aan het zakken. Mijn energie gaat omhoog en het laatste ijzerinfuus werkt nu ook door. Nu hopen dat alles steeds beter gaat. Ik zie nu een stijgende lijn en ik besef dat ik nu heel goed moet opletten wat ik doe. Het zit nu eenmaal in mijn systeem dat zodra er een beetje energie is dat ik gelijk wil rennen, bij wijze van spreken, hahaha. Regelmatig pauze nemen is heel belangrijk want als ik bezig ben voel ik alleen maar enthousiasme en blijdschap dat ik iets aan het doen ben. Dit is echt mijn leermoment.

Voor nu wens ik iedereen heel veel sterkte met alle maatregelen. Zorg goed voor jezelf en blijf vooral heel gezond. Laten we hopen dat we weer zo snel mogelijk gezellig kunnen gaan schilderen.
Tot gauw, Liefs,
Sylvia

Gratis kleurplaten

Klik op de link en download de kleurplaten. Kijk over een paar weken of er nieuwe kleurplaten toegevoegd zijn. Veel plezier en kleur je happy!

 

oktober 2020

Helaas nog geen goed nieuws omtrent mijn gezondheid. Net na de laatste nieuwsbrief belandde ik toch weer in het ziekenhuis. Bloedvergiftiging deze keer. Mijn bloeddruk zakte naar 76/45. Ik kan zeggen dat ik echt erg ziek was. Gelukkig ben ik daar weer van hersteld. Helaas de darmen gaan op en neer. De ontstekingswaarde was nu zelfs verdubbeld. De grote vraag was of het nieuwe medicijn überhaupt werkte.

Toch moet ik geduld hebben, blijkbaar. I.p.v. om de 8 weken spuiten en toen 6 weken is het nu 4 weken geworden. Ik heb nu afgelopen vrijdag gespoten en dan weer 4 december. Half december worden alle onderzoeken weer gedaan en dan hopen we dat ik echt veel positieve verandering hebt meegemaakt.

Corona sluiting
We hebben besloten om de komende 2 weken het atelier te sluiten. We willen geen risico nemen. De workshops op woensdagavond starten weer op 25 november. We gaan kijken of we nog een paar extra plekken kunnen creëren zodat er voldoende ruimte tussen iedereen is. De koffietafel gaat weg zodat niemand te dicht op elkaar zit. Natuurlijk ventileren we voldoende. Wie zelf een mondmasker wil dragen tijdens de workshops mag dat zeker doen. Zover ik heb kunnen ontdekken is het niet verplicht.

Wat doet Corona met jou?
Ik heb er toch een blog over geschreven. Er zijn veel mensen die last hebben van alle angst die de maatregelen enz. teweeg brengen. Hier kun je het lezen.

Lieve mensen, zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Met liefde voor onszelf en voor onze naasten komen we goed door deze tijd. Doe je best om te genieten van de donkere dagen voor kerst. Steek wat kaarsjes aan en maak het gezellig. Hou je goed!
Dikke knuffel en liefs,
Sylvia

 

 

 

Het is lang stil geweest. Geen wekelijkse “Uit de kunst gegrepen!”. Echt radiostilte. Nu toch maar gauw in “de pen geklommen” want het is alweer december. Tijd vliegt als je het druk hebt en when you are having fun!

Update:
De nieuwe website is bijna af. Via een “redirect” zoals dat heet kan iedereen het al zien. We zijn nog bezig met de teksten en om de puntjes op de i te zetten.  Voor nu is het goed genoeg om in de lucht te zetten. Ik hoor natuurlijk al graag je algemene indruk.

We zijn van de week weer begonnen met “Uit de kunst gegrepen!”. Er zijn veel positieve reacties op de kunstwerken, dus reden genoeg om ermee door te gaan. Wil jij ook een keer met jouw schilderij meedoen? Stuur mij dan een e-mail.

Laatst heb ik meegedaan met de Nationale Kunstdagen. Dat was behoorlijk indrukwekkend. Misschien dat mijn verhaal over “Ben ik goed genoeg?”  je inspireert om te ontdekken hoe sterk jij bent. Of is het in je kracht staan? Of ben je gewoon genoeg? Lees verder.

Ik ben gestart met mijn kunstuitleenproject. Dus wie graag wil wisselen van schilderijen kan dat gemakkelijk nu bij mij doen.
Voor mijn vaste cursisten ben ik bezig om een goede constructie te bedenken zodat die ook hun werk kunnen verhuren. Dit project is voor het nieuwe jaar.

Voor wie nog een exclusief cadeau zoekt:  denk ook eens aan de door mij zelf geschilderde wijnkisten, een special, helemaal op maat inclusief informatie over de ontvanger. Persoonlijker kan het niet worden!

Ook dit jaar geef ik in deze feestmaand 10% korting op alle workshops en op de strippenkaarten. Dit geldt ook voor de cadeaubonnen. Ik weet dat mensen dat graag geven in de decembermaand en nog leuker om dat te ontvangen.

Het atelier is gesloten in de kerstvakantie van 21 december 2018 t/m 6 januari 2019.

De nieuwe dagen voor de eendaagse / middag workshop zijn bekend. Dat zijn 12 januari en 2 februari. Deze combinatie werkt goed, zo kan ik toch elke maand 1 dag inplannen en kunnen mensen kiezen of ze de hele dag willen komen of alleen de middag. Weet jij dat je ook met je strippenkaart kan komen? 2 strippen voor een middag met een nieuw doek of voor de hele dag 4 strippen met bijbetaling van € 3,80, dit is dan inclusief lunch en een nieuw doek. Kijk voor de voorwaarden bij strippenkaart.

Je kunt op ieder moment starten met “de wekelijkse date met je ezel!”Het is ook mogelijk om te switchen tussen de groepen als dat je beter uitkomt. Geef het uiteraard even door.

Heb jij al eens gelezen over de teambuildingsessies die ik voor het bedrijfsleven verzorg? Dat is ook een prachtige manier om het jaar feestelijk af te sluiten of het nieuwe jaar weer mooi te starten. Soms alleen voor het management en soms voor het gehele bedrijf, afhankelijk van het aantal mensen. Ik maak nog weleens gebruik van het grote atelier aan de overkant van de gang van de schildersvereniging. Kortom, er is meer mogelijk dan je kunt bedenken. Soms komt een groep eerst vergaderen, dan schilderen en dan weer verder vergaderen. Alles is mogelijk!

Zo, voor nu zijn jullie weer aardig op de hoogte.

Ik wens jullie in ieder geval fijne dagen in december en tot mijn volgende groet.

Met h-ART-elijke groeten,
Sylvia
13 december KnowVision’s Mindset Training 
7 januari 2019 start “de wekelijkse date met je ezel!”
10 januari KnowVision’s Mindset Training 
12 januari eendaagse / middagworkshop intuïtief schilderen
27 januari Hello Feng Shui – nieuwjaarslezing

1 november

Graag nodig ik ook jou uit voor de Nationale Kunstdagen op 10 of 11 november in de Beursfabriek in Nieuwegein. Als deelnemer mag ik jou uitnodigen en 1 gratis toegangskaart aanbieden. Je kan die gratis toegangskaart bestellen via: www.kunstdagen.nl/deelnemerrelaties. Per e-mailadres kan je 1 gratis kaart bestellen.

Tijdens de Nationale Kunstdagen exposeren 263 kunstenaars. Om hieraan deel te mogen nemen is iedereen eerst beoordeeld door een ballotagecommissie. Het belooft veel moois van hoge kwaliteit te bieden.

Ik exposeer op stand 147 met een vrij nieuw serie schilderijen. Voor mij is dit heel bijzonder, want over het algemeen heb ik niet vaak series. Nu stroomt de een na de ander zo uit mijn kwast. De meesten hebben amper buiten het atelier gehangen! Ook heb ik een primeur, een nieuwe kleur in de serie. Ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt.
Hier kan je alvast kijken waar je mij kunt vinden: https://www.kunstdagen.nl/NKD18_plattegrond.pdf

De Kunstdagen zijn van 11 tot 17.30 uur in de Beursfabriek op de Symfonielaan 5 in Nieuwegein. Ik verheug me erop je daar te zien.

Tot 10 of 11 november, ik heb er zin in!

Met h-ART-elijke groeten,

Sylvia

4 november: Hello Feng Shui, thema: decembermaand.
8 november: Mindset Training KnowVision in Atelier Kunstig ART.
10 en 11 november: Nationale Kunstdagen in Nieuwegein.
17 november: singles schilderen.
24 november: eendaagse- of middag workshop intuïtief schilderen.
Elke week mogelijk om te starten met “wekelijkse date met je ezel!”