Oeps uit de kunst gegrepen kunstigart.nl

Kunstig Art weetjes:

Is dit schilderij intuïtief ontstaan?
Ja.

Heb je andere kleuren gebruikt dan gewoonlijk?
Nee.

Wat heeft jou het meest verrast?
Al heb ik deze schilderij gemaakt in de zomer van 2007 weet ik nog goed dat ik toen zo sterk aanvoelde dat er een cirkel in mijn schilderij moest komen. Eerst zat het in het midden en dat voelde niet goed. Toen ik het zo aan de rechterkant maakte klopte het helemaal voor mij. Dat de bal ineens lint erom heen kreeg en een grote strik raakte mij heel diep. Ik had mezelf een cadeau gegeven. Dit was het start van mijn eigen ontwaking. Wat wil ik? Wie ben ik? Ben ik gelukkig? Een bijzonder nieuw levensfase brak aan waarvan ik nog steeds heel dankbaar voor ben dat ik zulke moeilijke maar dappere stappen heb genomen.

Welke emotie(s) heb je ervaren?
Van verdriet tot intense blijdschap. Van kracht en heel kwetsbaar voelen. Humor en spanning. Aan het einde was er een enorm gevoel van nieuwsgierigheid naar de toekomst. Welk cadeau zou ik ontvangen van het universum.

Er rolde toen bijna tegelijkertijd een gedicht uit:

“Present”
Past, present, future.
Every day is a present.
A new gift which should be
unwrapped each morning
with love and a smile.
Cherish each moment
and make each new day
very special.

Denk je dat anderen dit schilderij van jou hadden verwacht?
Het was vast geen verrassing alleen weinig wist waarom dit zo bijzonder was voor mij!

Welke techniek heb je gebruikt?
Gemengde techniek van zand in verf.

Wat is de maat van het schilderij?
80 x 80 cm

Als iemand interesse heeft, zou jij het willen verkopen?
Als ik het nog had – deze is verbrand in 2013 – had ik het niet verkocht.