5 september 2022

Nieuwsbrief

Hoera! We gaan weer beginnen. Jij komt toch ook?

Mijn tekstcontroleur is met vakantie, dus alsjeblieft de taalfoutjes door de vingers kijken. Dank je.

Mijn vakantie zit er bijna op. Nou vakantie, haha!! Ik heb flink doorgewerkt aan veel projecten, noodzakelijke administratie en de website. Zo fijn dat ik voor het eerst zo actief bent geweest in mijn zomervakantie. Hopelijk kom ik nog aan poetsen en ramen zemen toe in het atelier (oh jee).

Veel nieuws dus ik doe mijn best om het zo beknopt mogelijk te vertellen. Volg de links voor de volledige informatie op de website.

Prijsverhoging

Op advies van een bedrijfscoach ben ik toch overstag gegaan en zijn alle prijzen omhooggegaan.

De 9 strippenkaart kost nu € 216,80 met een doek van 50 x 70cm. De doeken zijn in het afgelopen jaar 3 keer omhooggegaan omdat o.a. het hout zo duur is geworden. Mijn linnendoek kost hetzelfde als een canvas doek in de winkel. Jullie krijgen dus topkwaliteit voor een lagere prijs. Daarom dat ik niet ga bezuinigen op de goede kwaliteit. Op deze doeken kun je wel 10 keer overheen en met grof materiaal opwerken en dat vind ik heel belangrijk. Wie een grote maat doek wil hebben hoeft alleen het verschil bij te betalen. Dus iedereen kan het net zo duur maken als ze zelf willen. Een 60 x 80cm doek komt op een bijbetaling van € 7,10. Zoals altijd staan er veel verschillende maten doeken in het atelier.

Voor een compleet overzicht van alle prijzen kijk hier op de prijslijst.

Nieuwe mogelijkheden

Ik heb mijn best gedaan om goed te luisteren naar de behoefte van de deelnemers van de workshops. Hierdoor is de thema “Arts and crafts” ontstaan. Kunsten en ambachten op z’n Nederlands. Wat bedoel ik hiermee?

Onder deze hoedje is alles mogelijk – zie de nieuwe pagina op de website “Arts and Crafts”. Van intuïtief schilderen tot mixed media. Van olie- en pastelkrijt tot waskrijt en ecoline. Van intuïtief of energetisch tekenen tot precies leren na tekenen. Ik ben nu bezig met een experiment – hoe pimp je een oude aquarel op – dit wordt aquarel 2.0!! Zo leuk om een oude aquarel te versieren met Zentangles. Het leuke is dat je ook echt je Zen gaat voelen. Zo heerlijk.

En daar gaat het om. Creatief bezig zijn! Ontspanning en loslaten van stress. Dat is zo belangrijk voor je eigen welzijn. Dit is mijn missie in het leven om zoveel mogelijk mensen creatief aan de slag te krijgen. Gooi alle technieken door elkaar en kijk wat er dan ontstaat. Nou dan krijg je je eigen mixed media, hahaha! Kortom je wordt hier zo vrolijk en blij van en je voelt je levenssappen weer stromen. Ik heb het de afgelopen tijd zo goed gemerkt hoe fijn het is om zo bezig te zijn en ook op papier bezig te zijn.

Het grappige is dat je je veel vrijer voelt om te experimenteren op papier. Vaak hebben we het gevoel dat als we op doek bezig zijn dan “moet het wel een mooie schilderij worden!” Misschien herken je dit? Dat gedachtegang zet jou onbewust onder druk. Op papier is dat toch anders omdat het basismateriaal veel goedkoper is dan geven we onszelf meer toestemming om te spelen. Het lijkt wel of we gemakkelijker weer contact dan kunnen maken met ons kleine kind in ons. Die vrolijke en vrijer kind zonder al die kopzorgen van nu. En dat is misschien net de clou van het hele verhaal. Onze eigen mindset wat we vinden dat we mogen doen en hoe we mogen zijn.

Geef jezelf toestemming om te spelen! Dat is zo verrukkelijk!

Kom weer spelen en ontdekken. Er is geen falen, want alles, en ook alles is een experiment! Het leven eigenlijk toch ook? Continue zijn we aan het leren en ontdekken. Hoe heerlijk is het als je dat mag experimenteren op doek of op papier. Voel je vrij en ontdek wat je allemaal wel kan. Zo bouw je aan je zelfvertrouwen en je innerlijke kracht.  Lees het verhaal van Margriet en dan snap je wat ik bedoel met het leven is ook een experiment en dat we dat soms kunnen oefenen op doek.

Inmiddels ben ik bezig met een inspiratie wand te maken in het atelier. Allemaal nieuwe ideeën wat op papier kan. Ik ben nog lang niet klaar! Nog zoveel ideeën heb ik dat het een compleet chaos is in mijn huis en ook in mijn hoofd!! Dat is weer het nadeel als de creatieve sappen gaan stromen! In alles zie ik mogelijkheden. Dus dit wordt echt nog vervolgd….

Nieuwe materialen

Vanaf nu ligt er zoveel andere materialen in het atelier. Verschillende soorten papier en maten. Van 10 x 10 cm tot 50 x 70cm. Leef je uit. Olie- en pastelkrijt, waskrijt, ecoline, stiften op alcoholbasis en gewone. Aquarel kleurpotloden en verf, zwart en witte stiften voor Zentangles. Speciale houten stokken om stippen patronen te maken. Heerlijk ontspannend om te doen. Uiteraard allemaal materiaal voor mixed media van tijdschriften om uit te scheuren, andere papier, sjablonen en alle soorten materiaal om erop te plakken.

Alles krijgt langzaam hun plekje en …. We hebben nu een groot tafel in het atelier om aan te werken. We hadden al 4 tafeltjes aan de kastjes gemaakt door Cor Knijff en nu nog een groot tafel. Ideaal voor de mixed media workshops op zaterdag onder de bevlogen begeleiding van Margje. Ons expert op dit gebied. Ik moet nog even oefenen en ook ik zal de slag te pakken krijgen en kunnen we meer tijdens de wekelijkse workshops doen. Het valt wel op dat ik het echt op z’n Sylvia’s doet. Ach ja, inmiddels heb ik ook een beetje mijn eigen handschrift met schilderen en dat zie je hier ook in terug.

Verschillende materiaal pakketten

Door al deze ideeën kwam ik op het idee om verschillende pakketten te maken om vier redenen.

  1. Door de hoge kosten van doeken een goedkoper alternatief aan te kunnen bieden.
  2. Zorgen voor meerdere technieken zodat op papier werken weer leuk is.
  3. Creativiteit blijven stimuleren omdat het zo goed is voor je eigen welzijn.
  4. Een groter publiek aantrekken zodat het atelier weer groeit.

Dat komt op neer dat je een strippenkaart met doek kan nemen. Of alleen papier voor schilderen. Of alleen voor tekenen. Zo worden de strippenkaarten steeds goedkoper. Kijk voor de verschillende pakketten op de prijslijst. op de website.

Agenda

Op de homepage van de website staat gelijk bovenaan de agenda van de komende zaterdagmiddag en eendaagse workshops en of het intuïtief schilderen is of “Vrouwen in hun kracht” of mixed media. Aanmeldingen zijn al binnen voor de eerste 5 workshops al! Dus wacht niet te lang en reserveer nu jouw plekje.

Wekelijkse workshops starten 6 september

Daar gaan we weer. Een hele nieuw seizoen voor de boeg vol nieuwe mogelijkheden. Wat heb ik daar zin in! Jij toch ook *|FNAME|*? Meld je gauw aan door een e-mail te sturen aan info@kunstigart.nl of stuur een Whatsapp bericht – 06-291 35 690. Geef door op welke dagdeel je wilt komen: dinsdag, woensdag en donderdag van 13.15 – 15.45 uur en woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur en welke pakket je wilt hebben.

Speciale actie

Het project “Pay it Forward IJsselstein” loopt nog. Als je weer komt schilderen en je koopt een nieuwe strippenkaart mag je een gratis 4 strippenkaart aan een bekende van jezelf geven om te komen schilderen. Misschien heb je iemand in je omgeving die je iets speciaals voor wilt doen. Zodra zij klaar is met de strippenkaart kan zij er 1 kopen voor iemand anders. Zo wordt de gratis strippenkaart doorgegeven aan een ander – Pay it Forward. Heb je vragen hierover of mocht dit niet helder zijn, vraag mij gerust hierover.

Crowdfunding

Graag wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund via de crowdfunding. Of het is door weer te komen schilderen of een anonieme donatie of een speciale tekening gekocht. Ik waardeer het enorm. Ik wil mijn bedrijf redden en dat gaat mij vast lukken deze komende seizoen met weer veel deelnemers. Dank jullie wel!

Ik hoop je weer gauw te zien in het atelier. Wees lief voor jezelf en geniet van de nazomer periode. Blijf positief en creatief. Goed voor “mind, body and soul”.

Het atelier is nu 18 jaar oud. Wat een feest dat wij weer verder kunnen ondanks alles ups and downs. Laat dit een stimulans zijn voor jou – “nooit opgeven en blijf geloven in dat waar jij hartstochtelijk in gelooft!”

Geniet van het leven.

Met h-ART-elijke groeten,

Sylvia