Oeps uit de kunst gegrepen kunstigart.nl

Kunstig Art weetjes:

Hoe lang schilderij jij al bij Atelier Kunstig Art?
Volgens mij ben ik in 2011 begonnen.

Is dit schilderij intuïtief ontstaan?
Ja, ik had geen idee waarom er een kloof ontstond. Ik zei telkens: “Wat moet ik toch met die kloof? Ik ervaar geen kloof”.

Heb je andere kleuren gebruikt dan gewoonlijk?
De laatste jaren gebruik ik vaker deze kleuren.

Wat heeft jou het meest verrast?
Dat ik niet mijn eigen kloof schilderde, maar de kloof van iemand anders. Een goede vriend heeft/had een lastige tijd en ervaart een kloof. Na 5 weken schilderen, besefte ik me dat ik zijn kloof had geschilderd. Toen begreep ik het schilderij beter. Vanaf dat moment ging het schilderij mij leiden in het schilderen. En door te schilderen, leek het alsof ik mijn vriend hielp om uit de kloof te komen. In eerste instantie door een brug met een leuning te schilderen. Vanaf dat moment kreeg hij meer steun van anderen. Vervolgens schilderde ik een trap en klom hij uit het ravijn. Dit vond ik een bizarre ervaring.

Welke emotie(s) heb je ervaren?
Dat is een moeilijke vraag. Uiteindelijk enorme verbazing, omdat mijn schilderij vooruitliep op de werkelijkheid.

Denk je dat anderen dit schilderij van jou hadden verwacht?
Ik weet niet wat anderen van mij verwachten.

Welke techniek heb je gebruikt?
Ik weet niet hoe technieken heten. Ik heb een verf, kwasten en soms een doekje gebruikt.

Wat is de maat van het schilderij?
70 x 60 cm

Als iemand interesse heeft, zou jij het willen verkopen?
Nee, voorlopig niet. Mijn vriend moet eerst weer in het licht komen.