Beslissing nemen om te stoppen

Het leven is opgebouwd uit diverse uitdagingen. Heb je net het ene achter de rug, dan word je geconfronteerd met het volgende. Maar is dat wel zo?

Intense

Ineens lag ik op een zonnige zondagmiddag in december op de intensive care. Totaal niet bevattend wat er met me aan de hand was. Ik had immers alleen maar een blaasontsteking! En toen kwamen iedere keer artsen en verpleegkundigen mij vertellen hoe ernstig ziek ik was.

De artsen hebben niet kunnen verklaren wat er met mij is gebeurd. Ze begrepen  niet waarom mijn ontstekingswaarden zo omhoog vlogen en mijn bloeddruk zo enorm laag was. Wat ik mij zo herinner is dat het koud en donker was op de kamer. Ik voelde mij net Scrooge, als in het kerstverhaal van Shakespeare.

De geest

Ik had steeds het gevoel alsof ik werd bezocht door de geest van “Christmas past of was het Christmas future?” (de geest van Kerst verleden of Kerst toekomst.) Ik dacht bij mezelf, ik heb niets verkeerd gedaan om dit te verdienen. Maar toch was dit het gevoel dat ik constant had.

Op een gegeven moment voelde ik mij in het licht staan en ik wist dat het ergste voorbij was. Het gevoel van “Christmas past” was voorbij. Ik was aan het herstellen. Mijn ontstekingswaarden zakten en mijn bloeddruk ging omhoog. Het blijkt ook dat je van alles en nog wat mee maakt als je op de intensive care ligt, en niets is vreemd hebben zij mij toen uitgelegd. Gelukkig maar, dacht ik. Dan begin ik toch niet gek te worden. Uiteindelijk na anderhalve week mocht ik naar huis, op tijd voor de Kerst (en ik kwam nergens de film Scrooged tegen hahaha)!

Volop weer bezig

Gelukkig gaat het weer heel goed met me. Ik ben de laatste maand aan het opbouwen geweest met het aantal uren in het atelier. Afgelopen week was ik volledig weer aanwezig in de vier. Alleen de dinsdagmiddag nog niet.

Ik was erg blij met de gang van zaken maar ik sliep heel slecht. Ik had enorm veel zorgen.

Duidelijkheid

En opeens wist ik wat de geest van “Christmas past of future” te maken had. Als ik nu niet iets verander aan mijn situatie dan ga ik weer ziek worden. Dan is de vraag of ik de volgende kerst überhaupt ga halen. Ik moest een beslissing nemen.

Hoe moeilijk het ook voor mij is, ik moet toegeven dat ik steeds geld bij moeten leggen om het atelier draaiende te houden. Dit kan niet zo langer. Ik moet hiervan leven en niet geld lenen zodat anderen kunnen komen schilderen.

Mijn droom opgeven

Dit kwam ineens heel hard binnen. Toch is het atelier mijn passie! Mijn droom. Mijn lust en mijn leven. Hier krijg ik ook weer veel energie van. Hier geniet ik van. Mensen worden blij van het schilderen. Genieten. Leren over zichzelf. Leren schilderen. Ontspannen. Dan is dit toch goed wat ik doe? Dus waarom loopt het niet zoals ik het graag wil? Ik heb ook veel stress van het atelier. Hoge huur en lasten. Zelf is mijn energie niet zo hoog als vroeger en daar loop ik steeds tegen aan. Wat moet ik doen?

Stoppen

In eens besloot ik dat ik moest stoppen. Mijn huur moest opzeggen van het atelier. De deuren sluiten zodat nieuwe deuren open kunnen gaan. Dat gaf wel wat opluchting. Maar nu?? Geen idee. In ieder geval, zo kon ik niet verder.

Loslaten?

Er kwam een tip over een antikraak pand. Gelijk had ik weer kriebels in mijn buik en een grote glimlach op mijn gezicht. Ik ben er gaan kijken en werd er zo blij van. Dit is goed te doen. Oh, ik kan het ook niet laten. De energie stroomt weer bij mij. Adrenaline junk ben ik!

Enige nadeel. Als het volgende maand wordt verkocht dan moet ik eruit.

Doorgaan

Na lang wachten kwam maandag het verlossende woord. Ik mag de laatste ruimte nemen. Een vreugdedans werd gedaan! Feestkreten geroepen en mijn glimlach paste niet meer in mijn woonkamer. Dat waren een paar reacties op het goede nieuws van een aantal mensen en ik die het gelijk hoorden. Wat kan een mens dan blij zijn van top tot teen.

Een klaslokaal. Cirkel rond. Als kind wilde ik juf worden tot ik in Nederland kwam wonen. Toen werd mijn leven anders. En dan nu toch juf in een klaslokaal maar dan voor volwassenen. Hoe grappig is dat?

De huur is beduidend lager. We zitten op de begane grond en hebben weer ramen. Ik weet dat dit voor velen een enorme opluchting zal zijn. Ik weet ook dat er mensen niet kwamen schilderen vanwege de ramen. Dus ik hoop jullie heel erg graag jullie weer terug te zien.

We hebben een ruimte op de Hitteschild 2-4 in IJsselstein.

Meld je aan

We gaan door..!!!! En vanaf nu kunnen mensen weer proefworkshops komen doen en weer starten met de 10 wekelijkse cursus. Hier ben ik erg blij om. Vanaf 5 april gaat de dinsdagmiddaggroep ook weer van start in ons nieuwe onderkomen.

Op locatie

Ik ben mij ook aan het oriënteren om iets anders erbij te gaan doen. Ik wil ook meer op locatie werken met teambuilding en workshops geven. Denk b.v. aan bedrijven, camping, vakantiepark enz. Wie nog leuke suggesties heeft of weet waar ik flyers mag/kan neerleggen, of contactpersonen heeft voor mij, dan hoor ik het graag. Vind je het zelf een leuk idee om te gaan schilderen met je collega’s? Laat het mij weten. Het kan intuïtief schilderen zijn, maar ook werken met voorbeelden zoals tegenwoordig veel koeien, varkens, dikke dames enz. Erg leuk allemaal!!

Goed geluisterd naar mijn gevoel

Wat ben ik blij dat ik vorige maand de knoop heb doorgehakt. Niet eerst wachten op een oplossing, maar eerst gedacht aan mijn eigen financiële situatie. Wat goed is voor mij! En dat was de boodschap van mijn geest van “Christmas future”.

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan, zal ik ook altijd dat krijgen wat ik heb gekregen. Dus uit het patroon stappen wat ik had en nu eerst aan mezelf denken. Dat is voor mij een hele moeilijke uitdaging.

Uiteindelijk zie ik dat zoveel uitdagingen in mijn leven hiermee te maken hebben. Ik heb dat eigenlijk nooit geleerd om eerst aan mezelf te denken. Om goed voor mezelf te zorgen. Dus dat ga ik nu leren en doen!!

Het is dan weer toch een te lange tekst, maar ik moest het even kwijt. Soms blijven we zelf in onze eigen cirkel rond draaien. Het is zo moeilijk om het zelf door te hebben. Het is nu wel de tijd om goed naar je eigen leven te kijken, volgens de astrologie. Blij dat er toch iets klopt met wat ik doe, hahaha!

Ik wens iedereen heel veel succes in jullie eigen proces. Laten we elkaar steunen en helpen om te ontplooien. Dit is ook de reden waarom ik ben begonnen met de workshops te geven. Het doel van het leven, volgens mij, is o.a. delen met elkaar en elkaar helpen op wat voor manier dan ook. Wij hebben allemaal zo onze eigen functie daarin.

Ik ben dankbaar dat jullie in mijn leven zijn. Tot gauw!!

Liefdevolle knuffel
Sylvia