Gezonder door intuïtief te schilderen

“Kan dat echt?” denk je misschien. Ja dat kan echt. Door vanuit je gevoel en intuïtie te gaan schilderen, maak je onbewust, contact met je onderbewustzijn. Het wordt steeds duidelijker dat ons onderbewustzijn meer de baas is over ons dan ons denken. Door connectie te maken met je onderbewustzijn kun je gemakkelijker bij je emoties komen, je blokkades, je belemmeringen. Door ze te zien, herkennen, kun je ze opruimen. Door opruimen van oude bagage wordt je vrolijker, gezonder.

Burn out en intuïtief schilderen

In de 10 jaar dat het atelier bestaat heb ik veel mensen mogen ontvangen die kwamen schilderen omdat ze in een burn out zaten. Die aan het genezen waren van een heftige (chronische) ziekte. Zelfs mensen die kanker hadden en tussen de chemo’s door kwamen schilderen. Al deze mensen hebben heel veel baat gehad om intuïtief te schilderen. Het heeft hun uit de burn out’s geholpen. Het heeft geholpen in de verwerking van hun ziekte.

Je rechterhersenhelft en intuïtief schilderen
Door simpel weg te gaan kliederen en spelen met verf, maak je het snelst verbinding met je rechterhersenhelft. Dit is het meest eenvoudigste manier om contact te maken met je onderbewustzijn. Alles wat we mee maken wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn. Daarom dat er tijdens het schilderen ineens taferelen kunnen ontstaan wat je ooit jaren geleden hebt gezien. Het houdt ook in dat onverwerkte emoties, drama’s, daar ook opgeslagen zitten en tijdens het schilderen naar boven komen.

Emoties opruimen
Dat klinkt heel heftig en soms is dat ook zo. Sommige mensen kunnen in eens heftig buikpijn krijgen of super geïrriteerd raken. We gaan dan een simpele oefening doen om die oude emotie op te ruimen. Enkele minuten later sta je weer fris en fruitig te schilderen en merk je dat de energie in jezelf veranderd is. Hoe gaaf is dat??!!

Emotionele blokkades opruimen
Ik heb jaren geleden NLP opleidingen gedaan en kwam er achter dat wij een aantal technieken al toe paste op doek. De meeste mensen weten soms nog geen eens waar het over gaat als ze ineens buikpijn voelen. Een emotionele blokkade is getrigged. Dat is duidelijk. Die halen we weg. Wat er ooit is gebeurt kunnen we niet veranderen, maar die oude emoties heb je niet meer langer nodig. Het is tijd om los te laten. “Dank je emotie dat je er was, ik wil nu verder.”

Loslaten
En dat is precies wat onze manier van schilderen is. Los laten. Want we knoeien en kliederen en hebben geen idee wat we aan het doen zijn! Werkelijk, zo heerlijk om te spelen, je eigen ruimte in te nemen en gewoon jezelf de kans geven om er te zijn. Dan gaan we opruimen. Wat we niet mooi vinden gaan we veranderen. Andere kleurtje erover, andere vorm geven. En dat is nou los laten. Zo eenvoudig. Als het geen toegevoegde waarde meer heeft voor ons dan mag het weg. Laat maar gaan.

Persoonlijke ontwikkeling/groei
Hoe meer je in je eigen proces verdiept tijdens het schilderen, hoe meer je beseft, hoe geweldig goed je bezig bent. Durven om toch weer over iets heen te gaan, terwijl je zo bang bent om het te verprutsen, is de ultieme uitdaging van los laten. Wat een lef heb je op dat moment om je eigen angsten de deur uit te schoppen en in “volle vertrouwen” de verandering te maken. “Het diepe inspringen zonder bandjes”, denk ik altijd. Op dit moment ben JIJ de verandering. Heb JIJ voor jezelf gekozen. Heb JIJ voor liefde gekozen boven angst. Wees dan ook trots op jezelf. Op je eigen overwinning. We staan te weinig stil bij wat we wel voor elkaar krijgen, wat we wel goed doen. We zien vaak wat we niet hebben gedaan!!

Nu jij weer! Kan intuïtief schilderen jou helpen om gezonder te worden? JA!!! Meld je nu aan voor de
wekelijkse cursus of een middagworkshop en kies voor jezelf.
Dit is geen luxe, dit is je broodnodige onderhoud met jezelf.

Met oprechte liefde, Sylvia

ps. blijf op de hoogte van blogs en andere mededelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief hier onderaan de pagina.