Eén-op-één sessie

Soms kan het voorkomen dat je een pittige tijd achter de rug hebt en daar zou je iets mee willen doen. De boosheid, de frustratie, het verdriet moet er uit. Je wilt het kwijt. Je wilt het onder ogen zien en om dat alleen te doen is vaak onplezierig.

Het kan ook voorkomen dat je veel onrust voelt bij jezelf maar je weet niet wat het is.
Door intuïtief te schilderen en tekenen kun je daar vaak achter komen. Je doek/tekening laat het jou wel zien wat er gaande is.

Tijdelijk Speciale aanbieding

Door alle crisissen om ons heen is het belangrijk om te kiezen voor je eigen welzijn!

Daarom deze speciale actie om kennis te maken met de tekentaal sessies.
Een speciale prijs van € 36,-  per uur.
Zo kun je ervaren hoe effectief deze middel is
om je te helpen met je eigen problematiek.
Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Nu aanmelden

Inzicht krijgen

Persoonlijk heeft dit mij goed geholpen om weer verder te kunnen gaan;
om helderheid te krijgen;
om het negatieve gevoel kwijt te raken.
Het moment dat je inziet waar het over gaat, kun je er wat mee doen – loslaten of verandering brengen in je doen en laten.

Extra veiligheid / privacy

Ik bied je de mogelijkheid aan om  aan negatieve emoties  te werken door gebruik te maken van het tekentaal in een sessie 1 op 1.
Niemand anders erbij. De ruimte en veiligheid om jouw verhaal en emoties te uiten.
Papier is geduldig en kan veel laten zien.
Je onderbewustzijn laat dat naar bovenkomen wat belangrijk is voor je genezing. Vertrouw op jouw onderbewustzijn en je intuïtie om jou te helpen.

Door de jaren ervaring van les geven en begeleiding in combinatie met o.a. NLP opleidingen, Tekentaal en andere intuïtieve ontwikkelingscursussen heeft Sylvia veel kennis opgedaan en inzichten gekregen in wat een tekening of schilderij ook te vertellen heeft. Dit kan alleen accuraat samen met de maker.

Door creatief bezig te zijn maak je kennis met je gevoel en onderbewustzijn. Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom overkomt mij dit altijd? Hoe ontwikkel ik mezelf verder? Kritisch nadenken over de wereld? Hoe pas ik in deze maatschappij? Hoe meer je jezelf leert kennen kun je in je eigen kracht komen. Dan pas kun je meer aan in je leven.

Er is veel onderzoek dat bevestigt dat creativiteit verband heeft met een betere mentale en fysieke gezondheid. Op moment dat je creatief bezig bent kun je niet ook zitten piekeren. Daarom dat mensen veel rust ervaren tijdens het schilderen en tekenen. Zij voelen zich minder angstig en worden  steeds flexibeler. Zij oefenen als het ware dingen op het doek/papier – loslaten, grenzen stellen enz. Na verloop van tijd zie je mensen creatieve worden, gelukkiger en meer uitgerust worden. Zij krijgen nieuwe inzichten om hoe ze hun problemen kunnen oplossen.

Hoe werkt tekentaal sessies?

Mensen die traumatisch ervaringen hebben gehad hebben enorm veel baat van creativiteit. Soms zijn er geen woorden om uit te leggen wat je hebt meegemaakt. Door soms meditaties te gebruiken  maak je connectie met de situatie van vroeger via het onbewustzijn. Je weet dat je niet in die situatie zit maar via een helikopter view kun je het nu zien. Je zintuigen worden ook ingezet. Ineens kan een geur een trigger zijn of smaak. Door dit allemaal in te zetten kom je tot nieuwe informatie. Dit is ook afhankelijk van de trauma. Is de trauma te heftig dan gaan we via omwegen met de emoties aan de slag. Daarom is er niet een vaste protocol. Elk individu krijgt opdrachten die passen bij de probleem en de persoon. De ene persoon heeft al wat gedaan en anderen helemaal niets. Dus ik pas mij aan jouw ontwikkeling. Daarom kan nooit zeggen dat je zoveel behandelingen nodig hebt.

Zie bovenstaande tijdelijke aanbieding!

Nu aanmelden

Per uur € 61,80.
Na de eerste uur wordt er per kwartier afgerekend.

Het kan ook gebeuren dat je komt voor probleem X maar tijdens een sessie blijkt dat probleem F en K ook nog een probleem is. Soms lijkt het probleem niet zo ingewikkeld. Dat komt omdat wat jij niet weet je ook niet door hebt dat daar een probleem is. Als je ouders vroeger nooit knuffelde zal je niet weten dat dat ook heel gezond gedrag is om te doen. Dan krijg je een partner die alleen maar wil knuffelen en dat vind je raar! Wat jij niet kent zal je dus niet begrijpen. Dit is ook op heel veel fronten.

Door bewust te worden wie je bent en hoe je in elkaar zit kun je als ware je eigen gebruiksaanwijzingen maken. Voor jezelf handig en ook voor je dierbare.

Artistieke expressie geeft kracht. Het versterkt  het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het creëren van kunst kan ook een gevoel van veiligheid en welzijn bevorderen, wat cruciaal is voor herstel. Door kunst te gebruiken om negatieve herinneringen te verwerken, kan de ervaringen achter je gelaten worden. Dan worden de emoties steeds minder heftig.

Er wordt vaak geroepen dat we trauma moeten loslaten of een plek geven. Het is onmogelijk om een trauma weg te vagen. Het zal altijd in je herinnering zijn. Dit is een stuk van jou. Dit heeft jou ook gevormd. Letterlijk een plek geven in je lijf is absoluut een foute handeling. Je wilt niet negatieve emoties in je lijf vastzetten. Dat gaat woekeren in je cellen en kan je ziek maken.

We willen het dusdanig verwerken zodat de emoties niet meer getriggerd worden. Leren dealen met wat er gebeurt is, is heel belangrijk.

Een mens is echt heel ingewikkeld. Leer jezelf kennen dan kun je veel oplossen. Tekentaal en schilderen helpt je enorm om met oude pijn om te gaan en jezzelf bevrijden van negatieve mindset.

Wij pakken alles aan om te zorgen dat jij weer optimaal in het leven komt te staan. We werken aan een upgrade van jou zodat jij gelukkig en gezond in het leven sta.

Een andere mogelijkheid is om tekensessies te komen doen. Door eerst te bepalen wat het probleem is krijg je tekenopdrachten. Je onderbewustzijn wordt nu aangesproken om de antwoorden te geven op je specifieke probleem. Het is erg verrassend wat in een tekening tevoorschijn komt. Je hoeft echt niet te kunnen tekenen. Daar gaat het niet om. Soms worden opdrachten gegeven met pastelkrijt, ecoline, waskrijt en houtskool. Helemaal passend op jouw vraagstuk. Het is zo belangrijk om aan jezelf te blijven werken. Om oude emoties los te laten zodat het verleden je toekomst niet gaat belemmeren. Door onze opvoeding, school en maatschappij worden soms bepaalde overtuigingen in ons gedramd waar wij later veel last van kunnen hebben. Denk aan een simpele zin als “jij bent ook niet lenig!” Dit kan opgeslagen worden als niet flexibel zijn.

Door vooral tekenopdrachten te gaan doen kun je samen met Sylvia kijken wat jou belemmert. Het is heel fascinerend wat er uitkomt. Alleen die informatie wat uit jou en je tekening komt zal je helpen jouw leven te transformeren omdat je gelijk kunt resoneren met de informatie. Iets wat iemand alleen maar zegt zal vaak loze woorden blijven. Iets voelen en ervaren zal sneller resultaat hebben. Je onderbewustzijn zal gelijk gaan handelen.

De ene persoon voelt zich prettige om zich te uiten in een tekening en een andere wordt blijer met verf en doek. Door de brede kennis van Sylvia wordt er steeds gekeken wat passend is voor jou en je problematiek. Geef ook door bij je aanmelding als je een duidelijk voorkeur hebt.

Er is ook een blog over de therapeutische tekensessies – Waarom komen mensen bij mij een tekensessie doen? Hopelijk geeft het iets meer inzicht.

“Toen mijn werkgever 60 werd wilde ik hem graag een mooie herinnering kado doen. Het leek mij leuk om een middag te gaan schilderen, en dan het liefst een privé les. Zo kwamen we bij Sylvia terecht. Hoewel hij enige terughoudendheid had, verloor hij dat al snel door de rust waarmee Sylvia ons de mogelijkheden liet zien. Hij werd zelfs enthousiast.
We hebben een top middag gehad, en gingen met een mooi kunstwerk naar huis. Ik kan iedereen zo’n middag bij haar aanraden!” Daniëlle