Een-op-eensessies

 1. Persoonlijke sessies met Sylvia. Kan ook online.
 2. Overwinnen van obstakels in je leven
 3. Omgaan met depressie, onbegrip en emotionele last
 4. Doelen bereiken en lichter leven
 5. Voorkomen van een burn-out
 6. Herontdekken van levensdoelen
 7. Aanpakken van verdriet, verlies, rouw en trauma’s
 8. Oplossen van emotionele en gedragsproblemen

Nu aanmelden

Aangezien het atelier is gesloten op 30 november 2023, is het wel mogelijk om een-op-een sessies te volgen bij Sylvia thuis in IJsselstein, online of zelfs bij je thuis in overleg.

Door een aanstaande operatie en herstel periode is het pas mogelijk om nieuwe afspraken te maken vanaf mei 2024.

“Voor mij zijn verfkwasten en kleurpotloden de meest krachtige instrumenten voor zelfgenezing!”

Sylvia te Braake.

Nu aanmelden

Een-op-eensessies met alleen intuïtief schilderen is
€ 61,80 voor het eerste uur i.v.m. doek.
Na de eerste uur wordt er per kwartier afgerekend.
Uur prijs is € 47,-.

De tekentaal sessies kosten € 47,- per uur.
Na de eerste uur wordt er per kwartier afgerekend.

Tekentaal sessies

Door tekentaal in te zetten – letterlijk de taal van tekens gebruiken, wat al sinds de oertijd wordt gebruikt – wordt het letterlijk zichtbaar wat er gaande is.

Hoe kan dat?

Op het moment dat je gaat tekenen en schilderen maak je gebruik van je rechterhersenhelft (volg de link voor een uitleg hierover). In contact zijn met je rechterhersenhelft betekent contact maken met je gevoel, hart, intuïtie, creatieve vermogen en vooral je onderbewustzijn. Wij zijn meer bewust van ons dagelijkse bewustzijn en  hebben vaak niet in de gaten wat ons onderbewustzijn opslaat.

We slaan in ons bewustzijn de trauma’s op en ons onderbewustzijn slaat de emoties op. Je kunt 10 – 20 – 40 jaar later (nog) last hebben van een (kinder)trauma. Je doet je best om er niet aan te denken. Je stopt het als het ware in een kastje, doet het op slot en je gooit de sleutel weg. Zo, opgeruimd staat netjes!

Maar is het opgeruimd?

Nee, want de emoties zitten vast in je lijf en je onderbewustzijn weet precies waar en hoe. Wat is dat “heerlijk” om te weten dat al je antwoorden op je vragen/problemen in je systeem zitten. Nu is het letterlijk de “kunst” om erbij te komen.

Hoe doe je dat?

Juist door te tekenen en schilderen! Eigenlijk heel eenvoudig.

 • Je begint met een hulpvraag helder te formulieren wat nou precies het probleem is.
 • Je gaat dan een opdracht tekenen.
 • Verschillende materialen kunnen worden ingezet naargelang de hulpvraag.
 • Je hebt geen teken- en/of schilderervaring nodig.
 • Door meditaties en visualisaties wordt connectie gemaakt met lichaam, geest, ziel en hart.
 • Deze energie is gekoppeld aan je onderbewustzijn waardoor je veel dieper kunt gaan om bij de oorsprong van je problemen te komen.
 • Door deze werkwijze wordt jouw zelfhelend vermogen aangesproken en ingezet.
 • Er kunnen ook ontspanningsoefeningen ingezet worden alsook lichamelijke bewegingen om zo de shift in het denken nog beter te internaliseren.

Van klacht naar kracht

De uiteindelijke doelstelling is om jou (weer) in JOUW kracht te krijgen. Soms hebben mensen het gevoel dat ze nooit in hun kracht hebben gezeten. Als dat het geval is met jou dan ga je dat nu onderzoeken. Heb je langer periodes gehad dat je goed in je kracht zat maar nu niet? Dan wordt dat je uiteindelijke doel bijvoorbeeld.

Momentopname

Op het moment dat je een tekenopdracht krijgt zal je dát tekenen wat op dit moment van toepassingen is. Jouw onderbewustzijn helpt je hier ongemerkt mee. Dit is precies wat ook gebeurt tijdens het schilderen. Je schilderij spiegelt wat er gaande is met jou. Heb je een ontzettend drukke, heftige tijd achter de rug, dan zal je doek dat ook laten zien. Ons onderbewustzijn is onze graadmeter van onze interne staat van zijn.

Bij je tekenopdracht wordt het helder wat speelt. Door jezelf ongeremd te kunnen uiten neemt je onderbewustzijn de leiding. Samen met Sylvia ga je steeds meer inzichten krijgen. Dit kun je gelijk toepassen in je dagelijkse leven. Zo wordt direct je zelfgenezend vermogen ingeschakeld.

Holistisch

Je hele wezen wordt behandeld! Door de opdrachten en het ‘beleven van je tekening’ door vragen te beantwoorden ontstaat er een wisselwerking tussen lichaam, geest, hart en ziel. Dit maakt deze vorm van persoonlijke ontwikkeling zo succesvol. Jij bent niet alleen je probleem. Je hebt een probleem en die ga je oplossen. Samen. Je staat er niet meer alleen voor!

Deze methode zal jou helpen om op een veilige manier en in jouw tempo, jou in je hartenkracht te brengen en zo verandert jouw leven en vaak ook het leven van de mensen om jou heen.

Do you want to change the world? Start with yourself!

Nu aanmelden

Sylvia heeft haar diploma voor Tekentaal specialist behaald bij Tekenwijzer.

“Geef jezelf toestemming om te vliegen.
Strek je vleugels uit en voel je bevrijd van je verleden.
Jij mag helemaal je ware zelf zijn, in al je glorie.
De wereld zit op jou te wachten met al jouw speciale talenten.
Jezelf wegcijferen heeft niemand iets aan.
Dus wees die krachtige vlinder die altijd in je heeft gezeten.
Welkom in jouw briljante kracht!”

Sylvia te Braake

Er is ook een blog over de therapeutische tekensessies.

Creatieve therapie-sessie  van Sylvia:
Ik ben bij Sylvia terecht gekomen met de vraag of zij met mij wilde gaan kijken waarom ik steeds in dezelfde valkuil terecht kwam. Pratend kreeg ik daar de vinger niet op.
Na een hartelijk welkom en een kop thee zijn we aan de gang gegaan met een duidelijke hulpvraag. Door kleine tekenopdrachtjes en het werken met kleuren voel je wat er gebeurt en dat wordt zichtbaar in je tekening. Het is een zachte en veilige manier om jezelf beter te leren kennen en om zaken te verwerken.
Sylvia is een lieve en warme vrouw die je met veel aandacht en humor begeleid. Het atelier is een fijne, lichte plek met veel materialen die je kunt gebruiken. Van kleurpotlood tot verf en ecoline, alles staat voor je klaar. Tekenervaring is absoluut niet nodig, iedereen kan het.
Ik vond het fijn dat zij ook soms haar ervaringen deelde; zo wordt het geen gesprek tussen  therapeut en client maar een gesprek tussen twee gelijkgestemden.
Sylvia, enorm bedankt dat je me zo goed geholpen hebt. Ik kan het met liefde iedereen aanraden!
Marjolein de Regt
Na een bewogen tijd op het werk terecht gekomen in een burn-out, tijdens dit traject ook het tragisch verlies van me vader te verwerken gekregen.
Hierdoor ben ik bijna helemaal in een shutdown geraakt en heb via de lessen bij Sylvia inzichten gekregen om mij zelf beter te leren kennen. Hierbij is vooral via gespreken en maken van schetsen, tekeningen en andere werken ben ik weer tot het ware gevoel gekomen. Ben diepgegaan en hebben ook veel onderwerpen vanuit het verleden te spraken laten komen. Ben door het volgen van deze seminars erachter gekomen waar het echt in het leven om gaat, heb hierbij meer vertrouwen in me zelf gekregen. Ook naaste ervaren een beter versie als dat ik daarvoor was, en zien dat ik veel vooruitgang geboekt heb. Neem deze lessen voor de rest van mij leven mee.
Jorn
“Toen mijn werkgever 60 werd wilde ik hem graag een mooie herinnering kado doen. Het leek mij leuk om een middag te gaan schilderen, en dan het liefst een privé les. Zo kwamen we bij Sylvia terecht. Hoewel hij enige terughoudendheid had, verloor hij dat al snel door de rust waarmee Sylvia ons de mogelijkheden liet zien. Hij werd zelfs enthousiast.
We hebben een top middag gehad, en gingen met een mooi kunstwerk naar huis. Ik kan iedereen zo’n middag bij haar aanraden!” Daniëlle