Dit is een vraag die mij al heel lang boeit. Voor mij is het een heel normaal woord. Een heel normaal stem om naar te luisteren. Ik heb mij vaak afgevraagd of het komt omdat ik in Afrika ben geboren. Niet dat ik één was met de natuur of zo. Ik weet het niet. Ik weet wel dat mensen daar het een heel normaal woord vinden en er vaak naar handelen.

Hier in Nederland lijkt het toch een heel andere verhaal. Nu heb ik inmiddels veel mensen ontmoet uit alle windstreken en daar zit kennelijk een verschil in.

Bourgondisch of calvinistisch?

In streken waar het geloof een heel belangrijke rol speelt is het woord intuïtie toch “not done”.  Nu heb ik inmiddels begrepen dat er een groep mensen is die dat iets duivelsachtig vinden. Dit verbaasde mij enorm. Ik kon het ook niet plaatsen waarom men dat überhaupt zou denken.

In gesprek met iemand die katholiek is heb ik juist begrepen dat de Heilige Geest hetzelfde is als de intuïtieve geest. Je ontvangt een boodschap zonder te weten hoe je dit met je rationele brein kan uitleggen.

Dus voor de ene persoon is dit een Goddelijk ingeving. Voor een ander de duivel en voor een ander een gewone boodschap van het universum. En voor weer een ander gewoon onzin.

Heerlijk dat alles kan en mag. Je neemt dat wat bij je past. Het kan ook zijn dat je met de tijd van gedachte verandert omdat je bijvoorbeeld iets bijzonders hebt meegemaakt. Ook dat kan.

Toen ik de tekst van Albert Einstein tegen kwam:

“The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.”

…. werd ik zo blij want dit was het stuk waar ik mee zat. Vanuit mijn eigen levenservaring weet ik dat als ik zo’n ingeving krijg dan “moet” ik ernaar handelen anders krijg ik spijt. Die eerste ingeving over iets, is zo belangrijk geworden voor mij. Ik kan het echt niet altijd verklaren vooraf, maar….achteraf, oh zo helder waarom ik iets op een bepaalde manier moest doen.

Intuïtief schilderen kan je enorm helpen

Door jaren intuïtief te schilderen heb ik mijn intuïtie veel sterker gemaakt. Daar ben ik erg blij om want het helpt mij enorm in mijn dagelijkse leven. Of dat nu zakelijk of privé is. Ik luister naar dat stemmetje in mij.

Ik zweverig? Helaas. Ik sta echt met mijn twee voeten op de grond. Misschien sta ik te serieus in het leven. Het tegenovergestelde van zweverig.

Veel top zakenmensen vertrouwen echt op hun intuïtie. Ik hoor het steeds vaker dat er bedrijven zijn die echt luisteren naar mensen die hier heel goed en gefinetuned in zijn. Het is niet altijd te verklaren. Het resultaat is vaak onverwachts en goed.

Niet van huis uit meegekregen

Het is duidelijk dat de meeste van ons dit niet automatisch leren van onze ouders, vanuit school en zeker niet vanuit religie. Dat is echt heel jammer want als baby was dit de enige manier hoe je communiceerde met de buitenwereld. Bedenk ook dat je als baby heel zuiver was. Je had echt nog geen minderwaardigheidsgevoel, geen innerlijke criticus, geen gevoel dat je minder was dan een ander.

Merk je bij jezelf dat je niet durft te vertrouwen op je intuïtie of dat je intuïtie niet zo goed is ontwikkeld, kom dan intuïtief schilderen. Op een speelse manier ga je dit ervaren en er steeds beter naar luisteren. Het mooie van het leren op deze manier is dat je ook meteen met je ontspanning bezig bent. Je kunt je vast wel voorstellen dat als je heel vol zit in je hoofd dat het bijna onmogelijk is om naar dat andere stemmetje te luisteren en dan bedoel ik niet die innerlijke criticus. Die hoor je altijd boven de rest uitschreeuwen. Ook die pakken we aan tijdens het schilderen.

Stel je voor hoe het leven zou zijn als die innerlijke criticus minder aanwezig is en dat je intuïtieve stem meer op de voorgrond is. Dat je positieve mindset je begeleidt in je dagelijks leven. Dat je je ontspannen voelt omdat je veel meer in contact bent met je ware zelf. Hoe zou dat voor je zijn?

Kom dan gauw intuïtief schilderen. Het is geen luxe het is je boordnodige wekelijkse onderhoud.
Voor meer informatie: https://kunstigart.nl/wekelijkse-workshop/

Of neem contact op met Sylvia te Braake van Atelier Kunstig ART op 06-291 35 690.

We verzorgen ook teambuilding sessies op maat. Kijk hoe jouw team functioneert met elkaar. Dan wordt het duidelijk voor jou hoe je anders ermee om kunt gaan.

Tot gauw in Atelier Kunstig ART.

Sylvia te Braake

Intuïtief schilderen is meer dan alleen schilderen!