Voornemens

Sinterklaas is weer naar huis toe. We gaan massaal de kerstboom opzetten en tellen langzaam af naar het einde van het jaar. Dan begint iedereen weer met de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en jawel…. weer de leuke “creativiteiten” opzoeken. (mooi nieuw Nederlands woord!)

Nou dan doe ik ook mee! Maar dan anders, hahaha!

Ik wil iedereen graag stimuleren om van 2018 een gezond en creatief jaar te maken. Mijn bedrijfsmissie is om zoveel mensen aan het schilderen te krijgen. Of je bij mij nu geniet van intuïtief schilderen of liever van jouw favoriete plaatje schildert, het gaat om het creatieve proces, het genieten en wat er bij jou gebeurt.  Zelfs mensen die met hun gevoel een plaatje naschilderen komen obstakels tegen waar ze op dat moment iets mee kunnen gaan doen.

Uiteindelijk denk ik dat de meeste mensen die bij mij komen schilderen, gevoelsmensen zijn. Dan gaat het onderbewustzijn opspelen als er “iets” niet klopt in hun schilderij en of dat nou de kleur is of de vorm of …. wat het ook mag zijn, er gebeurt in ieder geval iets in jou waardoor je in opstand komt of tegenzin gaat merken. Je schiet automatisch in het denken en dat levert vaak “ik vind dit niet leuk wat ik aan het maken ben” op.

Bingo

“Bingo” zeg je dan heel trots tegen jezelf, want dan ben je op het juiste spoor al heb je het op dat moment zelf nog niet in de gaten. Je denkt en daar zit de crux, je gaat denken!

Je bent gelijk uit je gevoel gestapt. Je ego kan ook nog om de hoek komen kijken en alle oude patronen kunnen jouw gevoel aan gaan vallen van “je kunt het toch niet!” of “zie je wel dat je niet creatief bent” en ga zo maar door. Je innerlijke criticus is volledig aanwezig en jij zit eigenlijk met de gebakken peren want je mindset is gezet op “dit deugt niet” of “zie je wel, ik had toch al geen zin om te komen, ik had beter thuis kunnen blijven”. En dan….

Op de kop houden

Hoe schud je jezelf even door elkaar om die oude mindset uit je systeem te krijgen? Ik kan jou moeilijk door elkaar schudden of je bij je enkels pakken en je onderste boven houden zodat het uit jouw systeem valt. Toch? Zie je dit voor je? Hahaha. Dat wordt dan echt gieren van het lachen in het atelier en dan heb ik een partij spierballen in mijn armen – net Popeye!!

Ok, even serieus. Hoe kom je door die moeilijke stukken heen? Je vindt wat je gedaan hebt niet fijn,  je voelt opstand, je voelt frustratie en je wilt het liefst je kwast en schort ophangen aan de eerste de beste wilg, maar toch, je wilt toch een mooi schilderij hebben waar je iets in kunt zien.

Begin bij het einde

Dan beginnen we met het analyseren van bovenstaande stuk en dan beginnen wij met het einde! “Je wilt toch een mooi schilderij”. Daar zit de grote valkuil van het denken in vastgegroefd. Je zet jezelf onder druk dat je toch “moet” presteren. “Wat zullen ze er thuis van denken als je met iets raars komt”. Geloof mij, dit zijn allemaal zinnetjes die kunnen spelen in je hoofd, je geest: je mindset.

Dus stop ermee het jezelf zo moeilijk te maken. Heb vertrouwen in het schilderproces, dat je een passend schilderij gaat maken voor wat nu bij jou hoort,  met de mogelijkheden en technieken die jij in je mars hebt. Dan is je eerste schilderij geen van Gogh of Rembrandt en ook geen Jan Wolkers. Het wordt een echte unieke …………(vul je eigen naam in!)

Luister je wel?

Het volgende stuk is: de opstand, jouw frustratie. Waar komt dat vandaan? Vaak is het niet dat je alleen een vreemde klodder gele verf op een bepaalde plek irritant vindt. Het is juist die gele klodder die jou wat wil vertellen, meestal vanuit je onderbewustzijn. Die wil jou verder helpen om je te ontwikkelen in je leven.

Ik weet dat dit misschien heel vreemd klinkt, ik kan dit alleen maar zeggen omdat ik het al  zo vaak bij mijn cursisten en bij mezelf meegemaakt heb.

Ik geloof al jaren niet meer in toeval en ik weet dat dit proces zich vaak aandient  op een bepaald moment en op een bepaalde manier, om je te helpen iets onder ogen te zien. Het is eigenlijk één van de mooiste cadeaus die je kunt krijgen tijdens het schilderen. Je ontvangt het gratis en voor niets!

Symboliek

Op het moment dat jij de confrontatie aan durft te gaan en je gaat VOELEN wat die gele klodder je te vertellen heeft, dan verandert er gelijk iets in jouw energie en in de energie van je schilderij. Misschien staat het symbolisch voor een conflict dat je hebt met iemand, of triggert het ineens dat je nog steeds niet voor jezelf opkomt, of dat je zonder schuldgevoel mag genieten van een paar uur “Me Time”. Alleen jij weet het en niemand anders kan het jou vertellen. Het is dan ook aan jou of je er verbinding mee wilt maken en dat het letterlijk aan het licht mag komen.

Wat het ook is, op het moment dat je er woorden aan kunt geven, wat er nu bij je gebeurt en je durft / kunt er met mij over brainstormen, dan kun je nog verrast worden wat er daarna gebeurt. Het kan zijn dat je dan een hele andere kleur kiest of de vorm moet anders – groter of juist kleiner. Je gaat, door ermee aan de slag te gaan, de energie veranderen. Je gaat als het ware het pijnpunt genezen. Dit klinkt heel heftig en misschien zelfs wel heel zwaar, maar ik heb echt wonderen zien gebeuren. Ik heb zelf ervaren hoeveel lichter een probleem werd door op deze manier bezig te zijn.

Kijk het in de ogen

Het is ook heel logisch. Op het moment dat je het benoemt door er woorden aan te geven dan wordt het tastbaar, wordt je er bewust van en is het gevoel van onzichtbaar naar zichtbaar getransformeerd. Het kijkt je als ware aan. Je kunt het recht “in de ogen” kijken en ermee in gesprek gaan.

Misschien ken je deze oefening om te dealen met boosheid. Je stelt je voor dat het kussen op de bank de persoon is waar je heel boos op bent. Je gaat dan tegen het kussen praten en zelfs schreeuwen als het nodig is en als het echt een hele heftige situatie was mag je zelfs op het kussen slaan. Je kussen stond symbool voor die persoon en helpt je de boosheid op te lossen.

Licht

Nou, en dat is precies wat er gebeurt op je doek. Je gele klodder staat voor de persoon / de emotie / de situatie en dat kan bijvoorbeeld je pijn / boosheid / vluchten / vechten triggeren.  Dat gevoel kan heftig zijn en misschien niet fijn, maar het is kennelijk wel nu aan de beurt en BINGO vandaag is de dag dat jij ermee mag dealen!

Wees daar dankbaar voor want dit is de genezing van jezelf. Je mag transformeren. Je gaat als het ware door naar het volgende level en je zal zien dat als je het aandurft dat je schilderij ineens heel anders gaat lopen en voor je het weet ga je de stukken herkennen waar iets in gedaan mag worden. Dan komt de volgende emotie naar boven en ook dat mag dan worden getransformeerd in …. licht.

Kippenvel

Voor wie nog nooit bij mij heeft geschilderd of op deze manier, zou dit misschien heel raar klinken of zelfs belachelijk . Dat geeft niet. Dat mag van mij. Dit is zo iets bijzonders en kun je alleen echt vatten op moment dat je het zelf meemaakt. Ik zie dit wekelijks gebeuren in het atelier en het geeft mij, na 13 jaar lesgeven nog steeds kippenvel. Het is zo krachtig om bij je onderbewustzijn te komen en er echt bewust van te worden wat er gaande is met JOU.

En dat is waar het voor mij om draait. Hoe kan ik JOU helpen om compleet, vol zelfvertrouwen en krachtig in het leven te gaan staan? Juist. Door jou te leren jouw gevoel en intuïtie te herkennen en dat je het als een natuurlijk instinct gaat volgen. Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zijn het verleerd!

Belangrijkste zintuig

Echt we zijn ons oorspronkelijke en belangrijkste zintuig, onze intuïtie, verleerd te gebruiken.  We hebben het afgeleerd door onze opvoeding, onze scholing, onze maatschappij etc.  Het denken stond en staat nog steeds hoog in het vaandel en zelfs Albert Einstein heeft het al perfect verwoord:

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Vrij vertaling:

De intuïtieve geest is een heilig geschenk en de rationele geest is een trouw dienaar.
We hebben een maatschappij gecreëerd die de trouwe dienaar eert en het heilige geschenk is vergeten.

Besmettelijk virus 

Dit is waarom ik zo gebrand ben om zoveel mogelijk mensen te besmetten met het virus ‘intuïtief schilderen’ zodat zij hun eigen heilige geschenk weer ontdekken en omarmen en hierdoor hun leven een stuk makkelijker en daardoor aangenamer kunnen maken.

Dit leer ik jou tijdens de intuïtieve schilderlessen die wekelijks worden gegeven in mijn atelier in IJsselstein. Er komen mensen uit alle windstreken om mijn methode te ervaren. Ik heb een eigen methode ontwikkeld door al mijn eigen ervaringen en verschillende opleidingen door elkaar te husselen en dit is eruit gekomen. Het werkt,  ik blijf ontwikkelen en dus ook mijn manier van lesgeven.

Goede voornemens: ik doe mee maar anders

Om weer even verder te gaan met de goede voornemens voor het nieuwe jaar:

Het mag duidelijk zijn hoe gepassioneerd ik ben om jou intuïtief schilderen te leren en ik weet hoe goed het is voor de mens. Ik wil mijn steentje bijdragen om jou te helpen een gezond en gelukkig 2018 te hebben.

Tot 31 december 2017 krijg je van mij 10% korting op de 9-strippenkaart . (shhht niets tegen mijn boekhouder zeggen, die zal er niet blij mee zijn!)

De strippenkaart is een jaar geldig en biedt dus veel vrijheid.

Wat gun jij jezelf?

Gun jezelf de kans om dit te ervaren want dat is waar het op neer komt, toch? Gun je jezelf tijd voor ontspanning? Om in contact te komen met wat jij werkelijk wilt in het leven? Om te kunnen vertrouwen op je intuïtie en gevoel?

Waarom wachten tot het nieuwe jaar? Maak nu de keus wat goed is voor jou en bel: 06-291 35 690 of stuur een email naar:  info@kunstigart.nl of kijk op de website  en maak die date met je ezel!

Succes met je creatieve goede voornemens.

Tot gauw in Atelier Kunstig Art. The place to be in 2018!

Liefs
Sylvia

P.S. deel deze blog gerust want er zijn meer mensen die 10% korting goed kunnen gebruiken en dit is mijn geschenk aan iedereen die goede voornemens heeft voor 2018.

Ik wens iedereen gezellige en liefdevolle feestdagen en een nieuw jaar vol harmonie, liefde en vrede, ook in jezelf. Zit het in jou, dan kun je het gemakkelijk in de wereld verspreiden!

Laat gerust een reactie hier achter. Dank je voor de moeite.