Zondagmiddag 26 maart was de eerste “Feng Shui, aangenaam” in het atelier!
Waarom bij mij in het atelier, vraag je je af? Heel simpel. Mary-Rose Kolkman, Feng Shui master stylist, woont in Deventer. Ik heb haar kunnen overhalen om bij mij een informatieve lezing en interactieve middag over Feng Shui te geven. Echte bofkonten waren wij, want dit werd de kick-off voor een maandelijks evenement!

Mary-roseWat maakte de middag zo bijzonder?

In de jaren 80 van het vorige eeuw kwam Feng Shui op mijn pad en ik was er gelijk door gepakt. Nu stond er een master in mijn atelier! Niet zo’n klein, Chinese meneertje met een hele lange snor maar een slanke Hollandse dame op hoge hakken.

 • Een duidelijk presentatie met heel veel informatie zoals welk “dier” je bent uit de dierenriem. Met welk ander “dier” kun je goed opschieten en met wie niet.
 • De 5 elementen: wat ze zijn, de interactie, en welke invloed heeft dit op jou en mij.
 • Wat brengt 2017 ons?
 • Wat is belangrijk om te weten over het komende maand?
 • Welke attributen zou je kunnen gebruiken als de energie – Chi – in je kamer / huis slecht is?
 • Wat ook erg belangrijk was om te horen wat je nou juist niet moet doen! Hoe voorkom je problemen tussen partners? Welke rol spelen spiegels in je huis? Kristallen voor je raam hangen, wel of niet doen? En echt veel meer!
 • Waar kunnen we rekening mee houden al heeft Mary-Rose de 4 Pilaren nog niet eens voor ons uitgerekend?
 • Echt geweldig, zij gaat ook andere cursussen en workshops geven (en ik ben assistent!)
 • Duidelijk is dat Feng Shui geen geloof of bijgeloof is, maar serieuze wiskunde. Alles wordt gemeten en uitgewerkt met o.a. driehoeken en Lo Pan (kompas). Niets wordt aan het toeval overgelaten.
 • Nou waren er nog veel meer dingen, maar dat ben ik even kwijt. Daarom ben ik ook erg blij dat dit wordt herhaald. Voor ik het begrijp- en de connectie met het een en ander ga zien-  zal even duren….
 • Elke maand komen er nieuwe items bij, ook voor de gevorderde beoefenaar.
 • Kortom voor iedereen is dit toegankelijk en informatief.

Het was voor mij heel speciaal. Het besef dat ik dit voor elkaar heb gekregen, geeft weer aan hoe wensen / dromen echt werkelijkheid kunnen worden.

Nu snap ik ook de titel: Feng Shui, aangenaam!

Feng Shui, aangenaam!
Aangenaam kennis ermee te maken.
Aangenaam Mary-Rose te leren kennen.
Feng Shui zelf is erg aangenaam.
Is je huis, je bedrijf, je leven Feng Shui ingericht
dan wordt jouw wereld echt zeer aangenaam!

Ik ben er nog vol van, maar ik heb mijn huiswerk!
Er is al veel wat ik zelf kan veranderen door kleuren hier en daar toe te voegen. Een tafel in het atelier anders neer te zetten enz. Ik ga ervoor, want ik heb heel lang het gevoel dat ik tegen de berg op loop.

Als de energie / Chi inderdaad in mijn huis niet goed is, heeft dat een flink effect op mij en alles wat ik onderneem. Als ik even stilsta bij wat ik heb meegemaakt, sinds ik op de flat ben komen wonen, is dat heel wat.

Nu weet ik niet het fijne ervan, maar ik heb wel begrepen dat het een en ander hiermee te maken heeft. Want bedrijven die erg goed draaiden, uit hun jasje groeiden, verhuisden en vervolgens de goot in zakten, is een bekend fenomeen die met Feng Shui verklaard wordt. Dat komt niet doordat het bedrijf anders is gaan werken. Het heeft met de energie in het nieuwe pand te maken.

Als je weet wat je met die energie kunt doen, kun je het oplossen! Daar ga ik voor. Dit wordt een win-win-situatie met Mary-Rose aan mijn zijde. Wat geeft dat al een geweldig goed gevoel.

Wat gaan we allemaal doen?

Dat intuïtief schilderen meer is dan alleen, schilderen! weten we al. 

Weer een droom van mij is uitgekomen: Atelier Kunstig Art is meer dan alleen, schilderen!

Er komen lezingen, workshops en cursussen met een boeiende en inspirerende grondslag. Als cursist kun je vooraan staan in de rij.

Vanaf nu gaan we de volgende evenementen organiseren in het atelier:

 • elke laatste zondag van de maand:  Feng Shui, aangenaam!”
 • elke tweede donderdagavond van de maand: Mindset Workshop”
 • op 7 mei starten we met de tweedelige  Wealth vase”  workshop.
 • elke maand gaan wij tijdens de “Feng Shui, aangenaam” middag schilderijen exposeren / veilen die aansluiten bij het thema van de maand. Wil jij als cursist hier aan mee doen, laat het mij weten.

Dat wordt heel spannend, want er komen nog meer cursussen / workshops van Feng Shui.

Deze zullen ook een combi vormen met schilderen en zal dus enorm veel verdieping geven en zeker doorwerken aan de harmonie in je eigen leven.
Ik ben zelf al begonnen met deze ontdekkingsreis!

Wat heb jij hieraan?

Ik ben van mening dat we op de wereld zijn om te leren van elkaar door kennis te delen. Ik weet een beetje van dit en een beetje van dat. Op dit moment komen er mensen op mijn pad die heel veel weten van dit en van dat. Dat wil ik met jullie delen!

Het is één van mijn dromen om meer te kunnen bieden dan alleen schilderen. Dit gaat  intuïtief schilderen juist versterken en dat is mijn opzet.

Voor wie het interessant vindt, kan het een verrijking zijn om anders naar je eigen leven te kijken. Vaak blijven we in ons eigen cirkeltje ronddraaien. Door verhalen of informatie te horen uit een heel ander windstreek, kun je je eigen wereld veranderen door te kijken vanuit een ander perspectief.

Een nieuwsgierig mens verbreed zijn kennis door open te staan voor dat wat hij nog niet kent! Dan word je als mens alleen maar rijker en leef je meer in harmonie met je “Zelf”.

Ik neem nu even Feng Shui als voorbeeld:

als je weet dat je waterelement zwak is dan kan het goed zijn om juist meer te gaan schilderen met blauw en zwart. Als je een sterke vuur type bent dan is het misschien niet zo goed om altijd met rood te schilderen.

Ik begin dit een beetje te begrijpen en vind het uitermate interessant wat dit aan toegevoegde waarde kan hebben voor jou en voor mij. Dit maakt mij erg enthousiast en nieuwsgierig.

Voor mij op dit moment voel ik weer de energie stromen in mijn leven. Ik word hier heel blij van. Dit voelt als een prachtige combinatie. Er gebeuren al veel mooie dingen op dit moment in mijn leven. Ik zit in de flow!

Met deze vrolijke noot stop ik en hoop ik dat wij je kunnen inspireren op onze volgende “Feng Shui, aangenaam” event op zondagmiddag 30 april a.s. Voor meer informatie https://webshop.knowvision.nl/product/feng-shui-aangenaam/

Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief Tips van Feng Shui dan pak je nog korting voor workshops!

Liefs,
Sylvia