Voor welke partij ben jij? Zo voelt het tegenwoordig. Je bent of voor alle maatregelen van de overheid of voor de partij die zich zorgen maakt over de spoedwet en dat wij onze vrijheid kwijt raken. Dan is er de partij die complottheorieën aan het onderzoeken zijn. Ik kan het standpunt van elke partij begrijpen. Het is net hoe je ertegen aan kijkt en hoe je eigen situatie is.

Wat ze allemaal gemeen hebben?
Ze maken gebruik van angst. Hoe meer de mensheid in angst leeft hoe meer grip deze partijen op de mensen hebben. Dit doet mij denken aan hoe de kerk in het verleden de duivel en de hel als tool gebruikte om mensen bang te maken en zodat ze wel naar de pastoor gingen luisteren. Tegenwoordig noemen we dat manipulatie!

Ik voel bij veel mensen veel angst. Het lijkt wel of de hele wereld onder invloed van angst leeft. Zoveel mensen hebben een steeds korter lontje. Ze leven hun frustratie op anderen uit want ze hebben wel een uitlaatklep nodig. Ze gunnen een ander niets en zeker niet als zij het gevoel hebben gevangen te zitten in hun quarantaine of in een lockdown.

Het maakt even niet uit voor welke partij je bent. Ik snap alle partijen en ik snap ook hun angst. Waar ik mij wel zorgen om maak is het effect, wat deze angst met ons doet. Door mijn eigen immuunziekte kom ik er steeds meer achter wat stress met je lijf en immuunsysteem doet. Dus angst is funest. Ik zie om mij heen ook mensen die zich enorm inspannen om anderen wakker te maken en de andere kant van de overheidsregels te belichten, die nu zelf plat liggen met Corona. Hun weerstand liet het ook af weten. Teveel stress.

Er is ook een andere manier.
Ik ben voor een 4e partij. De partij die graag vanuit liefde wil leven. Liefde voor jezelf staat bovenaan. Nu spreek ik uit eigen ervaring dat ik mezelf in het verleden vaak op de laatste plek heb gezet! Iedereen was altijd belangrijker dan ikzelf. Zelfs in het vliegtuig als ze vertelde dat je eerst zelf je zuurstofmasker om moest doen en dan pas je kinderen ging helpen, voelde ik zo’n enorm weerstand omhoog komen. Mijn kinderen waren belangrijker!

Inmiddels heb ik het door. Als ik goed voor mezelf zorg, kan ik ook goed voor mijn kinderen zorgen en andere mensen dienen. Nu lig ik al 8 maanden plat en kan ik niemand dienen. Ik snap het echt!

Waarom gebeurt dit allemaal?
Ik ben altijd van mening dat alles een reden heeft. Ook mijn ziek zijn. Ik ben echt ‘in proces’ geweest de afgelopen 8 maanden. Wat zeker duidelijk is, is mijn eigenliefde die ik aan mezelf geef. Dat wordt steeds groter. Hoe meer ik in een staat van liefde verkeer hoe minder ik in een staat van angst leef. Ik ben ook mijn angsten te lijf gegaan. Soms waren er angsten die duidelijk niet echt van mij waren. Daar ben ik mee opgevoed. Die kon ik gelijk deleten. Anderen waren toch oude trauma’s en hadden weer aandacht nodig om op te lossen. Duidelijk was dat liefde en angst niet tegelijkertijd gevoeld kunnen worden. Ik kies bewust om vanuit liefde te leven. Soms vraag ik mezelf ook af als ik een besluit neem: is dit vanuit angst of vanuit liefde? Dit is voor mij een handige tool om mezelf even te testen.

Ik ben wel van mening dat dit jaar echt in het teken staat van ‘naar binnen keren’. Wat zou jij intern bij jezelf kunnen oplossen? Wat dient jou niet meer? Hoe krijg jij meer rust?

Als wij in chaos leven door onze eigen trauma’s dan is het ook moeilijk om in liefde te leven. Hoe meer chaos in je,  hoe meer om je heen. Soms is het handige om eerst intern op te ruimen en dan aan de slag in je huis. Stel je voor als we allemaal onze oude troep weggooien, letterlijk en figuurlijk, hoe zou de wereld eruit zien? We zouden allemaal in een veel positievere en liefdevollere vibratie leven. Dan gaan we allemaal anders met elkaar om. Vind je dat niet de moeite waard om te doen?

Kies jij voor liefde of angst?
Stel je voor: je voelt je angstig. Je kruipt als het ware in je schulp of je reageert heel boos op de mensen om je heen. Jouw staat van zijn heeft invloed op de mensen om je heen. Zij beïnvloeden weer de mensen om hun heen. Voor je het weet heb je een olievlek van angst en boosheid door je hele stad. Hoe moeilijk is het om dan iets positiefs te zien en voelen in het leven?

Denk nu aan iemand waar je van houdt? Voel hoe je blij wordt. Je hart gaat zingen. Je krijgt het warm. Je straalt. Je krijgt energie. Als jij nu naar buiten loopt en iemand ziet jou stralen dan gaat die ook stralen. Zij geven deze straling van jouw positieve vibes door. Zie je hoe deze olievlek heel snel groeit en hoe de energie omhoog gaat. Dan komen er allemaal positieve ideeën uit mensen hoe we met, bijvoorbeeld deze crisis om kunnen gaan. We bedenken nieuw ideeën en doen het op een positieve manier.

Laten we onze aandacht richten op mooie initiatieven van mensen en bedrijven. Ik zie ook een saamhorigheid ontstaan. Dit moet sterker op een positieve manier. Zo kunnen we elkaar helpen. Bedenk wat je aandacht geeft ook groeit! Kies voor liefde.

Houd de chaos uit je leven.
Ik besef heel goed dat wij niet onze koppen in het zand moeten steken. Blijf natuurlijk alert en op de hoogte. Zolang je niet in de angst schiet en daarin blijft hangen.

Wij zijn nu eenmaal mensen en mensen hebben ego’s en verwachtingen. Dit zijn zeker 2 aspecten in ons leven die ons in moeilijkheden kunnen brengen. Op het moment dat wij iets verwachten van een ander en het gebeurt niet, zijn wij teleurgesteld, boos, verdrietig, noem maar op welke emotie dan boven komt. Heb je last van een groot ego, dan kunnen die emoties flink de overhand nemen. Daar kun je voor kiezen om wat mee te doen om je eigen leven aangenamer te maken!

Wat doe je met je eigen angst?
Ik wens iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke en rare tijd waarin wij leven. Laten we elkaar helpen op een mooie manier om hier sterk uit te komen. Onderzoek je eigen angst. Dat kan je veel informatie geven waarom je in de angst van nu blijft hangen. Los die op en dan ben je op weg naar je eigen vrijheid want dat is een “state of mind”. Niemand kan die vrijheid van je afnemen, ook geen wet. Vrijheid zit ín je en alleen jouw eigen beperkende gedachten kunnen je gevangen houden. Werkelijke vrijheid is eigenlijk een illusie. We zullen altijd een regering hebben die wetten en regels voorschrijven. Natuurlijk hoop je dat je achter die wetten kan staan. Dat ze voor jou begrijpelijk zijn.

Wees lief voor jezelf en voor elkaar.
Zorg goed voor jezelf. Zo hebben wij wat aan elkaar. Iedereen is even belangrijk en heeft zijn/haar eigen taak binnen onze maatschappij. Of je nou heel belangrijk bent  voor 1 persoon of voor 200, jij bent belangrijk. Iedereen telt mee!

Ik steek heus niet mijn kop in het zand. Ik vind het ook een ingewikkelde tijd en krijg vaak het gevoel dat er geen win-win situatie is om te behalen. Wat ik wel wil is gezond door deze tijd heenkomen. Vooral gezond van geest want dat heeft grote invloed op mijn lijf. Ik word ook gelukkig als ik vanuit liefde leef. Dit gun ik eenieder.

Lieve mensen, heel veel succes de komende maanden. Blijf vanuit liefde leven voor je eigen welzijn. Kijk af en toe dan maar niet naar al die negatieve berichten. Kies voor je eigen geluk en help elkaar om sterk en gelukkig uit deze crisis te komen. Wat we dit jaar emotioneel hebben opgelost en daar is het nu echt de tijd voor, zal ons helpen om vredig het nieuwe jaar in te gaan. Doe het voor jezelf en besef goed dat je ook anderen hiermee helpt. Ik kan alleen maar hopen dat als wij met z’n allen veel positieve vibes de wereld insturen dat wij ook het bedrijfsleven helpen om de juiste vibes te krijgen om te overleven. Doe jij mee met deze positieve vibratie?

Dikke knuffel en liefs,

Sylvia

P.S. laat gerust een berichtje achter.