Atelier Kunstig Art logo

Helaas is Atelier Kunstig Art gestopt met les geven i.v.m. gezondheidsproblemen.

Wat kan nog wel?

De Kunstuitleen en verkoop van schilderijen gaan gewoon door.
De een-op-een sessies met Tekentaal, fysiek aanwezig, kunnen wel weer geboekt worden vanaf +/- mei 2024. Online kan waarschijnlijk eerder. Stuur een e-mail via het contact formulier en dan kunnen we dit bespreken.

Hartelijk bedankt

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die op mijn pad is gekomen sinds september 2004. Iedereen heeft bijgedragen op zijn/haar eigen manier om mijn droom te leven. Het was een fantastische reis, zelfs met alle downs want die maakte de ups juist zo mooi. Ik heb genoten van het lesgeven. Van het brainstormen hoe een schilderij verder ging ontwikkelen. Wat een schat aan lieve mensen zijn bij mij geweest om te schilderen. Zulke prachtige verhalen zijn er gedeeld met mij en ook de meest intens en verdrietige verhalen. Het was een eer om in vertrouwen genomen te worden.

Wat de toekomst brengt weet ik niet. Vast iets goeds en bijzonders. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.

Wie weet ga ik in de loop van 2024, online mensen coachen met hun schilderijen. Heb je daar interesse in? Stuur een e-mail via het contact formulier en dan hoor je het wanneer dat mogelijk gaat worden.

Het ga je goed en tot onze paden weer kruisen,

Liefs,
Sylvia

Ontwikkel je creatieve brein door vrij te schilderen en tekenen

Bij Atelier Kunstig ART kun je kiezen of je intuïtief wilt schilderen of van een eigen voorbeeld. Misschien zijn de verschillende technieken van Arts and Crafts meer jouw ding. NIEUW  en misschien wil je graag leren tekenen. Echt zoals het is. Wat het ook wordt, het gaat om dat het helemaal JOU is. Jouw stijl, jouw beleving. Jij bent de baas over jouw schilderij of tekening. Jij beslist wat er gaat gebeuren want alleen JIJ weet wat er gaande is, met jou op dit moment. Hoe jij vandaag in je vel zit bepaalt wat er op doek gebeurt. Heb je een drukke tijd achter de rug dan zou je eerste laag misschien wat chaotisch of druk lijken. Dit kun je gaan opruimen. Jij bent in controle. Jij maakt de keuze wat weg gaat en wat blijft. Ongemerkt ben je met zoveel processen bezig. Het kiezen wat blijft is al grenzen stellen.  Daarom krijg jij alle vrijheid om je te uiten. Je krijgt hier geen opdrachten. De schilderijen worden ook niet aan het einde van het dagdeel besproken met elkaar. Het gaat erom jouw creatieve vermogen te ontwikkelen samen met je intuïtie!

Voor het bedrijfsleven hebben wij mooie communicatietrainingen. Met je team op één doek werken zal een eyeopener zijn!

Jouw ontwikkelingsproces

Waar het uiteindelijk om gaat bij Atelier Kunstig ART, is jou helpen, jouw creatieve rechterhersenhelft te prikkelen om actief te worden. En om jou hierin te begeleiden in je eigen ontwikkelingsproces. Onderschat de kracht van kleur niet. Het werkt direct door op jouw onderbewustzijn. Dat maakt schilderen zo powerful.

Je kunt ook één-op-één sessies volgen. Dit is voor mensen die vast zijn gelopen in hun leven. Door je onderbewustzijn aan te spreken tijdens tekenopdrachten kom je snel bij je antwoorden. Het is een bijzonder techniek en werkt snel. Een mens in balans is een weldaad voor zijn eigen leven en zijn omgeving.

Je hebt geen teken- en/of schilderervaring nodig om je hier met plezier creatief te kunnen uiten. Ook jij kan met een trots gevoel naar huis toe met een prachtig schilderij.

Zodra de  situatie het weer toelaat, zal Sylvia te Braake weer in een of andere vorm weer les gaan geven.

Atelier Kunstig Art schilder proces
Nu aanmelden

In gesprek met Dicky over haar ervaring met intuïtief schilderen.

Ze had een cadeaubon gekregen van haar collega’s en besloot om juist 5 keer in één week te komen schilderen – een schildervakantie!

Hoe was het voor jou om een hele week te komen schilderen?
Heerlijk, heerlijk, heerlijk!
Jij hebt ook heel bewust gekozen om intuïtief te komen schilderen. Wat trok jou juist daaraan?
Het schilderen van een andere kant te bekijken.
Met dit laatste schilderij ben je echt de diepte ingegaan met je eigen proces. Hoe was dat?
Heel confronterend. Het zorgt wel weer voor ruimte in mijn hoofd, in mijn hart en in mijn leven.
Hoe voelt het nu na je schildervakantie?
Ik wil het volgende week weer!
Zou je dit aan anderen aanraden?
Zeker weten.
Wat is voor jou de toegevoegde waarde om hier te komen schilderen?
Hier schilder ik vanuit mezelf. Ik laat het los dat ik perse een mooi plaatje moet maken.
Wil je nog iets kwijt?
Ik zou zeggen, kom het allemaal op z’n minst een keer proberen.

Atelier Kunstig Art schilderij Dicky

Lees hier Margriet’s verhaal over haar avontuur met intuïtief schilderen.

Met dank aan alle deelnemers aan de diverse workshops en trainingen voor hun bijdrage. In sommige gevallen zijn de namen veranderd uit privacyoverwegingen. Voor alle foto’s en teksten is toestemming verleend.