Wat beweegt iemand om een cursus intuïtief schilderen te volgen bij Atelier Kunstig Art?

Een paar jaar geleden op de kunst en hobby markt werd het mij duidelijk dat wij in een heel ander tijdperk leven. Het tijdperk van het internet. Blijkbaar gaan steeds meer mensen thuis aan de slag met schilderen en kijken op YouTube hoe je kunt schilderen. Natuurlijk kan dat erg leerzaam zijn. Er liggen echter wel een aantal gevaren op de loer. Je kunt bepaalde dingen verkeerd aan leren of doordat je begeleiding mis kom je niet verder.  Uit gesprekken kwam naar voren dat mensen dan denken “zie je wel dat ik niet kan schilderen!” Vreselijk vond ik het toen ik dit hoorde.

schilderen in atelier kunstig art

“Een date met je ezel!” de wekelijkse workshops

Gebruik je geen goede kwaliteit materiaal dan kan dat meer problemen opleveren dan dat je dat kunt voorstellen. Zelfs ik kan moeilijk iets moois maken met goedkoper verf en doeken die je tegenwoordig kunt kopen. Koop verf en doeken in speciaal zaken voor meer kans op succes.

In een tijd waar veel mensen last hebben van eenzaamheid vraag ik mij af hoe belangrijk het is om juist in groepen te schilderen. Op een clubje gaan. Onder de mensen te zijn.

Uit nieuwsgierigheid heb ik mijn cursisten gevraagd waarom ze juist bij mij komen tijdens de “wekelijkse date met je ezel!” Dit waren hun redenen om juist op cursus te komen bij mij.

Waarom kom je juist bij Atelier Kunstig Art schilderen?

teambuilding schilderen

Communicatie training voor het bedrijfsleven.
Leer elkaar echt kennen!

Evelien: ik kom voor Sylvia omdat zij mij leert kijken en ze kan bijzonder goed op een afstand blijven en toch mij het werk laten doen. Heel prettig vind ik dat ik geen ver- of beoordeling voel. Prettig en ontspannen sfeer. Er is ruimte voor zowel intuïtief schilderen als je eigen onderwerp kiezen.

Henny: ik ben met Evelien eens.  Heel fijn om je eigen onderwerp te mogen kiezen en er zo lang over mag doen als je wilt. Geen opdrachten krijgen. Kunnen overleggen met Sylvia hoe nu verder en welke techniek ik nodig heb word dan uitgelegd. Het werkt heel prettig om met de goede kwaliteit verf en doeken te schilderen.

Liesbeth: thuis kan ik nooit zo de diepte ingaan zoals in het atelier bij Sylvia. Door haar manier van vragen stellen kom ik veel verder. Ga ik ook de diepte in wat ik erg fijn vind. Ze reikt mij dan gelijk de juiste methode aan om de volgende stuk te kunnen doen. Dit kan ik niet van de internet leren. Dit is echt één-op-één advies en zij voelt heel goed aan wat bij mij wel past.

Lenie: ik heb ooit alle materialen gekocht maar kwam er nooit aan toe om het op te pakken. De rust was er niet. Dan miste ik de expertise van Sylvia. Door in gesprek te gaan met Sylvia kom ik altijd verder. De gesprekken aan tafel vind ik ook erg inspirerend. Het is niet in een woord te vatten. Je kan hier altijd je verhaal kwijt.

“Creativity takes courage.” Henri Matisse

Sonja: even helemaal vrij voelen. Spelen. Geen regels. Het gewoon doen. Ik gun het iedereen om deze vorm van ontspanning te ervaren. Quality time voor jezelf. Werken vanuit je gevoel en dichtbij jezelf blijven. Dit moment jezelf gunnen, niet denken, juist, gewoon doen! Ieder werk hoort bij die maker. Wat het met je doet – rust en ontspanning. Alles is goed. Geen oordeel. Juist dit voelen dat het niet perfect hoeft te zijn. Je gaat vanzelf in je cocon zitten. Heerlijk.

Krijnie: ik kom schilderen omdat ik graag met kleuren werk en om mijn hoofd leeg te maken en ook voor het kopje thee, leuke gesprekjes, lachen en gezelligheid. Een paar uur helemaal voor mijzelf dus.

Rita: ik ben bewust hier gekomen omdat ik bezig ben met een bewustwordingsproces en daarom juist intuïtief schilderen wilde ervaren. Ik heb altijd geleefd vanuit mijn ratio en was ik het contact met mezelf kwijt. Ik vind het hier prettig om met anderen te kunnen praten die ook bezig zijn met hun eigen bewustwordings- en ontwikkelingsproces. Dit komt ook tot uiting in mijn schilderijen. Het is fijn om in een groep bezig te zijn. Als ik mij op mijn plek voel dan is er geen “must” om te komen. Het gaat vanzelf. Ik vind het heel fijn dat ik begeleiding heb want “ik kan er geen hout van” en het is mij toch gelukt om een prachtige olifant te maken!

Jeanette: ik ben eruit en ik uit mij! Het schilderen helpt mij om te uiten en bij mezelf te komen. Dingen worden helder en ik kan letterlijk en figuurlijk ruimte nu creëren voor mezelf.

Anoniem: ik kom echt voor mijn eigen bewustzijnsproces. Ik vind het fijn om door Sylvia begeleid te worden. Ze stelt goede vragen waardoor ik nog beter in mijn proces kan gaan. Alleen zou ik dit nooit kunnen bereiken. Misschien met gewoon leren schilderen kun je dat gemakkelijker via het internet maar niet met intuïtief schilderen zoals wij doen bij Sylvia. Dit vraagt om begeleiding en dat is absoluut een toegevoegde waarde voor mij. Tevens hoef ik bij Sylvia niet zelf allemaal dure materiaal aan te schaffen. Alles staat klaar op mij te wachten als ik binnenkom. Ik kan kiezen wat ik wil gaan doen. Dat is heel fijn. “Zij laat mij schilderen”. Als ik hulp nodig heb dan hoef ik maar te roepen en dat is prettig als ik weer even vastloop. Het is ook fijn om bij een bijzonder clubje bij te horen.

Ingrid: mijn belangrijkste reden is dat ik graag creatief bezig ben. Als je wat nieuws gaat doen, is het handig als iemand je daar mee op weg helpt. Daarvoor ben ik naar Atelier Kunstig Art gegaan. Ik had mooie resultaten gezien bij vriendinnen. Nu vind ik het gewoon fijn om even in een andere omgeving bezig te zijn. De ervaring is dat je dan ook lekker bezig bent en je hoofd leeg maakt van alles beslommeringen. Daarbij zijn de groepen ook gezellig. Thuis zou ik er niet aan toe komen dus ik ben blij dat ik regelmatig even kan ontspannen in het atelier. Daarbij worden de resultaten steeds leuker, want Sylvia kan je natuurlijk ook een heleboel leren.

Loes: voor mij is het belangrijk het sociale contact. Je gaat met je hobby aan de gang omdat je bepaalde tijden hebt afgesproken. Je krijgt andere ideeën en aanwijzingen omdat je in een groep schildert.

Voor meer informatie over de wekelijkse workshops:  “een date met je ezel!”

Voor meer informatie over de: strippenkaart systeem

Voor meer informatie over de: losse workshops

Lydia: voor mij is het heel fijn om te spelen met verf. Het is een spel. Ik vind het fijn dat Sylvia het erkend in mij en mij ondersteund waar ik vast loop in het spel. De contacten met de medecursisten, de betrokkenheid en de gesprekken met elkaar waar ik niet bij anderen zo kwijt kan. De gesprekken kunnen zowel spiritueel zijn als ook nuchter. Alles kan. Wel fijn dat er ruimte is om jezelf te zijn. We zijn dan met de zingeving van het leven bezig en dat is heel mooi.

Cecile: ik heb alle spullen thuis en de ruimte ervoor maar toch kom ik er niet aan toe. Er is altijd afleiding thuis. Het is vooral moeilijk om thuis de tijd voor te nemen. En in tweede instantie vind ik het fijn om feedback te krijgen over wat ik doe – dus tips hoe verder te gaan zoals met een spatel werken enz. Leuk om te zien wat anderen maken, daar krijg ik ook ideeën van en de ontmoeting met andere mensen. Het samen schilderen en de gesprekken. Dat vind ik ook prettig.

Paula: als je technieken leert van het internet heb je grote kans dat je het jezelf verkeerd aanleert. Hoe leer je dat af? Nu krijg ik aanwijzingen hoe het ook anders kan. Ik heb leren kijken waardoor ik nu zelfs de fouten in mijn voorbeelden zie!  Ik heb bewust gekozen om op schildercursus te gaan om de deur uit te zijn. Ik heb behoefte aan contact met andere mensen. De gesprekken zijn fijn.

“Intuïtie is ons aller belangrijkste GPS in ons leven.”

Onze conclusie: op cursus of workshop gaan levert veel meer voordelen op dan alleen achter de pc jezelf schilderen aan leren. Voor iedereen was het erg belangrijk om juist persoonlijke begeleiding te krijgen die past bij eenieder. Technieken op maat ontvangen en de vrijheid om zelf te mogen maken wat je zelf graag wilt en toch met iemand kunnen brainstormen hoe het aan te pakken. We gunnen het ook iedereen om de toegevoegde waarde van in gezelschap schilderen om dit zelf te komen ervaren.  Juist ervaren hoe fijn het is om onder de mensen te zijn en de wijsheden over het leven met elkaar te delen. De grappen en anekdotes te delen en soms ook de minder leuke kanten van het leven te delen in een geborgen en veilige omgeving.

Ik vond dit voor mezelf een interessant onderzoek. Ik hoop dat het voor jou iets kan betekenen. Kom gauw intuïtief schilderen!

Met h-ART-lijke groeten,
Sylvia te Braake
Atelier Kunstig Art

P.S. Lees hier het verhaal van Margriet en haar avontuur met intuïtief schilderen.

Nu aanmelden
intuïtief schilderen is net als het leven kunstigart.nl