Oeps uit de kunst gegrepen kunstigart.nl

Kunstig Art weetjes:

Hoe lang schilderij jij al bij Atelier Kunstig Art?
2 jaar.

Is dit schilderij intuïtief ontstaan?
Ja, zeker.

Heb je andere kleuren gebruikt dan gewoonlijk?
Misschien. Ik gebruik allerlei kleuren, maar heb nog niet vaak met oker gewerkt.

Wat heeft jou het meest verrast?
Dat het iets is geworden wat ik nooit tevoren had kunnen bedenken.

Welke emotie(s) heb je ervaren?
Gevoel van vrijheid bij het opzetten van het schilderij en in de eerste fase plezier in het spelen met kleuren. Tussendoor ook momenten van frustratie door niet te weten waar het naartoe moest. Ik wilde het eigenlijk wat abstract houden, maar dat maakte het ook lastig. Ik was het schilderij liggend begonnen, met eerst horizontale, later staande vormen, wat onrustig werd. Door het doek  te draaien kreeg ik weer liggende vormen, en kwam er meer rust. Ook kwam hierdoor meer diepte in het schilderij.   Toen ging ik ook zien hoe ik ermee verder wilde. De kliffen en het doorkijkje naar de zee ontstonden toen. Dat gaf een goed gevoel. En ook was ik verrast door deze wending. Het is een schilderij geworden  wat ik niet tevoren had kunnen bedenken.  Hoewel mijn eerst idee bij het gaan schilderen wel iets met zee en strand was, maar dat vond ik te saai en voor de hand liggend, dus had ik losgelaten. Zo kwam de zee uiteindelijk toch, op een heel andere manier, in het schilderij terug.

Denk je dat anderen dit schilderij van jou hadden verwacht?
Weet ik niet.

Welke techniek heb je gebruikt?
Acrylverf met paletmes, kwast.

Wat is de maat van het schilderij?
90 x 60 cm

Als iemand interesse heeft, zou jij het willen verkopen?
Nee.