Ik geef het op!

Ik geef het op!verf-patronen-kunstig-art

Als ondernemer is één van mijn taken, PR. Zoveel mogelijk reclame maken voor mijn cursussen, workshops en teambuilding. Dat is wel een vak apart en daarom volg ik vele webinars hoe ik Facebook enz. het beste in kan zetten  om meer klanten te krijgen.

Ik schrijf regelmatig een blog, zet iets op Facebook, zet tekst en uitleg op mijn website, etc. Ik merk dat ik daar best veel tijd aan besteed en dan heb ik het nog niet eens over ontwerpen en uitwerken van mijn nieuwe logo en het maken van posters en flyers en zo.

Schilderen en ontwerpen

Ik vind het eigenlijk jammer dat ik mijn kostbare tijd moet besteden aan dit soort dingen. Ik wil liever schilderen, ontwerpen en cursussen geven. Daar word ik heel blij van. 

Terwijl ik aan het schilderen ben, denk ik wel eens, hoe breng ik dit gevoel over. Het gevoel van vrijheid, intens gelukkig voelen dat ik in de flow ben van mijn schilderij.

Toen kwam het binnen. (It hit me!)

Intuïtief schilderen is overgave!

Op het moment dat ik volledig één ben met mijn schilderij zit ik in overgave. Dan stroomt alles. Ben ik niet bezig met controle hebben (over wat er moet ontstaan). Laat ik los (alle spanning en stress in mij) wat mijn schilderij zou kunnen worden. Geen prestatiedrang, ik speel en geniet.

Mindfulness

Dus met andere woorden, ben ik volledig in het nu, accepteer ik watZen-in-the-chaos-W-kunstigart57e1930a7b2a8.jpg er nu gebeurt,   luister ik naar mijn gevoel en intuïtie, volg ik mijn hand – hart. Dan ben ik één  met mezelf en de wereld om me heen. Ik ben dan volledig in “the flow of the moment”. Meer mindful kan ik niet worden!

Ontspannend

Stilte in mijn hoofd: oh wat heerlijk. Rust, plezier, genietend van wat er gebeurt. Lekker gek doen, even dwars over mijn doek gaan – kan mij het schelen wat er nu gebeurt op mijn doek, dat is namelijk niet belangrijk voor mij. Spelen en maar laten gebeuren wat er mag (moet) gebeuren. Dat is het. Kortom, zonder masker mijn ware zelf zijn. Zonder oordeel. Vanuit liefde en plezier handel ik, in harmonie met al wat is.

Verfkwast


kwasten
Ja, zo voelt het voor mij tijdens het schilderen als ik één ben met mijn doek. Mijn lichaam wil bewegen op het ritme van de muziek die ik hoor. Ik wil meezingen, het liefst uit volle borst, al is dat niet aan te horen voor anderen, maar oh zo heerlijk om te doen! In de tussentijd doet mijn hand met verfkwast van alles en nog wat op mijn doek en ik kijk, als toeschouwer, wat er ontstaat op mijn doek. Mijn lege hoofd laat zich verrassen door kleurrijke vormen en patronen op het doek.

Dit is intuïtief schilderen voor mij: Pure overgave.

Misschien is dit echt het beste woord om het schilder proces te verwoorden. Overgave. Zonder overgave is intuïtief schilderen moeilijker. Dan ga je in het denken, rationeel bekritiseren wat je wel of niet goed aan het doen bent. Moet het net zo goed zijn als die hoge eisen die jij soms aan jezelf stelt??

Tijd voor verandering

Is dat wel eerlijk tegenover jezelf? Word je daar gelukkig van? Misschien is het wel een hele uitdaging voor je om je helemaal over te geven aan ‘spelen met verf’.
MAAR: Stel je eens voor wat het je allemaal zou kunnen opleveren om te leven in overgave. Al is het voor een paar uur per week……..dan steeds vaker ……en steeds langer omdat je weet hoe je vanuit je hart, intuïtie en gevoel kunt leven.

Grijp jij deze kans?

Mijn passie is om deze overgave  te delen met jou. Daarom geef ik workshops, cursussen en teambuilding. Ik nodig je uit om dit te komen ervaren bij mij. Gun het jezelf. Jij kunt nu kiezen. Spreekt dit jou aan of niet? Kies je voor controle houden of leven vanuit overgave?

Ik geef het op!

Ik weet echt niet meer hoe ik het over kan brengen zodat iedereen begrijpt hoe bijzonder deze methode van intuïtief schilderen kan zijn voor je. Zo vaak informeer ik mensen over intuïtief schilderen en die reageren (voelen) dat zij dit graag willen doen. Dan gaan ze naar huis om erover “na te denken” en komen dan in het rationele. “Ik kan niet schilderen, ik kan geen poppetje tekenen, ik kan niet meer spelen, ik kan niet…….” Wat is dat jammer dat ze uit hun gevoel stappen (of laten halen door omgeving), niet luisteren naar hun hart en wat zij echt nodig hebben. Verstand en hart zijn twee verschillende dingen.

Volg je hart want dat klopt altijd!

Wat ik wel wil doen is iedereen aanmoedigen die nog nooit is geweest om toch een keer te komen schilderen. Volg je hart. Ervaar het eerst zelf voordat je een oordeel maakt of je het wel of niet kunt!

Ik trakteer!

birthdayIk word deze maand 55 jaar en trakteer op € 5,50 korting op de middagworkshop van 29 oktober, 19 november of 26 november, zodat je nog makkelijker kennis kan maken met intuïtief schilderen.

Wie de uitdaging helemaal aangaat door mee te doen met de 10 weken cursus ontvangt ter kennismaking 5,5% korting op de investeringskosten, mits je voor 1 december 2016 start.

Ik wil zo graag het gevoel van overgave aan je overbrengen.
Pak deze kans en gun jezelf deze prachtige ervaring.
Pure overgave.

In overgave, Liefs
Sylvia

ps. Meld je hier aan om mee te doen met een workshop of voor meer informatie

atelier, Gezonder door intuïtief schilderen, intuïtief schilderen, schilder proces, , , Permalink

6 Responses to Ik geef het op!

 1. A.van Rootselaar says:

  Dag Sylvia, je bent slim om op deze manier de aandacht te vragen voor je passie die je wilt delen maar ook die je als je eigen onderhoud nodig hebt…….
  Ik vind wel dat het behoorlijk veel is wat je hiermede naar voren brengt.
  Ik vind het mooi, ontluisterend en de moeite waard om te reageren.
  Ik wens je dan ook veel succes….
  Lieve groet van Annelies

  • Dat begrijp ik Annelies. Ik wil het zo graag aan zoveel mensen laten ervaren en
   inmiddels al zo vaak het rationele denken gehoord wat mensen tegenhoudt, terwijl je ziet dat mensen het
   zo graag willen. Dat is soms heel frustrerend voor mij.
   liefs Sylvia

 2. Adéle says:

  Na 5 weken geen schilderen door vakantie en werkdruk a.s. woensdag weer beginnen.
  Heerlijk, wat heb ik het gemist!!

 3. jo anne says:

  Hallo sylvia, ik wil graag aangevrn dat ik je al enige tijd ” volg ” op fscebook. Jou workshop’ s spreken me erg aan. Als je dichterbij was had ik allang een keer gekomen. Heel veel succes en fijn dat je je hart blijft volgen !

  • Wat een leuk bericht Jo Anne. Dank je. Fijn om dit te weten. Zo zie je maar weer dat ik niet “alles” weet.
   Wie weet komt het toch een keer van om hier te schilderen in combinatie met iets anders. Warme groeten, Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *