Oeps uit de kunst gegrepen kunstigart.nl

Kunstig Art weetjes:

Hoe lang schilderij jij al bij Atelier Kunstig Art?
Sinds september 2018.

Is dit schilderij intuïtief ontstaan?
Toen ik wakker werd op de schilder-ochtend, wist ik nog niet wat ik zou gaan schilderen, maar ik merkte, dat ik me geremd voelde in mijn doen en laten en vrijer wilde leven. Bij de fiets heb ik toen een foto genomen en ben het voorwiel met de rem gaan schilderen. Tijdens het schilderen, kwam ik er achter waar het mee te maken had, dat ik mij geremd voelde. Ik kreeg inzicht en wilde mij geen zand meer in de ogen laten strooien door beloftes, die niet nagekomen werden en mijn eigen weg vervolgen. Dat heb ik uitgebeeld door de rem rood (gevaar) te maken en door de as van het wiel te schilderen als iris met pupil. Ik heb een remspoor achtergelaten en rijdt richting het licht.

Heb je andere kleuren gebruikt dan gewoonlijk?
Ik heb geen vaste kleuren, maar houd wel van sprekende kleuren.

Wat heeft jou het meest verrast?
De rem had ik eerst zwart gemaakt. Dat voelde niet goed en de volgende keer dat ik kwam schilderen, bedacht ik, dat hij knalrood moest worden om duidelijkheid te scheppen. Toen ik het tegen Sylvia zei, zei zij, dat ze precies hetzelfde op hetzelfde moment dacht en wij schoten in de lach. Het is een waarschuwing voor mijzelf niet weer in dezelfde valkuil te trappen.

Welke emotie(s) heb je ervaren?
Fijn gevoel, dat het lukte het wiel goed op het doek te krijgen en lekker bezig te zijn. Inzicht te krijgen waar ik voor moet waken. Blij.

Denk je dat anderen dit schilderij van jou hadden verwacht?
Ik denk het niet.

Welke techniek heb je gebruikt?
Oude acrylverf gemengd met zand als basis opgebracht met een spatel. Dit laten drogen en daarna het geel en groen met de kwast aangebracht. Op papier een wiel getekend met potlood en ronde mal en liniaal. Dit voorbeeld aan de achterzijde ingewreven met krijt en op het doek de lijnen getekend (door door te drukken), die ik later geschilderd heb met acrylverf, waarbij ik wel een liniaal voor de spaken erlangs hield. De iris heb ik naar een foto nageschilderd.

Wat is de maat van het schilderij?
40 x 40 cm.

Als iemand interesse heeft, zou jij het willen verkopen?
Nee.