Laatst ontving ik een vaasje met een tekst “leven in licht en liefde” met een waxine lichtje erin. Ik kreeg ook de overlijdensbericht van een lieve collega kunstenares. Door de corona maatregelen werd zij in een klein gezelschap gecremeerd. Er werd gevraagd of wij die waxine licht wilden aansteken om 14 uur.

Uiteraard heb ik dat gedaan. Er lag wat tekenpapier op tafel en kleurpotloden en voor ik het wist zat ik haar naam te tekenen. Wat was dat een bijzonder gewaarwording. Door zo met haar naam bezig te zijn, maakte ik een mooi connectie met haar en zo kwamen onze laatste gesprekken weer naar boven en ook onze eerste ontmoeting.

Voor ik het wist zat ik al ruim een half uur te tekenen. Met een glimlach en tranen kon ik volledig afscheid van haar nemen zoals zij afscheid van mij nam door de tekst op het vaasje te schilderen. Ook dat was een bijzonder ervaring.
Rust zacht, lieve Marja. Jij bent nu verlost van al je pijn.

What’s in a name?
Nou een heleboel dus, dat is duidelijk. Wil je even meer connectie maken met iemand ga dan die naam tekenen en voelen wat het met je doet. Dit geldt ook voor iemand waar je veel problemen mee hebt. Dat heb ik daarna gedaan. Zo, dat was werkelijk het tegenovergestelde energie.

Heel bijzonder om dat zo te ervaren. Wel erg goed want al die emoties zitten gewoon in mij. De blije en positieve en de verdrietige, boze, negatieve emoties. De zwart en de wit. Het donker en het licht. Allemaal clichés – zonder donker geen licht en het klopt ook. Daarna ging ik tekenen wat dit allemaal met mij gedaan heeft. Ik voelde mij ineens zo sterk als een boom en vol energie.

Dit is mijn tip aan jullie. Probeer het ook met je eigen naam. Met mooie letters je naam versieren. Hoe zet je jezelf neer? Kleur je ze pastel in of juist met krachtige kleuren? Wat doet dit met je? Wil je meer gronden en in je kracht staan? Schrijf je naam op en ga er steeds over heen. Steeds krachtiger zet je je naam neer.

Veel plezier ermee.

Met h-ART-elijke groeten,
Sylvia