Vanmorgen werd ik wakker en toen ik na mijn Boeddha schilderij aan de wand tegen over mij, lag te bewonderen, zoals ik elke ochtend doe, ging ik ineens in gedachte terug na het jaar 2000. Toen ging ik voor het eerst intuïtief schilderen, bij Auke Rodrigo.

Hoeveel?

Dat was een hele uitgave. Bijna 500 gulden destijds voor een cursus. Ik dacht nog “ik lijk wel gek”, maar ik “moest” het gaan doen en ik vond het een partij leuk. Ik was er gelijk helemaal aan verslingerd, verslaafd en nu inmiddels echt een “junkie!! ” Ik kan niet meer zonder, realiseerde ik me.

Inmiddels is mijn hele huis ingericht met mijn eigen schilderijen. Niets is zo persoonlijk als je eigen kunst aan je wanden. Mijn liefde, mijn passie, mijn positieve energie zit erin. Na al die jaren ben ik er nog steeds blij mee.

Boeddha

In 2001 heb ik mijn eerste Boeddha schilderij gemaakt. Het was toen mijn grootste schilderij en het had voor mij zo’n bijzonder verhaal. Dit is ook de favoriete schilderij van mijn zonen en ik. Die hoort dan ook echt in onze woonkamer. Ik weet zelfs niet of ik het ooit zou verkopen. Zo dierbaar is het geworden voor ons drieën.BOEDAH_2.jpg

Beslissing

Wat is dat toch genieten om je eigen kunst aan de muur te hebben. In eens kreeg ik het inzicht, dat de cursus helemaal niet zo duur was!eigen De plezier en persoonlijke ontwikkeling die ik doormaakte was geweldig. De kick die ik kreeg toen het af was en het echt na mijn zin was, YES!  En dan, het plezier om er na te kijken de afgelopen 16 jaar! Daar is eigenlijk geen prijskaartje aan op te hangen.

Wat ben ik weer een gelukkig mens! Wat is het fijn om zo wakker te worden. Dankbaar dat ik toen die beslissing heb genomen. Was het niet voor die wilde gok, want zo voelde het, zou ik nu niet al 12 jaar een eigen atelier hebben. Dat één beslissing zo ontzettend veel teweeg kan brengen is toch een machtig gevoel. Dat was ik eigenlijk helemaal vergeten. Wat ben ik blij dat ik soms dingen doe die ik niet altijd kan verklaren waarom ik dat dan echt “moet” doen.

Welke beslissing heb jij ooit genomen waarvan je nu nog steeds van geniet? Ik ben benieuwd. Je mag het hieronder delen als je dat wilt.

Liefs en geniet van deze nieuw en hopelijk creatief jaar.
Sylvia

ps. sorry voor alle taalfouten, maar ik wilde perse dat dit verhaal in de nieuwsbrief van januari zou komen. Volgende keer laat ik het echt weer nakijken